Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 19:27

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 19:27

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

sc59 zakup VIN

Witam jestem tu nowy, mam do kupienia sc59 ale chciałbym żeby mi ktoś rozszyfrował vin . jh2sc59a68m005711 (pw)
z góry dziekuję.
:piwo:
Czytaj więcej : sc59 zakup VIN | Odsłony : 2972 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Honda 929rr zgrzyt skrzyni

Witam mam problem z moja 929rr, przy wrzucaniu 2 biegu na wyzszych obrotach skrzynia zaczyna zgrzytać.
Do 6 tys obrotów jest ok. Powyżej zgrzyt. Tak jak by sprzegło nie wysprzeglało dobrze.
Na postoju jak wcisne sprzeglo i wrzuce 2 bieg też jest zgrzyt.
Czytaj więcej : Honda 929rr zgrzyt skrzyni | Odsłony : 2100 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

urwana śruba pomocy

witam ... zauwazylem dziwne trzeszczenie w okolicy mocoania silnika do rany z prawej strony ( jak bujałem sie na moto) okazalo sie ze nie ma tulejki pomiedzy silnikiem a rama ..... ;/ podczas wykrecania sruby zerwała sie i została w silniku konkretnie przy głowicy w tym mocowaniu do podwieszania z ramy u góry) i mam pytanie
Jak ją wykręcic i co to za sruba z jakim skokiem gwintu
Czy mozna zastosowac innaa zwykła srube prosze ...
Czytaj więcej : urwana śruba pomocy | Odsłony : 2794 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

zmiana oleju

siemanko mam pytanie, mianowicie czy mozliwe i po maxymalnie jakim przebiegu mozna wrocic na pelen syntetyk ?
sprawa wyglada tak ze kupujac moto nie spytalem na czym latal a pozniej nie mialem juz kontaktu i po konsultacjach wlalem polsyntetyk, po jakims czasie ( okolo 1-2 tysiecy km ) cosik zaczelo rzezic w silniku, w miare ogarniety mechanik stwierdzil ze to moze byc przez olej i zebym zmienil na full syntetyk bo prawdopodobnie na tym moto ...
Czytaj więcej : zmiana oleju | Odsłony : 1758 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

czasza 954

Witam. Orientuje się ktoś jak to jest z zamiennikiem czaszy z ABS do 954.
Chodzi mi o spasowanie i jakośc wykonania.
http://allegro.pl/honda-cbr-954-czasza- ... 66536.html
Pzdr
Czytaj więcej : czasza 954 | Odsłony : 3313 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Problem z chlodnicą

Niestety ostatnio moja niunia nadziała się na audi a4 i narobiło się trochę strat a, że na kobiecie się nie oszczędza i nie chcę mieć klejonych plastików i prostowanych elementów to w końcu pojawił się problem z chłodnicą.

Niby szczelna ale pokrzywiła się, a chce prosta i tu pojawia się problem, bo w necie wszystkie dostępne są w jeszcze gorszym stanie.

Czy ktoś może nie ma na zbyciu 100% prostej i sprawnej chłodnicy ???

Poza ...
Czytaj więcej : Problem z chlodnicą | Odsłony : 2328 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

problemy z elektryką POMOCY!!!

witam wszystkich, prosze o pomoc tych ktorzy sie znaja na elektryce, z gory dziekuje za ewentualne rady.
opisze swoj problem z cbr-ka: wiec zaczelo sie ze 2 miesiace temu problemy z rozladowanym aku, kupilem nowy zalozylem i nadal to samo wiec poczytalem na forum co to moze byc, kupilem miernik i zaczalem sprawdzac i okazalo sie ze na kostce od alternatora jest maly prad wiec go wymienilem, po wymianie napiecie na tej kostce bylo juz ...
Czytaj więcej : problemy z elektryką POMOCY!!! | Odsłony : 1453 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wibracje motocykla przy 5 tys na postoju.

Witam. Mam taki oto problem ze swoją Hondą.
Od ok 4-5 tys, motocykl zaczyna wibrować dosyć mocno.
Wibracje są na tyle mocne że po przejechaniu 40 km drętwieją ręce :(
Dodam że te wibracje są na postoju, podczas jazdy, przy wciśniętym sprzęgle oraz bez wciśniętego sprzęgła.
Wszystkie śruby od mocowania silnika zostały sprawdzone.
Czy wie ktoś czym to może być spowodowane i jak temu zaradzić?

Z góry ...
Czytaj więcej : Wibracje motocykla przy 5 tys na postoju. | Odsłony : 2741 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Problem ze złamanym kluczem w stacyjce.

Witam,
Ostatnio podczas wyjmowania kluczyka ze stacyjki jego połowa została w środku. W niedziele przed wyjazdem w delegacje chciałem jeszcze szybko spróbować odkręcić stacyjkę ale nie mogłem dopasować żadnego imbusu. Czy tam jest jakiś nietypowy imbus lub coś innego. Szóstaka wydawał się za mała a ósemka nie chciała wejść chyba, że mam je obrobione ale nie miałem już czasu na dokładne sprawdzenie. Czy da się w ogóle rozkręcić zamek by dostać się do wnętrza? Jak ...
Czytaj więcej : Problem ze złamanym kluczem w stacyjce. | Odsłony : 1052 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784