Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 02:25

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 02:25

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Brak mocy na Dole i szarpanie.

witam koledzy. mam problem ze swoim moto. z braku czasu motocykl stał prawie 2 lata w garażu. kilka razy był oddalony na 5 min silnik i tyle. kilka tyg temu musiałem wskoczyć na moto bo auto miałem w serwisie i.... zatankowalem świeże paliwo przejechałem około 100km i było wszystko oki. aż do czasu gdy zatrzymałem się na światłach równo pracuje silnik i nagle ruszam i motocykl dziwnie ciągnie tak jak by był zamulony jak by ...
Czytaj więcej : Brak mocy na Dole i szarpanie. | Odsłony : 2423 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Jaka firma - lakier?

Hej wszystkim zaglądającym! Zwracam się z pytaniem, czy korzystaliście z którejś firmy lakierów w spreju - https://www.klakiernik.pl/pl/c/Lakiery-samochodowe-w-sprayu/40 ???? Mam kilka miejsc na motorze, które chciałbym poprawić, jednak wcześniej nie próbowałem go samodzielnie malować. Może akurat ktoś z Was odświeżał motor z zewnątrz i coś podpowie?
Czytaj więcej : Jaka firma - lakier? | Odsłony : 9471 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Off-Topic

Wypad

Witam wszystkich ,planuje znów daleka podróż swoją 929 :) Szukam kogoś ,kto ma ochotę się zabrać na wypad w bawarskie góry -dokładnie eagle Nest koło granicy austryjackiej .Planowana data Ok połowy maja -czas Ok 5-6 dni ,namiot i air b&b ,będzie to tak naprawdę test przed northcap -zainteresowanych zapraszam na priv ,3majcie się :) LWG
Czytaj więcej : Wypad | Odsłony : 1918 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Czas na coś innego :D

Jako ze nadszedł czas na zmiany , chciałem pochwalić się nowym nabytkiem :dance:
Czytaj więcej : Czas na coś innego :D | Odsłony : 4887 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

kontrolka rezerwy świeci się

Witam serdecznie. Jestem tu nowy więc miło mi gościć:) Przejrzałem już większość postów, lecz nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. Niedawno kupiłem cbr954 i problem tkwi w ciagle swiecacej sie rezerwie paliwa (prawie pełen zbiornik). Objaw wyglada nastepujaco: po odpaleniu silnika kontrolka nie zapala sie od razu tylko po jakis 40s. Podmieniłem już druga pompe paliwa wraz z czujnikiem i nic... Na wtyczce od pompy odczepiłem przewód od czujnika i zjawisko nadal takie same. Dzis dorwe sie ...
Czytaj więcej : kontrolka rezerwy świeci się | Odsłony : 3451 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Brak iskry na 1 i 4 cylindrze

Cześć wszystkim mam mały problem, który pojawił się po wymianie kabli wysokiego. Otóż po akcji mam zanik iskry na 1 i 4 cylindrze tj. nie ma iskry z prawej cewki. Z lewej cewki tj. Na 2 i 3 jest malina. Cewka powinna być ok. ale dla pewności podmieniłem inną i efekt ten sam. Kable wymienione. Na zasilaniu cewki mam 12V więc jest ok. Sprawdziłem bezpieczniki pod prawym wypełnieniem. Wszystkie ok. Jakieś pomysły? Miał ktoś coś ...
Czytaj więcej : Brak iskry na 1 i 4 cylindrze | Odsłony : 5757 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Jardine RT-One Dual Carbon

Cześć.

Od niedawna nabyłem drugi motocykl jakim jest SC57B. Jest o tyle dobrze i niedobrze, że moto jest zachowane całe w oryginale.
Niedobrze dlatego, że już zanim nabyłem motocykl nie umiałem patrzeć na jego oryginalny wydech oraz "ogromne" mocowanie tablicy i kierunkowskazów. Temat może był tutaj poruszany ale nie znalazłem na tyle konkretnych odpowiedzi.

1)
Gdzie kupię wydech JARDINE RT-One Dual Carbon? Czy jakiś polski dystrybutor jest mi go w stanie sprowadzić?

2)
Drugie pytanie ...
Czytaj więcej : Jardine RT-One Dual Carbon | Odsłony : 2736 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Problem z ladowaniem + stuki

Witam, mam problem z moja 929, a raczej dwa problemy. Wszystko sie zaczelo od braku ladowania. Wymienilem regulator napiecia na nowy, alternator oddalem do przewiniecia i zlozylem wszystko do kupy. Ladowanie po tych zabiegach na zapalonym silniku, wynosi 15-15.2V. Wydaje mi sie ze i tak jest to za duzo, ale pojechalem sie przejechac z miernikiem w zadupku. Po przejechaniu ok. 50km sprawdzilem ladowanie - bez zmian, wiec jade dalej. 100km pozniej jadac uslyszalem dziwny, glosny ...
Czytaj więcej : Problem z ladowaniem + stuki | Odsłony : 3101 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

EXUP bezpiecznik cbr 1000 sc57a

Witam wszystkich,

Chciałbym zapytać czy w CBR 1000 SC57A exup ma swój bezpiecznik? będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam
Czytaj więcej : EXUP bezpiecznik cbr 1000 sc57a | Odsłony : 2945 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Oznaczenie katalogowe- pokrywy SC59 vs SC59C (lift)

Witajcie,

czy ktoś może się orientuje czym różni się pokrywa silnika (sprzęgła) 11330-MGP-000 (2012-2016) od 11330-MFL-11330-mfl-670 (2008-2011)? Patrząc na zdjęcia, schemat - nie bardzo dostrzegam różnicę.
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Czytaj więcej : Oznaczenie katalogowe- pokrywy SC59 vs SC59C (lift) | Odsłony : 2835 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780