Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 18:19

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 18:19

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

dziwny przewód - jak powinien iść

Pod lewą owiewką zauważyłem dziwnie idący przewód. Wchodzi w rame i nie jest niczym zakończony. Czy wiecie może jak powinien zostać poprowadzony ?
Czytaj więcej : dziwny przewód - jak powinien iść | Odsłony : 6851 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Przerywacz kierunkowskazow sc57

Witam panowie wymieniał ktos przerywacz kierunkowskazow pod ledy w sc57 przekopalem cały motor od zadupka po boczki i nie potrafie znalezc ? Prosze o jakas pomoc czy ktoś wymieniał ?
Czytaj więcej : Przerywacz kierunkowskazow sc57 | Odsłony : 5708 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Padające świece

Witam, posiadam 954 od pewnego czasu, po zakupie nic jej nie dolegało, brak większych problemów wymieniłem tylko świece.
Miesiąc temu miałem małego szlifa, pokrywa do wymiany wiadomo, ale od tego czasu co jakiś czas średnio 300-500 km pada świeczka muszą czyścić albo dać nową. Już naprawdę nie wiem co jest przyczyną
Dodatkowo raz na jakiś czas wywala błąd Fi
Honda :
Pali trochę oleju
Exup działa
Regulator nie był wymieniany
Alternator ładuje prąd nieco powyżej ...
Czytaj więcej : Padające świece | Odsłony : 3645 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Szum z silnika przy dohamowywaniu

Jakiś czas temu zauważyłem w Bladym taką dziwną rzecz. Otóż przy dohamowywaniu, przy zrzucaniu biegów daje się słyszeć z silnika cichy szum. Nie jestem pewien czy to sprzęgło czy nie. Dziwnie to zabrzmi, ale dźwięk jest podobny do tego jak brzmiały zatrzymujące się nakręcane samochody zabawki, jeśli ktoś pamięta, z tym że tu ten dźwięk jest niższy. Tak się to najlepiej da opisać. Oczywiście wiem, że przyczyn może być 800, ale czy ktoś z Was ...
Czytaj więcej : Szum z silnika przy dohamowywaniu | Odsłony : 2938 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Szybki kierunek

Witam wszystkich -mam problem bo prawy kierunek szybko miga ,ktoś może mi wyjaśnić jak to naprawić żeby nie zepsuć ;)
Czytaj więcej : Szybki kierunek | Odsłony : 2471 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zbiornik paliwa

Cześć ogólnie mam problem ze zbiornikiem paliwa ale od początku, od momentu zakupu zauważyłem ze ciągle zasysa mi zbiornik paliwa, i gdy otworzę wlew to zbiornik odskakuje, pewnego dnia bylem zmuszony wymienic regulator napiecia i podnosiłem zbiornik i wtedy zobaczyłem ze mam zaslepiony wezyk ze zbiornika ale nie mam pojecia jak te wezyki maja byc podlaczone, czy ma ktos jakis schemat przewodow idących od zbiornika. No i obstawiam ze czegos mi tam brakuje jakby zbiornika ...
Czytaj więcej : Zbiornik paliwa | Odsłony : 2752 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Przerywacz do ledów-ile pinów

Witam, mam taki problem, mam kierunki ledowe i musze kupić przerywacz do ledów lecz te które niby maja pasować do 929 maja dwa piny a oryginał ma 3. Nigdzie nie ma przerywacza na 3 piny do ledów. Możliwe że ten przerywacz z dwoma pinami bedzie działał? Albo moze ktoś ma do sprzedania taki do ledów na 3 piny?
Czytaj więcej : Przerywacz do ledów-ile pinów | Odsłony : 3088 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Test tapatalk

Test nowej wersji 5.0.1

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Test tapatalk | Odsłony : 6809 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Test Forum

Zaciski przód

Lekko trzyma mi przedni hebel. Czyli standardowa procedura w takim przypadku-zestaw naprawczy, zaciski w drobny mak, czyszczenie, wymiana gumek i takie tam... Wygląda na to że Tourmax nie ma w ofercie takiego zestawu do 929, dostępne są All Balls albo ori i tutaj pytanie-czy ktoś ma doświadczenie z All Balls w tej kwestii? Ori to ori-wiadomo najwyższa jakość ale cena niestety też (same uszczelnienia na oba zaciski to jakieś 300pln). Co radzicie-brać zamiennik?
Czytaj więcej : Zaciski przód | Odsłony : 6462 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zabawka ;)

Siema! Taką sobie CeBeeRkę zafundowałem pod koniec zeszłego sezonu :)
Motocykl z przeznaczeniem do szaleństw po torze, udało sie trochę polatać w 2018-tym ale w tym sezonie planuję coś konkretniej :)
Parę usprawnień zrobię bo maszyna praktycznie seryjna i w związku z tym będę miał parę pytań...
Czytaj więcej : Zabawka ;) | Odsłony : 7090 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780