Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 14:43

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 14:43

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pijak olejowy

Witajcie Panowie. Zakupilem cbr1000r z 2005r z przebiegiem niby 20350km. Po powrocie do domu jakies 500 km zauwazylem brak oleju w okienku wiec dolalem jakies 250 ml. Zadzwoniem do goscia jaki dolac okazuje sie ze zalany byl 20w50 mineralem :placze: . Juz mnie to zdenerwowalo jezdzilem sprawdzając. Okazalo sie ze pali dalej . Nie bylo jakich kolwiek chmur za mna typu niebieski dym. Zmienilem oliwe na 10w40 ...
Czytaj więcej : Pijak olejowy | Odsłony : 4637 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

nie przyspiesza powyżej 100km/h

Forumowicze mam problem. Oddałem moto do mechanika na regulację zaworów. Dzisiaj po sprawdzeniu czy wszystko jest z zaworkami ok, pojechałem do pracy. Pojawił się problem, motocykl nie przyspiesza powyzej 100km/h. na drugim biegu osiaga 7tys obrotów i zaczyna się dusić. mozna okrecić manetką w opór ale przez to zwalnia bardziej niż przyśpiesza. Czy to moze być druga listwa wtryskowa? Jest tak to która ta od dołu czy od góry? A moze to coś innego
Czytaj więcej : nie przyspiesza powyżej 100km/h | Odsłony : 2361 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

poszukiwane częci- czacha i błotnik

hej Panowie

poszukuje czachy i błotnika przedniego w kolorze czarnym- czy posiada ktoś coś może ? Pilnie potrzebne:) bo sezon w pełni:)

Robert
Czytaj więcej : poszukiwane częci- czacha i błotnik | Odsłony : 2569 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Brak świateł mijania.

Witam.

To mój pierwszy motocykl. Więc nie orientuję się jak wszystko jest połączone. Mam całkowity brak świateł "krótkich". Powiem więcej że nawet nie wiem jak powinny działać światła. Długie świecą oba. Postojówka świeci również. Jak włączam światła nie słychać żadnego przekaźnika. Są może gdzieś dostępne jakieś schematy elektryki? Albo moglibyście podpowiedzieć gdzie znajduje się przekaźnik, ewentualne kostki, żebym mógł pomierzyć czy napięcie jest tam gdzie ma być?

Z góry dziękuję za pomoc.
Czytaj więcej : Brak świateł mijania. | Odsłony : 2879 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Niezidentyfikowany przewód...

CBR.jpg
Witam,

po demontażu zbiornika zauważyłem luźno wiszący wąż gumowy. Idzie on od czoła gaźników prawą stroną przy ramie i tam swobodnie "zwisa". Niestety nie wiem czy jest on kompletny, do czego służy i gdzie go umiejscowić. Podpytałem "mechaników" i wyszł że może to być coś takiego jak odpowietrzacz gaźników, aczkolwiek wolałbym skorzystać z pomocy specjalistów czyt. Was i zasięgnąć porady.
Z góry dziękuje za szybką odp bez większych kpin z mojej ...
Czytaj więcej : Niezidentyfikowany przewód... | Odsłony : 2898 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Najlepszy kierowca

Czytaj więcej : Najlepszy kierowca | Odsłony : 3346 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Filmy, Humor i Media

Hania sc33 98r

Oto moja hania. Na dniach porobię zdjęcia z aparatu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam LwG!
Czytaj więcej : Hania sc33 98r | Odsłony : 2228 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

owiewki

Mam okazje kupic owiewki do sc57b, ja posiadam wersje sc57a czy ktos probowal zakladac, duzo trzeba przerobek czy nie warto thx adam
Czytaj więcej : owiewki | Odsłony : 2203 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

954 a gumowanie

Dobra posiadacze i użytkownicy 954-rek....

Jak to jest z gumowaniem na tym ?
Nie mowie o poderwaniu kola przy odkrecaniu gazu, czy jazdą na pałer łilli az się obroty skończą.
Jak ja mialem 954, to jeszcze nie odrywalem kola od ziemi... a teraz mnie bardzo interesuje, jak to się bedzie zachowywalo na wolnej gumie ? da to rade czy sie zaraz zatrze w pi zduuu ?

Pisac starzy wyjadacze gumowania i katowania tych ślicznych ścigaczy ...
Czytaj więcej : 954 a gumowanie | Odsłony : 3907 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Topią się kable od alternatora.

Po zimie wszystko się pier****. Jak w temacie topię się kable od alternatora.
Na przewodach pomiędzy aletr kable są łączone i zaizolowane,w tym miejscu się kopci.Co jest????????
Czytaj więcej : Topią się kable od alternatora. | Odsłony : 3683 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784