Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 20:01

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 14 lipca 2025, 20:01

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

sc 57b termostat - gdzie jest?

Gdzie jest umiejscowiony termostat w SC57b?
Czytaj więcej : sc 57b termostat - gdzie jest? | Odsłony : 2624 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Jakie doświadczenia z RK 530ZXW lub 530 GXW?

Witajcie,
chciałbym was zapytać o wasze doświadczenia z powyższymi napędami, przede wszystkim czy warto dopłacać do ZXW?
Miałem na 2 moto fabryczny RK zamontowany (po zakupie), natomiast w obydwóch przypadkach stosunkowo szybko je wymieniałem, bo były na wykończeniu i zawsze padało na ZVMX w ostanich latach. Z moich ostatnich 2 DIDów wyjątkowo nie byłem zadowolony, ponieważ dosyć szybko rdzewiały i się zapuściły (rdzy się nie dało usunąć), pomimo regularnej pielęgnacji - może akurat trafiłem na ...
Czytaj więcej : Jakie doświadczenia z RK 530ZXW lub 530 GXW? | Odsłony : 5872 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC77)

[Sprzedam] kompletny airbox .

z czujnikami i dolotami.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : [Sprzedam] kompletny airbox . | Odsłony : 1953 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Króćce ssące gaźnika

Witam
Między gaźnikami a blokiem mam takie gumy jak na zdjęciu (wersia niemiecka).
Jaka jest różnica między 72 kw a 92 kw ?
Obrazek
Czytaj więcej : Króćce ssące gaźnika | Odsłony : 5894 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Olej w dolocie powietrza (kolektorze wdechowym?)

Na samym początku uprzedzam że jestem całkiem zielony z mechaniki motocyklowej...
Od niedawna jestem posiadaczem SC57B 2008r. Moto ma nalatane 19 000km, udokumentowane. Wszystkie faktury, papiery niemieckie z przeglądów co rok. Przez dwa lata gościu zrobił 1tyś km, a jak go sprowadził dwa lata temu to powymieniał wszystkie płyny, opony i napęd (faktury i papier z serwisu).
Ja, jako nowy właściciel zrobiłem to samo, samemu i powymieniałem filtry i płyny. Ale jest mały szkopuł... przy ...
Czytaj więcej : Olej w dolocie powietrza (kolektorze wdechowym?) | Odsłony : 4061 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Powrót do korzeni - Pablo

Witajcie,
po dzisiejszej przejażdżce postanowiłem wrzucić i moją maszynę. Jest to moja 3 Honda, ale za to najbardziej wyczekiwana. (W ostatnich latach jeździłem Suzuki, BMW)
Na jesieni, z trudem - mało powiedziane, udało mi się znaleźć w miarę przyzwoity egz. z 2013 w oryginale, ale za to do do wizualnych poprawek na prawej stronie. Kilka tyg. i K PLN później, a przede wszystkim dzięki PJP Motocykle udało się przywrócić motocykl do stanu jak na zdjęciach. ...
Czytaj więcej : Powrót do korzeni - Pablo | Odsłony : 3831 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Stalowy oplot

Witam! Chciałbym poznać wasze zdanie na temat kupna używanych przewodów hamulcowych w oplocie. Cena jest o połowę niższa niż za nówki sztuki. Pytanie tylko czy to gra warta świeczki skoro nie wiem jak długo były użytkowane?
Jeżeli ktoś ma informacje jakie śruby banjo (te którymi przykręcamy przewody do zacisków) są dedykowane do 929 to byłbym mega wdzięczny bo nie mogę znaleźć, a jest ich kilka rozmiarów (i gwint i długość). Wiem, że kupując nowe przewody ...
Czytaj więcej : Stalowy oplot | Odsłony : 5804 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Łańcuch napędowy.

. Mam taki dylemat kupiłem nowy zestaw napędowy do cbr 900rr sc33 96r zvm-x DID. Po założeniu wyglądał na za długiego więc skróciłem o jedno ogniwo i teraz brakuje pół ogniwa. I pytanie jest takie czy można użyć dwóch zakowek obok siebie żeby wrócić do oryginalnej długości?
Czytaj więcej : Łańcuch napędowy. | Odsłony : 4986 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Kupię wydech do sc57

Jak w opisie, ale najbardziej interesuje mnie TwoBrother, lub coś w podobnym basowym stylu.. Mam wydech seryjny i 'pufa' jak skuterek...
Moto sc57b z 2008r.
Teraz drugie pytanie. Jak nie dostanę nigdzie używki, to gdzie najlepiej kupić nówkę? Jest jakiś Polski pośrednik? A może połasić się o Aliexpress? Dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam
Czytaj więcej : Kupię wydech do sc57 | Odsłony : 5130 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

{KUPIE} CBR 954 w oryginale

Witam.
Jeśli ma ktoś pewną 954 na sprzedaż, najlepiej z woj malopolskiego to chetnie kupie. Jakos dziwnym trafem w Niemczech czy w UK te motocykle sa swietnie zachowane, w PL te ogloszenia co wisza to jakies mega ulepy.
Czytaj więcej : {KUPIE} CBR 954 w oryginale | Odsłony : 2023 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780