Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 16:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 16:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

CBR 954 - Dziwny dźwięk przy odpalaniu

Zaczynając od poczatku: musiałem podkręcić śrubę od mechanicznego napinacz łańcuszka rozrządu. Podniosłem bak, generalnie odkrecilem od ramy i obróciłem bokiem, żeby mieć dostęp do ściągnięcia airboxa, nie ściągnąłem przepustnicy, bo dało się chwycić kluczami śrubę napinacza. ZŁOŻYŁEM, odpaliłem i hula bez problemu. Na drugi dzień pojechałem na stację, żadnych problemów z odpaleniem, na stację dopompowalem kółka chce odpalić i dupa, rozrusznik kręci, nie pali, słychać takie jakby metaliczne lelelelelele.... Kombinuje, kombinuje i odpaliłem jak docisnalem ...
Czytaj więcej : CBR 954 - Dziwny dźwięk przy odpalaniu | Odsłony : 4492 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wyciek oleju przy czujniku prędkości

Siema

Wycieka mi olej spod gumy na deklu alternatora. Tam przy wyjściu czujnika prędkości. Lewy dekiel. Czy tam jest jakaś uszczelka, czy wystarczy do wyczyścić i silikonem/klejem uszczelnić?

Czy ten wyciek może być powodem zbyt dużego stanu oleju? Leje zawsze na pełne okienko ( tak mi polecił mechanik)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Wyciek oleju przy czujniku prędkości | Odsłony : 2508 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Pannonia ring

Ktoś się wybiera do Węgier poniedziałek wtorek pojeździć ??
Czytaj więcej : Pannonia ring | Odsłony : 9997 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Wydech dominator

Siema, ma ktoś może do sprzedania wydech dominator krótki?
Czytaj więcej : Wydech dominator | Odsłony : 1955 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Czy to wyciek oleju?

42C6CF0A-9115-42AE-BB4D-3B9ED3101F80.png
Czesc.

Zakupilem Hondę CBR 1000 RR z 2006 roku.
Po dluzszej jezdzie zauwazylem, ze pod zadupkiem są ślady, jakby smaru/oleju. Ewidentnie siła odśrodkowa wywalila „to” z łancucha.
Zmienilem olej i filtr(o dziwo weszlo tylko 3l a mam pod gorną kreską.
Przejechalem ok 80km i znow zauwazylem tą dziwną maź. Wydaje sie zbyt gęsta na olej. Ewidentnie zbiera sie to w okolicy przedniej zębatki(za osloną wiec dokladnie nie widze). Jedyna sensowna opcja ...
Czytaj więcej : Czy to wyciek oleju? | Odsłony : 7140 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

łożyska tylnego koła 929

Panowie, zamówiłem kpl łożysk na tylne koło ale niech ktoś mi powie dlaczego jest ich 4 :ooo: wiadomo na koło szt.2 na zębatkę to największe i gdzie jeszcze jedno? Pierwszy raz to robię dlatego pytam

link do zdjęcia owego kpl. https://www.google.com/search?q=%C5%82o%C5%BCyska+ko%C5%82a+ty%C5%82+honda+929+dlaczego+4&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJveiBu6XhAhUDxIUKHT3ZBxgQ_AUIDigB&biw=1280&bih=584#imgrc=sy8RMsMGxrSmrM:
Czytaj więcej : łożyska tylnego koła 929 | Odsłony : 10814 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

To skrzynia do SC33?

Podobno to nie jest skrzynia z jednego kompletu, rzuci ktoś wprawnym okiem?
Obrazek
Czytaj więcej : To skrzynia do SC33? | Odsłony : 1977 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Stukot przy 1800 obrotów na jałowym

Pacjent 954 2003 37 000 km nalotu
Przy wkręcaniu na 1800 obrotów stukanie z dołu silnika. Potem cisza, dźwięk zanika. Nie przyśpiesza. Brak błędów na kompie. Objaw na biegu jałowym. Obojętnie czy klamka sprzęgła wcisnieta czy nie. Świeży olej. Co to może być? Jakieś pomysły?

Link do nagrania
https://youtu.be/HlFXOKuRt28
Czytaj więcej : Stukot przy 1800 obrotów na jałowym | Odsłony : 2741 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Klasyczny kulturysta czyli SC33

Siemanko, niedawno spełniłem swoje marzenie i kupiłem SC33. Co do roku nie jestem pewien czy to 98 czy 99 bo w dokumentach szwajcarskich jest 99 ale to napewno też data pierwszej rejestracji. Co dziwne w dokumentach były też kolory jako czarny i pomarańczowy. Tak czy inaczej kupiłem. Jak pojechałem go oglądać to był ładnie wypolerowany i wyplakowany, wiadomo handlażyna dał popis umiejętności :) chciałem moto od motocyklisty ...
Czytaj więcej : Klasyczny kulturysta czyli SC33 | Odsłony : 14390 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Odcinka zapłonu

Witam. Motocykl po zimie wskazywał błąd czujnika temperatury wlotu powietrza. Czujnik wymieniony. Podczas pierwszej próby jazdy w tym sezonie motocykl podczas jazdy odcinał zapłon, ogromne przerywanie na obrotach róznego zakresu, niezaleznie od prędkości czy nierówności asfaltu. Po tej mizernej jeździe motocykl wskazywał błąd czujnika rozrządu oraz miał niskie ładowanie(praktycznie jego brak). Czujnik rozrządu wymieniono, błąd skasowany, regulator napięcia wymieniony, napięcie ładowania jest ok. Podczas dzisiejszej próby jazdy efekt ten sam, po odkręceniu gazu motocykl jedzie, ...
Czytaj więcej : Odcinka zapłonu | Odsłony : 1761 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780