Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 13:13

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 13:13

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Mocowanie tablicy SC57

Witam,
Wiem, że temat już był kilkukrotnie poruszany ale nie w tym miejscu mocowania.

Czy ktoś mi powie jak zamontować tablicę w SC57b jak na zdjęciach poniżej? Jaka forma uchwytu? Do czego się złapać? Nie rozbierałem jeszcze plastiku bo czekam na wydech akcesoryjny ale jedyne co tam widzę, to śruby z setów pasażera, które są za daleko by coś od nich poprowadzić.

Zrzut ekranu 2018-11-06 o 22.30.38.png

Zrzut ekranu ...
Czytaj więcej : Mocowanie tablicy SC57 | Odsłony : 4010 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Stukanie w silniku

Witam. Jakis czas temu zauważyłem stukanie w silniku na zimnym tylko przez jakieś 40 sekund od odpalenia i przestaje później już nie stuka nic. Ktoś wie może jaka jest tego przyczyna?
Czytaj więcej : Stukanie w silniku | Odsłony : 2313 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Owiewki,plastiki,fairings z CBR100RR SC57B do SC57A

Witam
Podobno nie ma głupich pytań ...
A więc ..
Czy full komplet owiewek z SC57B nada się do SC57A ? Ewentualnie jakie modyfikacje są wymagane ? Czy ktoś próbował ?
Czytaj więcej : Owiewki,plastiki,fairings z CBR100RR SC57B do SC57A | Odsłony : 2214 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Sc33 brak oznaczeń do ustawiania rozrządu

Witam . Mam taki problem . Zębatka ( czy jak to się nazywa :D ) przy impulsatorze nie posiada żadnych znaków do ustawiania rozrządu. Jest tylko jedna kropeczka . Brak kreseczki i literki T jak podaje serwisówka. Macie jakiś pomysł jak dobrze ustawić w tym silniku rozrząd ?
Czytaj więcej : Sc33 brak oznaczeń do ustawiania rozrządu | Odsłony : 2118 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Silnik przerywa

Witam. Mam problem z silnikiem SC 33 przy 4 tyś. rpm.strzela w tlumik, dźwięk jest taki jak przy odcięciu i dodatkowo jak trzymam równo na 2 tyś.rpm. czuć delikatne wibracje całego moto. Moc ma normalną, pali też normalnie. Wymieniłem świece i filtr powietrza, synchronizacja gaźnikow tez byla robiona. Macie jakieś pomysły?
Czytaj więcej : Silnik przerywa | Odsłony : 5523 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

CBR 900RR 1993 Ross White

Druga Fireblade na pokładziew końcu spełnione marzenie o SC 28 w tym malowaniu
Przy SC57 na codzień, będzie wyłącznie na krótkie niedzielne przejażdżki.
Pozdrawiam wszystkich!

Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czytaj więcej : CBR 900RR 1993 Ross White | Odsłony : 3985 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Problem z odpalaniem na zimnym (moto po serwisie)

Cześć,
Oddałem motocykl do serwisu bo miałem problemy z odpalaniem na zimnym i ciepłym silniku (długo kręcił rozrusznik bez skutku, odpalał po 2 - 3 rozruchach). Po serwisie moto było jak nowe (wymienoine świece, wyregulowane zawory, zrobiona synchronizacja przepustnic, nowy olej i filtry). 1000 km po serwisie wróciły problemy z odpalaniem ale tylko na zimnym.

Zauważyłem, że jeżeli po przekręceniu kluczyka załącze i wyłączę pompę 2 - 3 razy to odpala bardzo ładnie. Jeżeli tego ...
Czytaj więcej : Problem z odpalaniem na zimnym (moto po serwisie) | Odsłony : 2216 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Quickshifter Easy

Witam, zna ktoś może jakiegoś mechanika na śląsku, który ogarnia temat akcesoryjnego Quickshiftera (Easy)? Niedawno kupiłem moto z takim gadżetem i mam wrażenie że nie działa tak jak trzeba..
Czytaj więcej : Quickshifter Easy | Odsłony : 2869 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

SC57a, borek251

Witam po raz drugi!

W tym sezonie miała być zmiana na sporta i się udało. ER6-N ma już nowy dom, a ja przemieszczam się swoim pierwszym naprawdę ostrym sprzętem. O dziwo jest mi o wiele wygodniej niż na Kawie, prowadzi się moim zdaniem łatwiej, bardziej przewidywalnie. Póki co same plusy.
Do malowania nie byłem na początku przekonany ale obecnie już mi się mega podoba.
Rok 2005
Przebieg 44 tyś.
zmieniony wydech, przewody w stalowym oplocie. ...
Czytaj więcej : SC57a, borek251 | Odsłony : 2733 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

ubrania śmierdzą spalinami

Tak jak w tytule, łachy śmierdzą mi spalinami po jeździe, nie ważne czy jadę ostro czy lekko. Co może być? uszczelka kolektora? tłumik mam szczelny bo zatykam końcowy i nie słychać przedmuchów.
Czytaj więcej : ubrania śmierdzą spalinami | Odsłony : 7349 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780