Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 19:37

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 19:37

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

śruba spustowa oleju i przepustnica ?

witam , mam dwa problemy , mianowicie

pierwszy z nich to mam drgania w przepustnicy ( na pierwszym dekielku od lewej strony), jak się dociśnie delikatnie dekielek to problem znika, jak to naprawić ? czy wymieniać odrazu przepustnice?

a drugi problem to śruba spustowa oleju , poprzedni właściciel tak ją zajechał i dokręcił, że kluczyk 12 jaki tam jest porpstu po niej przeskakuje, a śruba ani drgnie nawet kombinerkami i francuzem, jak najbezpieczniej odkręcić tą ...
Czytaj więcej : śruba spustowa oleju i przepustnica ? | Odsłony : 1441 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

zmiana felgi z 16 cali na 17 cali

Hej postanowiłem zmienić felgę w swoim bladziaku z 16 na 17 cali, zabrałem się do szukania informacji na tym forum, niestety jest ich dość sporo ale są one mało konkretne a jak ktoś już kombinował to zawsze brakowało potwierdzenia co pasuje co nie jak się jeździ itp itd. Tym samym postanowiłem napisać ten temat.

Otóż blady streetfighter rok 96 przed liftem kolo 16 cali oryginał, zmiana na 17 cali z Hondy CBR 600 F3 PC31 ...
Czytaj więcej : zmiana felgi z 16 cali na 17 cali | Odsłony : 10271 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

KLOCKI /OPONA PILNE!

Witam, mam ten sprzęt pierwszy sezon i takie pytanko takie klocki by pasowały do mojej sc33 z 1998 roku?
http://allegro.pl/kh265-klocki-hamulcowe-cb-1300-cbr-900-fireblade-i4290542334.html

P.S. Szukam opony na przod, ma moze ktos? Zalezy mi na czasie bo szykuje sie wyjazd na Boze Ciało a ciezko cokolwiek dorwac :/
Czytaj więcej : KLOCKI /OPONA PILNE! | Odsłony : 24355 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Regulator napięcia

Hejka problem wygląda tak hania miała problem z odpaleniem, odpaliłem na pych i jechałem z palącą się czerwoną kontrolką do domu. Po dojechaniu naładowałem aku i zauważyłem brak oleju więc dolałem następnego dnia wszystko spoko pojechałem 120 km od domu i znów lipa hania nie zapaliła i znów odpalenie na pych i czerwona kontrolka i powrót. W domu znów mało oleju?? to dolałem i zacząłem sprawdzać alternator i regulator. Alternator daje prąd nie mogłem wszystkiego ...
Czytaj więcej : Regulator napięcia | Odsłony : 14336 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zapowietrza się przedni hamulec 954

Witam, mam problem polegający na tym że hamulec sam się zapowietrza. Wymieniłem płyn, odpowietrzyłem układ i spoko polatałem w weekend i hamulec był w porządku. Za tydzień siadam na moto a tu klamka idzie w spód, przejechałem się i dalej tak samo. Okazało się że układ zapowietrzony. Co może być przyczyną? Jak sprawdzić czy pompa jest w porządku?
Czytaj więcej : Zapowietrza się przedni hamulec 954 | Odsłony : 11264 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

wyświetlacze MGI

czy ktoś z forum używa wyświetlaczy MGI? w zasadzie chodzi mi o model F101. Nie mam w moto żadnego licznika prędkości i myślałem czy by go nie zastąpić takim małym wyświetlaczem, który gratis pokazywałby mi obroty i jakieś inne pierdółki. Tylko problem mam w tym czy będzie on pasować do modelu SC33 z 96roku :P niby na stronie jest napisane, że do każdego motocykla, który posiada elektroniczny ...
Czytaj więcej : wyświetlacze MGI | Odsłony : 1719 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

cbr 1000rr

Witam, kupiłem do remontu cbr 1000rr i licznik wyświetla mi błędy : 7, 8, 48, 49.
Dlatego potrzebuje serwisówki z kodami błędów, chyba że ktoś wie co to za błędy i jak można je usunąć. Z góry dziękuje.
Czytaj więcej : cbr 1000rr | Odsłony : 2271 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Najczestsze usterki sc 57

Witam mam sie z zamiarem kupna sc 57 roko kolo 2005 i me pytanko jest takie na co najbardziej zwracac uwage i co najczesciej sie psuje, obecnie mam sc33 i boje sie ze nowe moze nie znaczyc lepsze
Czytaj więcej : Najczestsze usterki sc 57 | Odsłony : 4089 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Poszukiwanie posiadacza SC33 z silnikiem od 1100

Witam tak jak w temacie szukam posiadacza sc33 z silnikiem od xx mam kilka pytan odnosnie przekladki ,prowadzenia maszyny po wymianie silnika czy nie sklada sie gorzej w zakretach, czy kolektory pasuja wraz z tlumikiem od sc33 jak z gaznikami itd prosze pisac tu lub na PM Pozdrawiam
Czytaj więcej : Poszukiwanie posiadacza SC33 z silnikiem od 1100 | Odsłony : 5603 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Pomoc w ocenieniu auta- Krosno Odrzańskie

Cześć!
"Dzwonię do Pana/Pani w bardzo nietypowej sprawie" :D Otóż sprawa wygląda następująco- jestem na etapie zmiany auta i już znalazłem to co bym chciał ale niestety sprawy codziennie nie bardzo mi obecnie pozwalają na takie wycieczki. Czy jest na forum ktoś z okolic Krosna Odrzańskiego/ Zielonej Góry czy innych bliższych miejscowości komu chciało by się podskoczyć i fachowym okiem rzucić na mój cel? NIe ukrywam, że ...
Czytaj więcej : Pomoc w ocenieniu auta- Krosno Odrzańskie | Odsłony : 2716 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Off-Topic

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784