Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 14:20

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 14:20

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

wahacz tylny sc57b

Witam

Szukam informacji czy wahacz tylny do cbr1000rr jest taki sam w sc57a i sc57b ?
Czytaj więcej : wahacz tylny sc57b | Odsłony : 2886 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Problem z kostką serwisową

Siemka mam pytanie, co powinno się dziać po zwarciu kostki serwisowej ? bo mam wrażenie że u mnie jest coś nie tak ( potrzebuję jej do regulacji exupa) bo gdzieś w internecie przeczytałem że silniczek od exup'a po zwarciu kostki automatycznie powinien się przestawić o ileś tam stopni, a u mnie z nim nic się nie dzieje. Ma ktoś pomysł dlaczego tak może być ?
Czytaj więcej : Problem z kostką serwisową | Odsłony : 1514 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

swieci czerwona kontrolka i FI

witam..mam taki problem..kiedys jechalem w deszczu i zaswiecila mi sie czerwona kontrolka w 1000 rr z 2004r..stanalem zgasilem silnik i odpalilem znowu,,i wszystko bylo ok do wczoraj,,,zapalila mi sie kotrolka czerwona i FI..motocykl nie traci na mocy(wszystko w orginale lacznie z wydechem)..dzieje sie to jak jade motocyklem,,gdy go odpalam i stoi nic sie nie dzieje!!!nie moglem odczytac bledu,,i kiedy mi sie to zaswiecilo otworzylem podnozke i zaczelo migac,,czerwona lampka i FI...trzy razy dlugo..i piec razy ...
Czytaj więcej : swieci czerwona kontrolka i FI | Odsłony : 2959 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Mapy do Power Commander III USB

Witam,
Jak w temacie poszukuję map do SC57a 2005r
Mam sportowe filtry, oryginalny wydech i zawór zciągnięty z wydechu.
Jeśli ktoś mam jakieś mapy paliwa do PCIII i je przetestował to podzielcie się będę bardzo wdzięczny.
Jeśli ktoś ma inne konfigurację motocykla czyli wydech sportowy itp. a jest zadowolony ze swojej mapy paliwa to też wrzucić będzie dla potomnych :D
Czytaj więcej : Mapy do Power Commander III USB | Odsłony : 3298 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

ile zębów ma oryginalny napęd ?

:)
Czytaj więcej : ile zębów ma oryginalny napęd ? | Odsłony : 2409 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Tarcza hamulcowa sc28 1992 r.

Witam,
Mam bicie prawej przedniej tarczy w swojej CBRce sc28, postanowiłem ją wymienić i zaczął się problem. Chciałem kupić nową ale są inne wzory, więc musiałbym wymienić dwie...na chwilę obecną taki zabieg odpada, więc zebrałem trochę informacji i mam kilka pytań.
1. Czy do CBR sc28 1992r. będą pasowały tarcze od innych modeli ? jakich ? ( wyczytałem i sądząc po rozmiarach to od CBR F3..tylko, że inny wzór)
2. Czy od sc33 będzie pasowała ...
Czytaj więcej : Tarcza hamulcowa sc28 1992 r. | Odsłony : 4432 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Ciężko odpala na ciepłym silniku

Witam. Problem przedstawia się następująco. W baku były jakieś, może trzy setki paliwa, nigdy nie jeździłem z tak małą ilością benzyny. Jechałem na cpn. Po drodze stałem w małym korku na skrzyżowaniu i z obawy, że nie dojadę zgasiłem silnik, podczas próby odpalenia, musiałem dodać gazu, bo inaczej nie chciał załapać, próbował, ale bez gazu nic z tego. Myślałem, że już paliwo się kończy. Gdy zatankowałem do pełna, pod sam korek, dalej tak samo. Jak ...
Czytaj więcej : Ciężko odpala na ciepłym silniku | Odsłony : 6154 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

jaka temp przy jeżdzie po miescie

witam :) po zakupie 954 zrobiłem ok 300 km zanim oddałem do serwisu na rozrządu płynów klocków, latałem głownie po mieście i moto szybko łapało temp 105 i się utrzymywało , czy to normalna temp przy takiej jezdzie czy moze mam z czyms problem???
Czytaj więcej : jaka temp przy jeżdzie po miescie | Odsłony : 3588 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

ponowny problem z temperaturą

Witam, pod koniec tamtego sezonu wymieniłem w moto pompę płynu, termostat oraz zalałem świeży płyn do układu po wcześniejszym przepłukaniu go na chyba 3 czy 4 sposoby. Niestety problem wysokiej temperatury powrócił po przejechaniu 400 km (wiem wiem mało coś ostatnio jeżdżę). Stan płynu jest ok, a nawet ponad bo ze zbiorniczka czasem jeszcze schodzi odpływem. Płyn też zalany z wyższej półki. Nie włącza mi się wentylator (dopiero dziś się zbuntował na ostatnich 0 km ...
Czytaj więcej : ponowny problem z temperaturą | Odsłony : 10013 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

CBR 1000RR SC 57B

Witam zacząłem składać po wypadku swoją cbrke.Problem polega na tym że mam wyrwany taki zaworek wyczytałem że jest to tzw zaworek solenoidowy niestety nie wiem jaką rolę on pełni w motocyklu i gdzie jest zamocowany ponieważ mam przeorany lewy bok i nie widać ani urwanych wężyków ani wtyczki od tego zaworku.Proszę o pomoc jesli ktoś miał do czynienia z tą częscią - aha jesli ktoś ma na sprzedaż chłodnice do sc57b w dobrym stanie to ...
Czytaj więcej : CBR 1000RR SC 57B | Odsłony : 2178 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784