Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 02:11

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 02:11

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

huczy z prawej strony silnika przy sprzęgle Sc59

Witam temat jest taki ze coś huczy z prawej strony silnika przy sprzęgle nie słychać tego na postoju lecz podczas jazdy ale wydaje mi się ze wyłącznie jak schodzi z obrotów na biegu naj bardziej w zakresie miedzy 4-2 tys jak się naciśnie sprzęgło nagle cisza . Co może być powodem słuchałem inne 2 modele jest taki sam elekt ale prawie tego nie słychać delikatnie a u mnie jest dość głośno i mnie irytuje zastanawiałem ...
Czytaj więcej : huczy z prawej strony silnika przy sprzęgle Sc59 | Odsłony : 2068 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Czujnik prędkości Honda

Impulsator Honda sc 33.jpg

Poszukuję czujnika prędkości do mojego Bladego, sc33 rocznik 1998 po lifcie
Czytaj więcej : Czujnik prędkości Honda | Odsłony : 2057 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Czujnik prędkości Honda

Witam wszystkich forumowiczów, posiadam Hondę Fireblade rocznik 1998 sc 33 po lifcie, mój problem polega na tym, że licznik raz działa raz nie. Moim zdaniem padł czujnik prędkości. Problem polega na tym że nigdzie nie mogę go dostać, owszem znalazłem na necie identyczny jak mój ale z Hondy CBR 600 F4. W związku z powyższym chciałbym zapytać czy czujniki te mają jakieś parametry czy mogę śmiało kupić z CBR-ki 600?
Czytaj więcej : Czujnik prędkości Honda | Odsłony : 4019 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Problem z rozrusznikiem

Jak w temacie. Moja Honda ciężko odpalała ale czytałem że ten model tak ma. Pewnego razu już nie odpaliła. Mam założony nowy akumulator Tuborga 9.1 Ah 200A. Po podjechaniu do elektryka i podłączeniu miernika okazało się że podczas odpalania jest duży pobór prądu i stwierdził że to rozrusznik. Wymontowałem rozrusznik oddałem do specjalisty i okazało się że oberwały się magnesy w środku i się zaklinowały. Moje pytanie czy Ktoś miał podobny przypadek z rozrusznikiem . ...
Czytaj więcej : Problem z rozrusznikiem | Odsłony : 2122 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kontrolka oleju gaśnie bez odpalania

Witam,
dziś po jeździe zauważyłem, że konktrolka oleju gaśnie jeszcze przed FI, pomimo tego, że motocykl nie został odpalony.
Nie wiem jak było na zimnym, natomiast na ciepłym, po przekręceniu kluczyka, normalnie odezwała się pompa paliwa, zapaliły się wszyskie konktrolki, i prakatycznie po sekundzie od razu zgasły kontrolku wody i oleju, zostało jeszcze na 2 s FI, a poźniej i ono wraz z czerwoną lampką zgasło, a to wszystko bez odpalania pieca...

Normalne to ?
Czytaj więcej : Kontrolka oleju gaśnie bez odpalania | Odsłony : 3789 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Ferdas torowanie

Zrobię temat i będę mógł go odrobinę rozbudowywać .
W zeszłym roku udało zacząć mi sie przygode z jazdą po torze .
Pierwszy wypad na tor w Brnie , mimo sceptycznych oponi niektorych ludzi , że szybko i wogóle nie zniechęciło mnie wogóle , tor może i szybki ale za to mega szeroki .
Później silesia ring
I to bylo wszystko .
2018 rok jeździłem na mojej sc57a . Niestety przebieg o stopień zużycia silnika ...
Czytaj więcej : Ferdas torowanie | Odsłony : 14430 | Odpowiedzi : 22 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Włochy- objazdówka

Witam,
Jakie miejsca we Włoszech możecie polecić żeby coś zwiedzić, ale też poopalać się na plaży? Może ktoś ma jakieś namiary na kempingi gdzie można się zatrzymać?
Czytaj więcej : Włochy- objazdówka | Odsłony : 1922 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Wypad do Bułgarii

Witam,
Planuję wyjazd do Bułgarii w następnym sezonie.
Co polecacie zobaczyć/ w jakie rejony się udać?
Czytaj więcej : Wypad do Bułgarii | Odsłony : 2024 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Kody kolorow

Kupilem zadupek zamiast siedzenia pasazera i potrzebuje przemalowac. Kod koloru hondy cbr 954 to NH196, jednak u producentow lakierow to bialy, a ja potrzebuje ten granatowy i tu jaest zagwozdka, ma ktos kod pod tennlakier?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Kody kolorow | Odsłony : 2946 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Power Commander V brak mocy

Cześć!

Od jakiegoś czasu (będzie ze 2 miesiące) zmagam się z pewnym problemem w moim fajerze, mianowicie przy około 7-8 tys. motocykl dostaje bardzo odczuwalnego muła przy mocniej otwartym gazie. Nie potrafię tego zdiagnozować, ale odczucie jest takie jakby nie dostawał wystarczająco dużo paliwa, albo go zalewało.
Podczas, gdy motocykl stoi na podnośnikach, bez problemu wkręca się do odcięcia na każdym biegu :rofl: na szczęście nie spadł ...
Czytaj więcej : Power Commander V brak mocy | Odsłony : 5095 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780