Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 12:53

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 12:53

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wolne obroty sc44

Siemka wszystkim. Jakie powinny być wolne obroty sc44? Moja trzyma równo 1500. Wydaje mi się ciut za wysoko. Jest jakaś regulacja wolnych obrotów w tym modelu??
Czytaj więcej : Wolne obroty sc44 | Odsłony : 2753 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

przerywa od 6tys obr

Witam wszystkich przede wszystkim jako nowy posiadacz fajera :D Jak go trochę poprawię to założę temat o mojej maszynie. Teraz proszę o pomoc :) Fajera dopiero co kupiłem, kupiony świadomie, z ową usterką trochę taniej, sprzedający nie był świadomy bo jeździł typowo rekreacyjnie. Liczyłem, że to jakiś pikuś ale walczymy z mechanikiem od 2 tygodni. Moto przerywa na kazdym ...
Czytaj więcej : przerywa od 6tys obr | Odsłony : 5747 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Honda 954 stuki ze skrzyni

Cześć, mam problem ze swoją Hanką znowu. Wczoraj podczas powrotu z pracy jak nie chciałem budzić sąsiadów w okolicy i wrzucilem na 3 bieg żeby spadły obroty do 2 tys, to po dodaniu gazu zaczęło strasznie coś stukać, im mocniej dodawałem gazu tym głośniej waliło. Powyżej 4 tys jakby wszystko ustawało i jedzie normalnie, wszystkie biegi wchodzą, żaden nie wyskakuję, tylko w tym dolnym zakresie obrotów i tylko na 3 słyszę coś takiego. Moje pytanie ...
Czytaj więcej : Honda 954 stuki ze skrzyni | Odsłony : 2701 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Nie odpala w chłodniejsze dni

Motocykl od jakiegoś czasu ma problem ze wstawaniem w chłodniejsze dni. Zaczęło się to dziać po wymianie oleju, którego na początku wlałem trochę za dużo (obstawiam jakieś 250ml). Pojeździłem nim tak dosłownie jeden dzień. Później nieco oleju odessałem. Następnego dnia próbując go odpalić jak zwykle na pełnym ssaniu motocykl normalnie chodził obroty chwilę wzrastały aż zaczęły spadać (dalej na ssaniu) i w końcu zgasł, zalał się. Nie jest to problem świec bo wymieniałem je już ...
Czytaj więcej : Nie odpala w chłodniejsze dni | Odsłony : 4458 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Komputer/moduł sc57a / sc57b

Witam serdecznie !

CBR 1000RR SC57a Borykam się z błędem 23 (2 długie i 3 krótkie mignięcia FI) po przewrotce na postoju na prawą stronę(moto chodzi bez zarzutu). Sonda lambda wymieniona na sprawną - dalej to samo. Mechanik twierdzi, że podczas uszkodzenia przewodu sondy(przygniotło go) poszło zwarcie i, że komputer do wymiany..

I teraz moje pytanie do Was czy orientujecie się czy komputer/moduł z sc57b 20006/2007 pasuje do sc57a 2004/2005 ? Czy są takie same? ...
Czytaj więcej : Komputer/moduł sc57a / sc57b | Odsłony : 2492 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zmiana felg

Witam
Z racji tego iż prawdopodobnie będę musiał dostosować torówkę do drogi(podobno mają wejść przepisy z karą dla tych co nie przerejestrują, a moja torówka była zrobiona z drogowej-płacę OC-ale przerejstrować nie mogę, bo przeglądu nie ma) pytanie ....jak sprawdzić rozmiary felg?? 3-ramienne felgi nigdy mi się nie podobały, a ponieważ to torówka, to plan jest mieć 2 komplety felg ze slickami i drogowymi. Świetnie wyglądają felgi z sc59 2012 (lub cbr 600rr 2013) ale ...
Czytaj więcej : Zmiana felg | Odsłony : 2349 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

moduł SC57

Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna jakiegoś speca (magika) który jest w stanie odblokować moduł do pełnej mocy ?
Czytaj więcej : moduł SC57 | Odsłony : 1939 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Poszukuję kompletu kluczy serwisowych do CBR954RR SC50

Witam wszystkich!

Jestem szczęśliwym posiadaczem fireblade'a 954RR niestety do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze kompletnego zestawu kluczy serwisowych.

Czy ktoś z forumowiczów posiada takowy na sprzedaż albo może nakierować gdzie mogę go nabyć?

Przeszukałem allle, olx, itd. niestety z marnym skutkiem. Znalazłem do 929 niekompletny :(

Mogę podjechać odebrać osobiście Warszawa i woj. mazowieckie
Czytaj więcej : Poszukuję kompletu kluczy serwisowych do CBR954RR SC50 | Odsłony : 6053 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zgasł i nie odpala. Pomocy

Proszę o pomoc. Honda podczas jazdy kichnela, prychnela i zgasła. Zapłon po kluczyku jest, luz się świeci, ale nie odpala. Brak reakcji na starter. Nie ma nawet kliknięcia przekaźnika. Przekaźnik podmieniony i bez zmian. Po zwarciu kabli przekaźnika rozrusznik kręci ale nie odpala. Bezpiecznik podmieniony i dalej cisza. Przełącznik czerwony sprawdzony, zamyka obieg. Brak mi pomysłów. Może stacyjka może sterownik? Proszę o pomoc.
Czytaj więcej : Zgasł i nie odpala. Pomocy | Odsłony : 3649 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

C-ABS Problem rok 2010

Czy ktoś przerabiał problem z C-ABS w SC59 rok 2010. Zaobserwowany problem pojawia się przy dłuższej (powiedzmy, że powyżej 5 min) jeździe na wolniejszych winklach (chociaż raz zdarzyło mi się to na mieście podczas jady w upale i ostrym pałowaniu i staniu na światłach) kiedy to kontrolka ABS zaczyna migać, a hamulec staje się gumowy i słaby i chyba nie ma ABS. Problem znika po zgaszeniu (dwukrotnym) motocykla. Dodatkowo przy wolniejszej jeździe w korku (nawet ...
Czytaj więcej : C-ABS Problem rok 2010 | Odsłony : 7089 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780