Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 19:08

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 13 lipca 2025, 19:08

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Stukanie w silniku

Witam..coś stuka w silniku z prawej strony.Glownie słychać to między 1-2 tyś obrotów powyżej już nie stuka.Na wolnych obrotach też stuka ale nie zawsze.Co to może być?.... najlepiej słychać to w 20s filmu

https://youtu.be/gkyson0XHe4
Czytaj więcej : Stukanie w silniku | Odsłony : 9012 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Panewki - opowieści ciekawej treści na jednej ze stron

Pewien mecenas wykłóca się strasznie ze mną jako by SC57 miało wadliwe panewki. Osobiście od 9 lat jeżdżę SC57, jedną rozwaliłem jak miała coś około 50k km, a druga teraz ma coś około 55k km i nic w silniku nie puka mimo, że lekko nie ma;P Miał ktoś problem z panewkami bez ostrego gumowania? Ile osób mogło by potwierdzić ten temat?
Czytaj więcej : Panewki - opowieści ciekawej treści na jednej ze stron | Odsłony : 2598 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

SC77 Bład 67

siemano. wiec tak jak w tytule mam blad 67 zaczelo sie to mniej wiecej tak. Po dłuzszym czasie odpalilem bladego i wywalilo blad 34 wiec ok jakis problem z exupem wiec i tak rura do wymiany bo seria to wyjalem cale mechanizm wraz z linkami blad niby zniknal ale dwa warningi byly na zegarze no to wsadzilem spowrotem sam silniczek poczym glowna duza lamka zniknela pozostala tylko mala z prawej strony wyswietlacza ale blad zaden ...
Czytaj więcej : SC77 Bład 67 | Odsłony : 4742 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC77)

SC57B - Nie odpala.

Cześć,
Szukałem na forum. Nie znalazłem podobnego tematu zatem...

Moja SC57B po zimie nie odpala, mimo że akumulator wskazuje poziom miernikiem 12,40V.
Motocykl zakręci (słabo) i nie odpali. Po naładowaniu akumulatora czyt. moment po odpięciu od prostownika, który wskazuję zieloną ikonkę (full) motocykl zapali ale też tak ciężej zakręci. Kolejna ważna sprawa - wczoraj pożyczyłem Booster (szybki rozruch) z serwisu samochodowego obok i zakręcił, zapalił jakby z fabryki wyjechał. Wykluczone (sprawdzone) już tematy:

- Motocykl ...
Czytaj więcej : SC57B - Nie odpala. | Odsłony : 3607 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

dziwna praca silnika

witam.
jestem nowym posiadaczem hondy, wiem tylko ze ciągneło sprzegło na zimnym silniku. na ciepłym było w miare ok.
wrzucam filmik z pracą silnika coś tam grzechocze. dodam ze to się stalo przy większej predkości i przy 180 przestał już ciągnąć wogóle. jak zwolniłem usłuszałem te stuki.

https://www.youtube.com/watch?v=En5wVFMie2g
dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Czytaj więcej : dziwna praca silnika | Odsłony : 2076 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Jaką muszę zrobić modyfikacje by podniesc moc

Witam. Posiadam honda cbr 1000rr z 2007r jaka musial bym zrobic modyfikacje by podniesc moc do 190/200km ?
Czytaj więcej : Jaką muszę zrobić modyfikacje by podniesc moc | Odsłony : 16657 | Odpowiedzi : 27 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Honda sc28 Neked

Mianowicie, mam instrukcję podłączenia tego licznika ale za nic nie mogę podłączyć obrotimierz do cewki. Na żadnym z kabli idących do nich nie pokazuje obrotów . Pomóżcie.
Czytaj więcej : Honda sc28 Neked | Odsłony : 2446 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC28)

Siemka

Witam wszystkich nazywam się Tomek jakiś czas temu kupiłem cbr 1000rr 57b, motocykl ma trochę usterek, więc wrzucę kilka fot z napraw np. wymina uszczelniaczy w lagach, świec, sprawdzenie, reg. luzów zaworowych itd. Oraz coś opisze jeśli będzie chciał ktoś o tym pogadać, pozdrawiam i witam wszystkich.
Czytaj więcej : Siemka | Odsłony : 2216 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Power commander 3

Witam, mam problem z Power commanderem 3, mianowicie nie wiem jak wgrać nową mapę, jest ktoś w temacie?
Czytaj więcej : Power commander 3 | Odsłony : 2185 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

cbr sc59 opinia

witam mam pytanie czy ktos moze ogladal ten egzemplarz? https://www.olx.pl/oferta/honda-cbr-100 ... b4a5075fbd
Czytaj więcej : cbr sc59 opinia | Odsłony : 2368 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780