Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 19:29

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 19:29

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

vin

Witam Panowie potrzebuje pomocy chce kupic sc 57b czyli ten po lifcie i juz miałem go brac ale ten nr vin mnie nie pokoi dziwne te literki nabite sal;/ nie zrobiłem zdjecia ale na necie znalazłem i jest identyko tez taka 9 u was jest ??
https://www.google.pl/search?q=vin+cbr+ ... B400%3B300
i tabliczka znamionowa jest nie naklejka tylko jest blaszka i wyglada na oryginał u was tez tak jest??
Czytaj więcej : vin | Odsłony : 6209 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Maroko Fajerm

W tym roku udało Nam się zaliczyć Maroko. Nic dziwnego gdyby nie to, że było tam 7 sportów i jeden Z750 :D Żadne GSy czy AfricaTwiny.
Gorąco polecam bo przyznaje, że była to wyprawa życia. Na szczęście był z nami gościu, który prowadził bloga więc zawarł tam wiele cennych informacji dla osób, które się tam wybierają plus ciekawą relację z naszych przygód ...
Czytaj więcej : Maroko Fajerm | Odsłony : 3068 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

żarówki i bezpiecznik

witam
posiadam sc33 z 99r
malowałem cała , wymieniłem regulator , i po skręceniu i kilku przejażdżkach okazało się że padły żarówki z przodu i bezpiecznik od kierunków proszę o pomoc bo jutro planuje wyjazd
po wymianie sytuacja sie powtarza
ładowanie ok max 14.6- 14,7 v
pozdro Seba
Czytaj więcej : żarówki i bezpiecznik | Odsłony : 8068 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

moje wrażenia po pierwszych 500`set kiometrach

Siemka , że zacząłem coś już jeździć chciałem się podzielić moimi spostrzeżeniami , problemami i w ogóle.
pierwsza sprawa lekki szok jak przy 150kilometrach zaświeca się kontrolka rezerwy , nigdy nie liczyłem ile mi zabawki palą no ale lepiej wiedzieć na ile jeszcze paliwa starczy w baku :/
drugą sprawą kurdę ale się robi ciśnienie w zbiorniku paliwa heh
maszyna super się prowadzi ciągnie do przodu super ...
Czytaj więcej : moje wrażenia po pierwszych 500`set kiometrach | Odsłony : 3001 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Promocja na meksykanskiego street fooda warszawa srodmiescie

Siemandero,

mój koleszka, motocyklista i właściciel mexykańskiego street fooda w śródmieściu Warszawy przy byłej hali na koszykach ma dla wszystkich forumowiczów Honda Fireblade zniżke 10% na burrito 600 gramów lub quesadilla.
Mega dobre żarcie i ogromne sam do niego latam na moto.

Wystarczy, że przylecicie na motocyklu pod lokal a miłym Paniom przy kasie pokażecie kask lub dowodzik rejestracyjny wymawiając hasło 'Moto Bandidos' i już macie wbite 10 % !

Zniżka trwa narazie do konca ...
Czytaj więcej : Promocja na meksykanskiego street fooda warszawa srodmiescie | Odsłony : 1840 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Wiązka elektryczna, gdzie?

Witam mam pytanie gdzie powinna byc przykręcona wiązka elektryczna w czaszy? A dokładnie chodzi o wiązke kabli od manetek i stacyjki połaczone w specjalnej blaszsce. Bo u mnie to sobie wisi swibodnie z prawej strony czaszy i nie wiem gdzie to powinno byc przykręcone. Mam nadzieje ze ktos podpowie co i jak z tym;-). Zgóry dzieki za pomoc.
Czytaj więcej : Wiązka elektryczna, gdzie? | Odsłony : 2020 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Wałek zdawczy - Pomocy

Witam potrzebuję pomocy... pękło mi łożysko które znajduje się na wałku zdawczym skrzyni biegów i chciał bym go wymienić, zakupiłem całą skrzynię (używaną) i problem polega na tym że mierząc oba wałki różnica jest 3mm czy skrzynie w latach 98-99 różniły się ?
Czytaj więcej : Wałek zdawczy - Pomocy | Odsłony : 4890 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Promocje w naszym sklepie

Zapraszamy http://sklep.fireblade.pl/

dodatkowy rabat -3% po wpisanu : forumlato - przy skladaniu zamowienia

http://sklep.fireblade.pl/promotions promocyjne
http://sklep.fireblade.pl/last_added ostatnio dodane
Czytaj więcej : Promocje w naszym sklepie | Odsłony : 3895 | Odpowiedzi : 2 | Forum : SKLEP FIRMOWY FIREBLADE.PL

Honda 954rr zgrzyt skrzyni 2 biegu

Witam mam problem z moja 954rr, przy wrzucaniu 2 biegu na wyzszych obrotach skrzynia zaczyna zgrzytać.
Do 6 tys obrotów jest ok. Powyżej zgrzyt. Tak jak by sprzegło nie wysprzeglało dobrze.
Na postoju jak wcisne sprzeglo i wrzuce 2 bieg też jest zgrzyt.
Sprzeglo nie slizga sie, ani nie ciagnie do przodu na postoju.
Biegi nie wyskakują zapinają sie dobrze.
1 bieg wchodzi glośniej niż zwykle.
Czytaj więcej : Honda 954rr zgrzyt skrzyni 2 biegu | Odsłony : 1420 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784