Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 02:08

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 02:08

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wrocław SC33 Pomoc przy zakupie :)

Witam szukam kogoś z Wrocławia obeznanego w Tym modelu by pomógł ocenić moto, oczywiście doświadczonego, stawiam piwo wstępnie umówiłem się jutro na oględziny. Jest ktoś chętny by pomóc?
Czytaj więcej : Wrocław SC33 Pomoc przy zakupie :) | Odsłony : 2002 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Praca na 3 garach i stukanie...

witam panowie.
Ostatnimi czasami przy odświeżaniu motorku dostrzegłem niedziałający 1-wszy gar i stukanie.
Wymieniłem Cewkę zapłonową, przeczyściłem wężyki od gaznika,wymieniłem świecę i myślałem że problem odpuści bo w baku czysto.
Lecz problem nie odpuścił, po 2 tyg stania, odpaliłem znów i zaczeło stukać może wiecie co to za stukanie i co z tym gaznikiem teraz zrobić??
Tutaj dodaje filmik ze stukaniem:
Czytaj więcej : Praca na 3 garach i stukanie... | Odsłony : 4606 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Czy skrzynia z sc57A pasuje do silnika sc57B

Hej
Mój brat ma sc57a i strzelił korbowód, zrobił dziurę w bloku i pozamiatane.
Mam w związku z tym pytanie, czy skrzynia z sc57a pasuje do sc57b ?? to samo z osprzętem silnika z A do B.
Wczoraj byłem porównać wygląd naszego dziurawego bloku sc57a z silnikiem kumpla w sc57B i wygląda na to, że są identyczne zewnętrznie (mocowania etc.)
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Czytaj więcej : Czy skrzynia z sc57A pasuje do silnika sc57B | Odsłony : 6271 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

jak dobrać nowe panewki po kodzie

witam
mam prośbę jak dobrać kolor panewek z kodów spisanych z wału i z bloku:
kod wału l 32 122
l AB AA

kod bloku CBB CA

jak ktoś umie to rozkodować to bardzo proszę o pomoc
z góry dzięki
Pozdrawiam
Czytaj więcej : jak dobrać nowe panewki po kodzie | Odsłony : 3748 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Szybka pomoc

Czy koszyk sprzegla od horneta 900 z 2002 (wtrysk) pasuje do sc 33 ? moj juz nie zyje wlasciwie a mam mozliwosc szybiego zakupu od hornea tylko niewiem czy bd pasowal ma ktos jakies szybkie info na ten temat
Czytaj więcej : Szybka pomoc | Odsłony : 957 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

twarde sprężyny zawieszenia

w modyfikacjach i tuningu bo wydaje mi się to akcesoryjną zmotą
miałem odbicia dobicia na minimum wykręcone
napięcia sprężyn na minimum przód tył
przy mojej wadze 72 kilo zawieszenie ugina się 20mm
pytanie na tor SAG 25mm to mam twardziej
jest ktoś z okolic bytom`ia SY żeby porównać jak ma ktoś ustawione sagi przy wadze podobnej do mnie
chcę jakoś potwierdzić czy sprężyny są inne czy ja zwykle za lekki
jeśli będą faktycznie akcesoryjne twardsze ...
Czytaj więcej : twarde sprężyny zawieszenia | Odsłony : 2323 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

CAME BACK

Można pewnie że można w wieku 45 lat kupić sobie czwartego Fajera :D Miałem tych motocykli w życiu trochę ale najbardziej kocham Fajery :dance:
Czytaj więcej : CAME BACK | Odsłony : 4148 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Potrzebna czacha do SC33 98r w całości albo jej kawałki...

Witam.
Nabyłem ostatnio 900RR z 98 i ma połamaną czachę. Brakuje mi kilku elementów żeby ją skleić i umalować. Na allegro ceny za jakieś wyklejanki kosmiczne... Więc chciałbym swoją odratować. Ma może któryś z szanownych kolegów na zbycie czachę do SC33 po lifcie? Albo nawet kawałki czachy może komuś zostały w garażu po jakiejś przygodzie.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc....
Kamil
Czytaj więcej : Potrzebna czacha do SC33 98r w całości albo jej kawałki... | Odsłony : 1289 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

długość stalowego oplotu ?

Jaka długość stalowego oplotu do 954 ?
Czytaj więcej : długość stalowego oplotu ? | Odsłony : 1662 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

śruba spustowa oleju i przepustnica ?

witam , mam dwa problemy , mianowicie

pierwszy z nich to mam drgania w przepustnicy ( na pierwszym dekielku od lewej strony), jak się dociśnie delikatnie dekielek to problem znika, jak to naprawić ? czy wymieniać odrazu przepustnice?

a drugi problem to śruba spustowa oleju , poprzedni właściciel tak ją zajechał i dokręcił, że kluczyk 12 jaki tam jest porpstu po niej przeskakuje, a śruba ani drgnie nawet kombinerkami i francuzem, jak najbezpieczniej odkręcić tą ...
Czytaj więcej : śruba spustowa oleju i przepustnica ? | Odsłony : 1441 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114307 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4783