Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 19:31

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 19:31

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Tracę klocki po wymianie opony, tulejki

Witam. Proszę o wyrozumiałość gdyż moja wiedza na temat mechaniki jest nieco okrojona.

Po założeniu koła przedniego okazało się że czuć opór, koło nie kreci się swobodnie. Nie mam pewności czy dobrze założyłem tulejki. Ta większą (z rantem) dałem z lewej strony (z pozycji kierowcy). Tył zamontowałem tak samo i tam koło obraca się swobodnie. Na feldze nie mogę znaleźć strzałki kierunkowej dlatego też nie wiem czy gumolajza poprawnie założył oponkę. Prace z braku czasu ...
Czytaj więcej : Tracę klocki po wymianie opony, tulejki | Odsłony : 4374 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Mapy do PC3USB na Ixilu

Cześć, nabyłem 954 z PC3USB, ale nie wiem co on tam ma wgrane, pierwsze czy jak podłączę pod kompa to ustalę co on tam ma? Dwa, czy ktoś może już zestrajał dla Ixila (HEXOVAL XTREM CARBONO (SLIP ON)), może macie swoje mapy zapisane, jaki filtr - jeszcze nie wiem, nie miałem czasu podnieść baku.
Czytaj więcej : Mapy do PC3USB na Ixilu | Odsłony : 1842 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Jakie kody kod lakieru

Obrazek
Jakie tu są kody lakieru . Będę w najbliższym czasie malować sobie cbr i chce tak .
Potrzebuje kody wszystkich 3 kolorów albo powiedzcie gdzie zapytać .
Dzięki
Czytaj więcej : Jakie kody kod lakieru | Odsłony : 2736 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

problem z exupem

Witam i prosze o pomoc. Kupiłem CBR z wydechem leo vince postanowiłem zakupic oryginalny wydech i zaczeło sie. Po zamontowaniu tłumika przeprowadzeniu linki do silniczka exup okazalo sie ze otwory na rolce sa przekrecone o 180 stopni czyli znajduja sie od strony kola. reczne przestawienie kolka silniczka nic nie daje poniewaz odpalajac moto silniczek wraca w punkt startu( otwory od strony kola). czy istnieje jakas procedura kalibracji pokazania innego punktu zero. W serwisie przez tel ...
Czytaj więcej : problem z exupem | Odsłony : 4167 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Potrzebna owiewka lewa czarno czerwona do SC 57B

Witam wszystkich. Jak w temacie potrzebuję lewej owiewki do SC57B. Przewrócił mi się motocykl na krawężnik i moja się niestety zdarła. Zaznaczę od razu, że szukam ideału, przede wszystkim oryginału, nie malowanej nie spawanej i w stanie perfekcyjnym, ponieważ cały motocykl właśnie w takim jest :) Gdyby ktoś miał to pisać śmiało na pw, zapewne się dogadamy
pzdr.
Czytaj więcej : Potrzebna owiewka lewa czarno czerwona do SC 57B | Odsłony : 1874 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Czasza CBR 929RR

Witam Panów i Panewki. Przeszukałem wszystkie kategorie na Allegro i olx. Na olx jest czasza w kolorze, ale gość miał wypadek na prywatnym motocyklu i leży w szpitalu, a jego brat odbiera tylko telefony... potrzebuje kupić czasze do 929 w kolorze Andes Blue Metallic color R-258. Najlepiej aby nie miała żadnych pęknięć. W racie czego SMS lub na fb. Tel: 791670951 FB: Viken Boyajian
Czytaj więcej : Czasza CBR 929RR | Odsłony : 1896 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Sc57a remont silnika

Hej
Robił ktoś remont silnika w sc57a
Ogólnie jest tak przy opuszczeniu gazu wali dym w wydechu .
Jakieś 250 ml oleju na 250 kilometrów
Do 2.5 tyś obrotów szarpie potem już idzie
Ogólnie słaba , porównywałem z cbr kolegi
Przebieg 45 tyś
Co może być i ile co może kosztować
Czytaj więcej : Sc57a remont silnika | Odsłony : 6167 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Stukanie w silniku/pobor oleju

Witam. Mam problem tzn w ubieglym sezonie pobieralo olej ale bez przesady, doslownie 100ml na ok 1tys km. W zime wymienilem olej motul 300v, filtr, swiece. Zrobilem jakies 500 km i wciagnelo ok 350ml. I dotego cos stuka, albo zawory bo tegonnie ruszalem albo panewka. Ale bardziej zawory bo to takie cykanie bardziej niz stuk. Zadzwonilem do znajomego mechanika, i mowi ze moze byc koszt naprawy wiekszy niz drugi silnik. Bo pewnie wszystko jest przegrzane ...
Czytaj więcej : Stukanie w silniku/pobor oleju | Odsłony : 2825 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Tor w okolicy Warszawy

Witam, czy są w okolicy Warszawy tory , na których można w tygodniu pojeździć?
Czytaj więcej : Tor w okolicy Warszawy | Odsłony : 5652 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Rozrusznik kręci ale nie włącza silnika...

Witam, wymieniłem dekiel altka na nowy ori bo stary był pęknięty i po zamontowaniu rozrusznik kręci ale nie włącza silnika.
Przy poprzednim montażu trochę się nagimnastykowałem z tym wałeczkiem ale jakoś się udało.
I tu mam pytanie: czy ten wałek najpierw włożyć do otworu dekla czy w zębatkę rozrusznika ? Czy wałeczek trzeba posmarować - dekiel jest nówka.
Czy może coś źle lub nie po kolei poskładałem?
Dzięki za odpowiedzi...
Czytaj więcej : Rozrusznik kręci ale nie włącza silnika... | Odsłony : 2524 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780