Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 06:04

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 06:04

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

motocykl gaśnie na sekunde podczas jazdy

Witam, problem pojawił sie wczoraj.
Motocykl to 2004, z silnikiem 2006. Jeżdżę na tym sprzecie kilka miesiecy nigdy zadnych problemów. Na blacie nigdy zadnych bledow.
Od wczoraj podczas jazdy jak chce mocniej przyspieczyc gwaltownie dodac gazu to czasem motocykl gaśnie dosłownie na sekunde zaświecając jednoczesnie hiss i ktrolke oleju na czewono na sekunde (tak samo jak wtedy gdy wkladam kluczyk i przekręcam w stacyjce), i po chwili motocykl spowrotem odpala (bo toczy sie na biegu) ...
Czytaj więcej : motocykl gaśnie na sekunde podczas jazdy | Odsłony : 2421 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zdechł na skrzyżowaniu i nie wstaje

Dzisiaj rano, wybierając się na uczelnię odpaliłem Bladego tak jak zawsze to robię, tj. odciągnąłem dźwignię ssania i delikatnie dodałem gazu. Potem odpaliłem moto i zostawiłem żeby chwilę pochodziło na ssaniu. Wiem, że nie powinno dodawać się gazu przy ssaniu, ale na samym ssaniu mi nie wstaje i robię tak tylko przez ułamek sekundy żeby załapał, (niedługo muszę wziąć się za gaźniki). Rozgrzałem go przez chwilę. Kiedy ruszyłem wciąż musiałem dawać trochę gazu na sprzęgle ...
Czytaj więcej : Zdechł na skrzyżowaniu i nie wstaje | Odsłony : 3437 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Ładowanie wiem że już było.nietypowy problem

Naczytałem się już dosyć sporo o ładowaniu w hondzie ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem .Mianowicie alternator po przepleceniu mierzony sprawdzany wszystko okey,lądowanie na jalowym bez świateł 14.3 z światłami 14 ale do czego zmierzam mimo wzrostu obrotów 5-7k ładowanie się nie zwiększa nadal 14 gdzie szukać przyczyny, obstawiam regulator chociaż jest nowy. P.S mam regulator od prawdopodobnie 954 5pinowa kostka czarny kabel podpięty pod Aku na plus tak wyczytałem na forum.dodam że regulator ...
Czytaj więcej : Ładowanie wiem że już było.nietypowy problem | Odsłony : 4739 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Nowy nabytek

Nowy mebel salonowy :D kultowy sprzęt od hondy z 50 Monkey znawcom nie trzeba przedstawiać :P rok 1975.Nie dosyć że starsza to lepiej się trzyma. :mrgreen:
Czytaj więcej : Nowy nabytek | Odsłony : 3092 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Brak ładowania co jest grane

Witam mam problem co mnie cały czas irytuje. Wymieniłem parę rzeczy w moim moto z powodu braku ładowania ,zainwestowałem w akumulator 130zł,alternator 450zł i regulator napięcia 410zł . To ostatnie nie było do 900 tylko do 600 gościu powiedział ze były montowane do tych i tamtych motorów .Zarzekał się że nie będzie problemu ale ładowania nie ma ,prąd trzyma sie na ok12,8 i potem spada do kompletnego rozładowania. Czy to wina regulatora napięcia?
Czytaj więcej : Brak ładowania co jest grane | Odsłony : 13850 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Przerywana praca silnika w średnim zakresie obrotów

Witam
Mam pewien problem od 5 tygodni z pracą silnika. Przy próbie wkręcenia na wysokie obroty silnik zaczyna przerywać (przerywanie może doprowadzić do wyłączenia silnika).
Wyświetlał się błąd 1 długi 9 krótkich.
Wymieniłem sondę lambda (na używaną) ale dalej jest ten problem.

Nie mam pojęcia co może być nie tak. Chyba że źle odczytałem kod błędu i to jest wina impulsatora.
Czytaj więcej : Przerywana praca silnika w średnim zakresie obrotów | Odsłony : 4659 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Potrzebny kod lakieru Iron Nail Silver

Witam Wszystkich,

Potrzebuję kodu lakieru elementów dolnych malowanych szarych(grafitowych), ten srebrny wiem że o jest NH167EA (jest naklejka pod siedzeniem kierowcy), natomiast o drugim kolorze nie ma żadnej informacji. Dzięki za pomoc .
Czytaj więcej : Potrzebny kod lakieru Iron Nail Silver | Odsłony : 2261 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Skrzynia biegów

Pany i panewki jest problem natury, że bieg numer 2(no i 6) zaczyna inaczej pracować niz inne biegi. Nie wyskakuje, nie przerywa, ani nic z tych rzczy, ale już słychać takie jakby charrczenie. Tak, gumowałem itp więc wiadomo, że to się zębatka sypie. Z tego co wiem nie trzeba całej skrzyi zamawiać, a pojedyncze zebatki by wstawić i dalej się cieszyć jazdą. Moje pytanie brzmi gdzie takowe zębatki mogę zakupić i jaki jest mniej więcej ...
Czytaj więcej : Skrzynia biegów | Odsłony : 8253 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

klamka lewa/prawa

Witam do sprzedania nowa klamka hamulca sportowa krótka czarna z czerwoną regulacja 50 pln plus przesyłka
Oraz oryginalna lewa od sprzęgła 35 pln plus przesyłka

info pod numerem 784-153-988
Czytaj więcej : klamka lewa/prawa | Odsłony : 2069 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

nowa klamka sprzęgła czarna krótka z czerwoną regulacją

Witam mam do sprzedania klamkę sprzęgła nowa czarna z czerwoną regulacją info pod numerem 784-153-988

Cena 50 pln z przesyłka
Czytaj więcej : nowa klamka sprzęgła czarna krótka z czerwoną regulacją | Odsłony : 2116 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780