Tak jak w temacie, może się ktoś orientuje... Jak to jest z tymi czujnikami w Hondzie? Otóż sprawdzałem rezystancję na czujniku przedniego i tylnego koła no i multimetr pokazuje wartość 1 czyli rozumiem nieskończoność? :P Co by się w zasadzie zgadzało bo kontrolka ABS nie gaśnie czyli coś jest nie tak. Ale sprawdzałem też rezystancję na innych hondowskich czujnikach które są raczej sprawne i jest to samo, ...
Po odpaleniu 954 na zimnym silniku przez 2-3 sekundy świeci się kontrolka ciśnienia oleju i słychać grzechot. Po tych 2-3 sekundach kontrolka gaśnie i momentalnie ustępuje grzechot. Dodam że mam do wymiany łańcuch rozrządu który również słychać ale ten dźwięk po odpaleniu zimnego moto jest intensywniejszy. Spodziewać się najgorszego i szukać powoli nowego pieca ? Wiem że trzeba sprawdzić ciśnienie oleju itd. ale wiecie jak to jest jaki człowiek struty chodzi jak coś w ...
Witajcie. Slizgalo mi się sprzęgło, wymieniłem tarcze i sprężyny bo już nie trzymały wymiarów. Przekładki były wymiarowo ok lecz były lekko przypalone, ale złożyłem je. Wszystko złożyłem wg serwisówki. Sprzęgło chodzi ok, jednak jest problem z regulacją. Linka musi być maksymlnie naciagnieta przy klalmce I przy silniku bo inaczej sprzęgło ciągnie. Kupiłem druga linkę i dalej jest to samo tj regulacja naciagnieta. Czy trzpień który wyciąga kosz sprzęgłowy musi mieć luz osiowy? Czy może kupiłem ...
Witam. Mam problem z wsunięciem tłoczka do zacisku.Smarowałem pastą i płynem hamulcowym i nie dałem rady.Uszkodziłem osłonę przeciwpyłową,jak ją wyciągłem to była o wiele za duża,jakim cudem ją włozyli ?. Kupiłem na allegro zestaw naprawczy zacisku Honda VTR 1000 CBR 900 RR, kod 240 440 / BCF-125 firmy M.line za 67 zł na 2 zaciski i jakby są za małe. Jaki zestaw naprawczy kupić i jak włożyć tłoczki aby nie uszkodzić uszczelek ?