Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 16:35

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 16:35

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wybór motocykla na drugi

Witam. Do tej pory mam honde cbr 600rr z2003r I chciał bym coś innego kupić, mam pare modeli lecz nie wiem co kupić
* Hondę CBR 1000 RR Fireblade 2010 r. SC59
* BMW S1000rr HP4 2011r
* Kawasaki ZX10R 2009r
Czytaj więcej : Wybór motocykla na drugi | Odsłony : 2946 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

wydech

Witam, Ma ktoś na sprzedanie jakiś wydech do 919RR SC33 98R :d
Czytaj więcej : wydech | Odsłony : 1520 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Universal gear indicator

Witam. Mam wyświetlacz biegów GPT jest to uniwersalny model. Nie ma wtyczki tylko są 4 kabelki które wpina się do wiazki za zegarem. W instrukcji jest wszystko ładnie opisane kolorami jaki kabelek do którego. Tak też robię wszystko podpinam kolorami jak instrukcja każe i lipa. Odpalam motor i zegary nie pokazują mi obrotów, wskazówka leży. Przy przekraczaniu kluczyka wskazówka normalnie leci w górę i w dół czyli zasilanie jest. Po odlaczeniu kabelka odpowiedzialnego za rpm, ...
Czytaj więcej : Universal gear indicator | Odsłony : 1897 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Wolne obroty

Witam od jakiegoś czasu staram się dość z wolnymi obrotami u siebie w fajerce . Problem polega na tym że na max wykręconej regulacji obrotów mam 1300 ale tylko wtedy kiedy moto ma temperaturę ok 100 stopni mając 80 łapie 1600 czasami wtedy załącza się wiatrak. Przepustnice napewno się nie zacinają słuchać wyraźnie jak linki otwierają i zamykają, dodatkowo było regulowane podcisnienie na waku. Dlaczego tak się dzieje.
Czytaj więcej : Wolne obroty | Odsłony : 3428 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Czy felga może krzywić tarcze?

Cześć,

Od razu informuje ze szukałem ale nie znalazłem. Pytanie do osób z pojęciem bo chciałbym szybko zamknąć temat a nie filozofować na klawiaturze.

Kupiłem moto z uszkodzona przednia felga. Tarcze zamiennik, jakiś pseudo tuning o fikuśnym kształcie. Sprzedawca dorzucił oryginał i mówi ze zmienił bo ktoś mu powiedział ze są Krzywe. Wyprostowalem felgę bo nie było wielkiej tragedii ale podczas jazdy miałem bicie przy hamowaniu. Wrzuciłem oryginał co dostałem - tez bije. Kupiłem używki ...
Czytaj więcej : Czy felga może krzywić tarcze? | Odsłony : 2070 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Piekny roman wita

Witam wszystkich bardzo serdecznie,
Jestem posiadaczem kolejnej 929. Ta już zostanie ze mną do końca moich dni. Moto troche dlubniete. Wywalone owiewki, wstawiona szeroka kiera.
Jak tylko ogarne kwestie wstawiana zdjęc to coś wrzucę :)

Pozdrowił dla wszystkich
Czytaj więcej : Piekny roman wita | Odsłony : 7842 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Klapy dolotu sc59

Siemanko

Mam pytanie, czy zdjęcie owiewek wraz z wypięciem 2 wtyczek dot otwierania klap dolotu niesie za sobą wywalenie jakiegoś check-a (Błędu) na zegarach ?
Chce przejechać się bez owiewek I nie wiem czy poradzę sobie później sam ze skasowaniem jakiegoś ewentualnego błędu

Pozdr Grzechu
Czytaj więcej : Klapy dolotu sc59 | Odsłony : 2721 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Lampy 1992 w modelu 1995

Witam mam bladego z 95 roku biały niebieski czerwony i myślę o zamontowaniu w nim lamp z przed liftu ( dwa reflektory) bo te pierwsze lampy wyglądały dla mnie perfekcyjnie i zastanawiam się czy da radę to zrobić czy wzory na owiewkach będą pasować i czy mocowanie czaszy trzeba by zmieniać czy nie , a jesli rak to czy da rade to spasowac z reszta owiewek . Bardzo proszę o rade, dzieki !!!
Czytaj więcej : Lampy 1992 w modelu 1995 | Odsłony : 3810 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

wskazówka temperatury rośnie jak włączę światła

Witam, jak w temacie, dziwny przypadek mianowicie motocykl pracuje stopniowo się rozgrzewa... a jak włączę światła to wskazówka temperatury nagle rośne do oporu....
miał ktoś taki przypadek
moje gdybania
1. akumulator? - wymienię tak czy siak bo stary
2. regulator?
3. czujnik temperatury?
4. masa?
5. robiłem nowe kierunki bo stare połamane może coś tutaj nie tak?

dodatkowo ładowanie
14.3 - przy wyłączonych światłach
12 - na krótkich światłach
11.8 - na długich światłach
13.4 ...
Czytaj więcej : wskazówka temperatury rośnie jak włączę światła | Odsłony : 3156 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Lagi podkładka

Witam wie ktoś w którą stronę ma iść podkładka w lagach w którym kierunku do uszczelniacza a w którym do panewki lagi
Czytaj więcej : Lagi podkładka | Odsłony : 2133 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780