Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 18:17

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 18:17

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

NIe odpala nie ma iskry

Witam wszystkich mam problem z iskra nie ma jej :( problemy zaczely sie od przerywania podczas jazdy dojechalem do domu i na wolnych zgasla potem odpalila na 3 gary. Podnioslem bak sprawdzilem filtr powietrza i pomyslalem ze przed wyjeciem swiec sprobuje odpalic i udalo sie po 2 tyg bezawaryjnej jazdy problem wrocil pomyslalem ze cos z paliwem. Po przeczyszczeniu ukladu nie bylo iskry wiec kupilem nowe swiece ...
Czytaj więcej : NIe odpala nie ma iskry | Odsłony : 2187 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kichniecie plus dym z pod korka wlewu oleju

Wczoraj zaskoczyla mnie sytuacja jaks zdazyla sie po odpaleniu silnika z pod stacji. Uruchomilem silnik i nagle strzal z pod korka wlewu oleju chmura dymu (szary). Pozniej zdazylo mi sie jeszcze to 2 razy. O co tutaj moze chodzić?
Olej wymieniony 500km temu na ten sam co kilka lat z rzędu
Czytaj więcej : Kichniecie plus dym z pod korka wlewu oleju | Odsłony : 6870 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Pytanie w wtyczke

Witam.Dziś ciągłem prawą owiewkę i zauważyłem odpiętą jedną wtyczkę białą,w motorze wszystko działa tak mi się wydaje wie ktoś z was od czego ona jest?
Czytaj więcej : Pytanie w wtyczke | Odsłony : 1636 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Naklejka

Witam.Kupiłem CBR1000RR SC57B w bardzo dobrym stanie tylko jedna naklejka się trochę odkleiła i mnie to denerwuje :) nie chce kupować nowej naklejki za 400zł. to trochę bez sensu,czy to można przykleić żeby dobrze trzymało mieliście już taka sytuacje?czy zwykły super glue da rade naklejka jest koło wentylatora chłodnicy wiec będzie się często nagrzewać
Czytaj więcej : Naklejka | Odsłony : 3254 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne Dyskusje

Alternator sc33 97rok

Witam wszystkich mam takie pytanie ..... Czy dopuszczalna jest jakaś różnica miedzy wartościami napięcia wychodzącego z alternatora czy zawsze w trzech wariantach musi być tyle samo? :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony:
Czytaj więcej : Alternator sc33 97rok | Odsłony : 3027 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Ładowanie

Witam,
Mam takie pytanie czy kable które wychodza z regulatora mówię o tych 3 żółtych powinny się grzec ? Bo właśnie u mnie się tak grzeje. Dodam że gdy odpalę motocykl i włączę światła to kontrolka od luzu przygasa gdy dodam gazu jaśnieje . Ktoś coś pomoże ?
Czytaj więcej : Ładowanie | Odsłony : 2357 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Skrzynia dwójka

Witam.
Po ostatnim sezonie naprawiłem zapłon (padnięty wtrysk) i zauważyłem przerywanie na 2 biegu. Jakbym wciskał i puszczał sprzęgło.. A pod koniec sezonu już w ogóle wyskakiwała. Więc czeka mnie remont.
Jestem mechanikiem samochodowym z zamiłowania ale do skrzyń raczej się nie dotykam. Czy mógłby mi ktoś pomóc naprawić moją perełkę? Jestem z kobylki.
Czytaj więcej : Skrzynia dwójka | Odsłony : 3712 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zmiana modułu

Witam panowie pomóżcie bo już naprawdę mam dość swojego moto niedawno kupiłem cbr1000rr 2006 rok wersja b niestety do motocykla została wstawiona wiązka z wersji a. Chcę przywrócić wszystko do wersji b. Pytanie czy jak zmienię moduł to muszę wymieniać antenę hiss stacyjkle kluczyk czy nie jest to konieczne motocykl.
Czytaj więcej : Zmiana modułu | Odsłony : 1736 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

CBR1000RR, SC59 SZARPANIE OBROTÓW

Cześć, czy mieliście w swoim SC59 sytuacje gdzie przy obrotach ok 11 000 motocykl się dławił, przerywał, a po krótkiej chwili normalnie szedł dalej w obroty. Problem pojawia się na każdym biegu od 2-6 ok 11 000obr.
Na 1 biegu od dołu do odcinki idzie płynnie więc wykluczam świece aczkolwiek warto w nie zajrzeć w najbliższym czasie. Przebieg ok 38 000km teoretycznie powinno się je wymieniać przy ok 50 000km.

Dodatkowy problem ciągle migającej kontrolki ...
Czytaj więcej : CBR1000RR, SC59 SZARPANIE OBROTÓW | Odsłony : 2904 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Akumulator sc57a

Witam. Panowie jaki akumulator polecacie 1000rr sc57a 2004r :)
Czytaj więcej : Akumulator sc57a | Odsłony : 2342 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780