Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 18:56

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 18:56

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

manual

Potrzebna pomoc w postaci serwice manual Cbr 1000rr z 2016r Pomoże ktoś ?
Czytaj więcej : manual | Odsłony : 5358 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

wymiana napinacza

Czy w domowych warunkach, ale z wyposazonym warsztatem z jako takim pojeciem o modelu :) da sie wymienic? Napinacz zlokalizowany, tylko zastanawia mnie czy wyciagne go, bo ciasno przy ramie jest? Na co zwrocic uwage podczas tej operacji. Ewentualnie podpowiedz prosze, bo jest zmodyfikowany obecnie na mechaniczny, a nie wiem jak podkrecic, zeby nie dzwonil lancuch. Wymienic chce na oryginal,bo generalnie cala chce doprowadzic do oryginalu.

Wysłane ...
Czytaj więcej : wymiana napinacza | Odsłony : 1880 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Honda Sc59 z USA a immobilizer

Witajcie ! Mam takie pytanie czy Hondy Sc59, które pochodzą z USA nie były wyposażane w immobileizer ? Prawda to ?
Czytaj więcej : Honda Sc59 z USA a immobilizer | Odsłony : 2620 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

ciekozko pali na zimnym na cieplym jeszcze gorzej

witam jestem posiadaczem 954 3 sezon wczesniej mialem 929 przerabialem zmory tych moto czyli ladowania ect teraz natomiast chcialem sie poradzic w nastepujacym temacie moja 954 zaczelynala coraz gorzej palic dojezdzilem do zimy i powiem wam tak na chwile obecna odpala (ciezko) ale z gazem czy na cieplym czy zimnym siniku musze ja trzymac na obrotach powoli puszcac potem juz chodzi normalnie w czasie jazdy tez trzymie obrotay gdy stoje na swiatlach itd luzy zaworowe ...
Czytaj więcej : ciekozko pali na zimnym na cieplym jeszcze gorzej | Odsłony : 2016 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

"Exup" regulacja

Witam. Chcialbym sie zapytac czy ktos by mi pomogl i podpowiedzial w ktorym miejscu mam przeciagnac linki od "exupa" do silniczka i ktora gdzie wpiac i jak to wyregulowac? Szukalem informacji ma ten temat ale nigdzie jednoznacznie nie bylo opisane jak sie do tego zabrac. Aktualnie nie mam linek i "exup" jest chyba caly czas w pozycji otwarte? Chcialbym powrocic do seri. Jesli ktos moglby pomoz w tym temacie to bede wdzieczny.
Czytaj więcej : "Exup" regulacja | Odsłony : 4591 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Rozrząd do wymiany

Witam. Wie ktoś może co to za dźwięk dobiegający z prawej strony silnika? https://www.youtube.com/watch?v=oN2kv0pPw98
Czy mam się tym przejmować czy to norma w 954?
Czytaj więcej : Rozrząd do wymiany | Odsłony : 3507 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Dzwoniacy napinacz - wymienic tylko sprezyne?

Witam,
Dzwoni mi napinacz, czy probowal ktos go "naciagac" lub wymienic sprezyne? Czy uwazacie, ze nalezy po prostu kupic nowy? Rocznik 2014, przebieg 30000.
Czytaj więcej : Dzwoniacy napinacz - wymienic tylko sprezyne? | Odsłony : 2501 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

02 red

https://www.youtube.com/watch?v=qqX2RBgcO3o&t=20s

ma ktos w okolicach krakowa sprawdzonego mechanika od tych modeli? Chce ustawic zawieszenie przod odpowiednio, tyl tez, bo CENZURA twardosc.
Czytaj więcej : 02 red | Odsłony : 2500 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Problem z opdalaniem

Siemka, od zeszłego roku posiadam sc57b. Mam z nią problem z odpalaniem na ciepłym silniku zakażdym razem
- nowy akumulator
- nowy alternator(nie przewijany a nowy)
- nowe świece
- nowy płyn chłodniczy
- nowy filtr powietrza
- nowy filtr oleju no i olej
Problem był przed jak i po wymianie tych elementów. Podzespoły najwyżyszh jakości zakupione. Ładowanie książkowe(takie jak w serwisówce). Akumulator też jest w porządku. Odpalając na ciepłym silniku rozrusznik kręci przez 5 ...
Czytaj więcej : Problem z opdalaniem | Odsłony : 5878 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Co to za wężyk?

Witajcie,
mam drobny problem.
Podczas przygotowania do sezonu odpadł wężyk i nie mam pojęcia skąd.
Potrzebuje informacji gdzie go wcisnąć.
Z góry dzięki!
Czytaj więcej : Co to za wężyk? | Odsłony : 2735 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780