Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 14:10

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 14:10

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kupie uszkodzone przepustnice

Witam,
jeżeli ktoś posiada uszkodzone przepustnice (np. pękniety korpus, ale sprawne mniejsze podzespoły) to chętnie kupię.
Dokładnie to interesuje mnie to co na fotce.

Pozdro
Czytaj więcej : Kupie uszkodzone przepustnice | Odsłony : 2532 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zawór wydechowy

Witam. Szukałem podobnego tematu a nie znalazłem. Otóż jestem szczęśliwym posiadaczem 954. Chciałem zobaczyć czy dobrze działa u mnie zawór wydechowy i to co zobaczyłem. Po przekręceniu kluczyka i zapłonu jest brak reakcji zaworu pozycja 9, gdy dodaje gazu obroty rosną ponad 3tyś zawór przestawia się na pozycje ''12''. Po oglądaniu filmików u mnie jest całkowicie inaczej, w czym jest problem, że silniczek nie reaguje po przekręceniu kluczyka? Z góry dzieki za info
Czytaj więcej : Zawór wydechowy | Odsłony : 3015 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

CRASH PADY BEZ WIERCENIA DO CBR1000rr SC59

Witam,
mam dylemat czy zainstalować crash pady bez wiercenia, słyszałem różne opinie ale większość od teoretyków. Czy ktoś miał coś takiego i miał szlifa. Czy moto przeżyło i czy nie narobiło to bałaganu.
Kupiłem juz crash pady womet-tech wiercone ale po prostu serce mnie boli jak pomyślę o wierceniu i zacząłem się zastanawiać czy nie kupić nie wierconych a te sprzedać. Spać nie mogę po nocach jak sobie pomyślę o dziurach w moich ślicznych owiewkach. ...
Czytaj więcej : CRASH PADY BEZ WIERCENIA DO CBR1000rr SC59 | Odsłony : 3065 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC59)

CHEŁM

Witam,

Panowie czy jest tu na forum jakiś użytkownik z w/w miejscowości ? Chełm kolo Lublina ? Potrzebuję sprawdzić czy jest czynny jeden sklep ponieważ nie mogę się dodzwonić ani jakkolwiek skontaktować z właścicielem sklepu a nie zapłacił CENZURA za towar :)

jak coś poproszę na pw :)
Czytaj więcej : CHEŁM | Odsłony : 2134 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Off-Topic

Dziwgnia zmiany biegow CBR954

Drodzy,

Poszukuje dzwigni zmiany biegow do 954.
Czy ktos wie gdzie mozna taka nabyc?
Allegro puste, moze komus zalega?
Od jakiego innego modelu ewentualnie by podeszla? ;)

Przyklad:
https://e.allegroimg.com/s512/018f0e/dc1d9a334a78935ba4992ede8ace

Z gory bardzo serdeczne dzieki,
M.
Czytaj więcej : Dziwgnia zmiany biegow CBR954 | Odsłony : 3569 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Cbr 929, pukanie, cykanie, grzechotanie.

Hejka.
Załączam filmik, coś puka/cyka... Słychać to cały czas, z każdej strony. Cykanie wzrasta wraz z obrotami... https://youtu.be/f3L_X1WFiWM
One tak mają?
Rozrząd, napinacz, kosz sprzęgłowy - NOWE z oryginału... Zawory książkowo idealnie...
Wydaje mi się, że najbardziej to słychać w okolicy cylindrów...
Wasze też tak maja?
Ktoś zdiagnozował to?
Czytaj więcej : Cbr 929, pukanie, cykanie, grzechotanie. | Odsłony : 2372 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

cb900 problem z 3

podczas wrzucania 3 biegu ze sprzęgłem zdecydowanie czuję uderzenie udarowe na wodziku, zmiana nie jest kulturalna jak w przypadku 2, 4, 5 lub 6 biegu.
natomiast podczas zmiany biegu z 2 na 3 bez sprzęgła po odpuszczeniu gazu często nie wskakuje od razu a np po sekundzie
stosuję zasadę "stopa zaczyna, stopa kończy", przed zmianą biegu wywieram nacisk na wodzik.

druga usterka jaka pojawiła się niedawno to brzęczenie przy 2k rpm, dzwięk taki jakby mała ...
Czytaj więcej : cb900 problem z 3 | Odsłony : 2788 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Prąd upływu

Witam pany. Akumulator nówka, stator nówka i tak wiem, że Honda kręci przy rozruchu jakby nie chciała odpalić. Moto jak stoi koło tygodnia to już są problemy z odpalaniem. Zmierzyłem pobór prądu na wyłączonym zapłonie i okazało się, że moto pobiera 1,5mA. Nie wiem czy to jest dużo w przypadku moto. Wiem, że HISS troszke bierze, ale aż tyle? Jakieś rady?
Czytaj więcej : Prąd upływu | Odsłony : 1831 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Owiewki czarne/Repsol sc57A

Poszukuję komplet owiewek w malowaniu czarnym lub Repsol honda CBR SC 57 A ktoś coś ?
Czytaj więcej : Owiewki czarne/Repsol sc57A | Odsłony : 2135 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Akrapović titanium evolution problem pełne otwarcie przepust

Cześć
Posiadam 954 rr z 2003 r. już kilka lat
w zimę postanowiłem założyć tłumik z kolektorem Akrapovića bez exup dałem za niego tylko praktycznie nowy nie pogiety 600 zł
Problem polega na tym że po tym zabiegu przy 3500 rpm po otwarciu powyżej połowy przepustnicy silnik zaczyna się dusić i mnie to trochę irytuje bo po mieście troche ten dolny zakres się przydaje .
Co zrobiłem :
-cewki sprawdzone
-świece sprawdzone
-fpr sprawdzony odpowietrzenie ...

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780