Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 17:43

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 17:43

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Po wymianie pokrywy rozwalilo alternator

Witam wszystkich...
Opisze wam moją sytuację. Kupiłem nową pokrywę do ssilnika od strony alternatora i nową uszczelkę. Wymieniłem wszystko. Odpalam moto a tu słychać dziwne odgłosy od alternatora później się uspokoiło. Kawałek się przejechałem okazało się brak ładowania. I odkrecilem obudowe alternatora a tu wszystko zniszczone spalone... Alternator miedziane zwoje po przerywane i powykrzywiane. Skąd takie coś się stalo. I muszę kupić alternator bo nie wiem czy starego można jeszcze coś zrobić.. pozdd
Czytaj więcej : Po wymianie pokrywy rozwalilo alternator | Odsłony : 7749 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Kod lakieru

Siema potrzebuje kod lakieru dla takiego malowania https://www.google.pl/search?q=grafnet+honda+cbr+900+rr&oq=grafnet+honda+cbr+900&aqs=chrome.1.69i57j33.12038j1j8&client=tablet-android-google&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=mNRZ84alI6hlKM: chodzi o czarny i srebrny
Czytaj więcej : Kod lakieru | Odsłony : 7327 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Potrzebna pomoc - pęknięty element

Witam,
Panowie i Panie potrzebuję pomocy, czy ktoś ma taki element na zbyciu jak na załączonej fotce dealer Hondy mnie ratuje?
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Potrzebna pomoc - pęknięty element | Odsłony : 2847 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zapinka łańcucha RK

Witam wszystkich,
Zaczne od tego, że rozkułem łańcuch w swojej 929. Kiedy przyszedł czas na złożenie, bez większego wniku zamówiłem zapinke DID zwmx 530. Okazało się,że nie pasuje ( mają za dużą srednicę). Wtedy dopiero sprawdziłem oznaczenia na łańcuchu. Znalazłem coś takiego na jednym z ognim "50" na kolejnym "xs01",na kolejnym "RK", kolejny "3089" i nastepny "japan". Sprawdziłem w instrukcji i jest, że na pierwszy montaż szły Rk gb50hfoZ5. Wie ktoś jaka dokładnie zapinka tu ...
Czytaj więcej : Zapinka łańcucha RK | Odsłony : 2650 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

kupie czache sc33 uszkodzoną

witajcie kupię czachę do sc33 lift uszkodzoną brakuje mi górnej prawej części przy lusterku kontakt najlepiej tel 730034030
Czytaj więcej : kupie czache sc33 uszkodzoną | Odsłony : 2502 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Test Forum

Cbr 954 kilka pytań

Witam
Właśnie kupiłem cbr 954,i mam parę pytań.
1 jak do kręcę ja na drugim, lub trzecim biegu to potrafi nagle zasnąć, muszę wyłączyć zapłon i odpalić na nowo, co może być przyczyną?

2 mam wywalony zawór exup, czy warto założyć go z powrotem?

3 tarcze trochę biją, tu chyba nie ma wyjścia trzeba kupić nowe, jakie tarcze i klocki polecacie?
Czytaj więcej : Cbr 954 kilka pytań | Odsłony : 2293 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Lagi

Witajcie koledzy. Prosze o pomoc was . Chcialbym wiedziec ile ma pelnych obrotow srubka tlumienia zawieszenia od max hard do max soft . Poniewaz robilem lagi i CENZURA sprawe z ustawieniem regulacji obecnie na jednej ladze moge zrobic jeden obrot a na drugiej 6 prosze o pomoc sc 33 1998 roku
Czytaj więcej : Lagi | Odsłony : 3041 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Rozmiar łozyska igiełkowego ( wymiary)

Sieemanko.
Mam pytanie, czy zna ktoś rozmiar łożyska igiełkowego które jest w wachaczu, w łozysko wchodzi tuleja i jest tu mocowany amortyzator.
Podrzucam zdjecie z serwisówki( zaznaczone czerwonym polem)
Z góry dzieki za pomoc.https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/x8chS5wllr5ULxEjxSWqIA9YWq8gzH
Czytaj więcej : Rozmiar łozyska igiełkowego ( wymiary) | Odsłony : 2789 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Pęknięty blok silnika

Witam,
Pytanie czy warto naprawiać pęknięty blok silnika (spawanie, klejenie) czy lepiej szukać sprawnego pieca do cbr 954, poniżej zdjęcia.
https://zapodaj.net/c5d8e81705bb7.jpg.html
https://zapodaj.net/8582d20eccc04.jpg.html
Czytaj więcej : Pęknięty blok silnika | Odsłony : 4483 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Przednie zawieszenie

Witam mam problem z przednim zawieszeniem jeszcze przed wymiana uszczelniaczy.Wynienilem olej w rownej ilosci nalewany strzykawka, odpowietrzone lagi, przed wlaniem srodek byl wyjety i wylany caly olej. Pozniej na rownej wysokości przykrecilem lagi wsadzilem oske z kołem dokrecilem z momentem, bobujalem zawieszeniem i dopiero przykrecilem lagi do oski.
Zrobiłem cos zle nie w tej kolejności? Prawa laga dotyka tuleje dystansowa bo jest tam nakretka osi, lecz lewa strona laga jest ruchoma i nie dotyka ona ...
Czytaj więcej : Przednie zawieszenie | Odsłony : 6897 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780