Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 06:41

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 06:41

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Rysy na cylindrach CBR 929

Witam jak w temacie. Rysy na cylindrach w CBR 929. Słyszałem, że to niby norma w 929/954? Czy jednak jest się czym martwić?
Czytaj więcej : Rysy na cylindrach CBR 929 | Odsłony : 4697 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Ładowarka na USB

Witam,
Posiadacie w swoich motocyklach ładowarki na USB? Jakie napięcie powinna posiadać, do ładowania telefonu/nawigacji? coś konkretnego możecie polecić, lub na co zwracać uwagę?
Czytaj więcej : Ładowarka na USB | Odsłony : 4485 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Honda CBR 1000RR SC 57.

Witam, mam problem a właściwie dwa z moją hondą. Pierwszy to przestała palić na jeden cylinder i kopci. Kolor dymu niebieskawy ale czuć jakby nie spalonym paliwem. Kompresja zmierzona i 12,5, 12 , 11,6, 12,2. Na drugim cylindrze świeca zalana i jakby brudna w oleju. Na 100KM zjadła około 0,5l oleju ale to muszę jeszcze dokładnie sprawdzić. Nie wiem od czego zacząć. W silniku nie ma żadnych niepokojących dźwięków. Odpala zimna i ciepła bez problemu ...
Czytaj więcej : Honda CBR 1000RR SC 57. | Odsłony : 2221 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Czarnogóra motocyklem

Witam,
Ktoś objeżdżał może Czarnogórę? jak oceniacie ten kraj pod względem ludzi/bezpieczeństwa?
Czytaj więcej : Czarnogóra motocyklem | Odsłony : 1901 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Alternator

Witam wszystkich ,
Po dość poważnych problemach z ładowaniem ,zakupie 3 regulatorów i jednego taniego zamiennika alternatora ,chciałbym zakupić oryginalny nie przewijany alternator do mojej maszyny ,czy ktoś może mi podać jakiś namiar ? Może być używany ale musi być w dobrym stanie ,najlepiej z opcja wysyłki za granice (eu) ,dzięki i pozdrawiam :)
Czytaj więcej : Alternator | Odsłony : 2000 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Problem z obrotami

Siemka wszystkim !
Od kilku miesięcy posiadam hanie i nie było z nią żadnych problemów lecz ostatnio zaczęła strasznie wariować ...
Pewnego ranka przychodzę do garazu odpalam moto i slysze ze nie pali na wszystkie cylindry ... Więc sprawdzam po kolektorach który zimny i okazało się że na 3 i 4 cylinder nie pali / więc wymieniłem świece wszystkie 4 na nowe oczywiście przed tym zobaczyłem czy iskra jest na pewno czy nie bije na ...
Czytaj więcej : Problem z obrotami | Odsłony : 2250 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Kask dla osoby z okularami

Witam,
Jaki polecacie kask dla osoby z okularami? Dla osoby początkującej lepiej sprawdzi się kask szczękowy czy integralny?
Czytaj więcej : Kask dla osoby z okularami | Odsłony : 5921 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne Dyskusje

Kawałek aluminiowego elementu w misce

Witam. Jestem tu nowy hihi: hihi: Mam problem ze swoim Bladym. W misce olejowej znajdował się aluminiowy kawałek jakiegoś elementu. Świeci mi kontrolka oleju i ciśnienia jak się rozgrzeje, ale tylko na niskich obrotach. Może ktoś wie skąd jest owy element.
Czytaj więcej : Kawałek aluminiowego elementu w misce | Odsłony : 5766 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780