Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 21:21

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 15 lipca 2025, 21:21

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Pali mi cewki zapłonowe !!!

Czy ktoś sie spotkał z takim problemem, albo ma pomysł, jaka może być przyczyna, bo pali mi cewki

W czasie jazdy puszczam gaz aby zwolnić, dodaję, a moto idzie na dwa gary, szarpie trzęsie, nie szło jechać, stanąłem, zgasiłem, no nic, sprawdzam, odpaliła bez problemu, ale dalej chodzi na dwa gady
Do domu miałem niedaleko więc próbuje jechać, ciągle na dwa gary, zrobiłem po chwili postój, czuć spalenizną, to to niestety laweta.

Szybka diagnoza, spalona ...
Czytaj więcej : Pali mi cewki zapłonowe !!! | Odsłony : 6325 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Panewka? Remont silnika czy kupno nowego?

Witam, na początku miesiąca kupiłem Honde Fireblade sc44 wszystko wydawało się jak najbardziej ok. Nic nie ciekło ani nie pukało ogólnie piękny sprzęt... Po zakupie w tydzień czasu zrobiłem nią lekko ponad 1500km i dalej wszystko grało aż do czasu gdy pojechałem na rozpoczęcie sezonu do Częstochowy... Objechałem cały zjazd Gwieździsty po czym wróciliśmy na miejsce nie daleko naszego zamieszkania i tam jak zawsze lekko upalaliśmy nasze sprzęty wraz z ekipą... W końcu Honda chyba ...
Czytaj więcej : Panewka? Remont silnika czy kupno nowego? | Odsłony : 2892 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

SC57 2007 Rozgrzana przerywa gaśnie pomiędzy 7 - 9 rpm

Witam wszystkich, od około miesiąca stałem się szczęśliwym (nie do końca) właścicielem Hanki. Mój problem zaczyna się po ok 20 minutach jazdy. Kiedy moto rozgrzeje się już porządnie, zaczyna strasznie przerywać w przedziale 7-9 tyś. obrotów.Czasami z wielkim bólem uda mi się przekroczyć ten przedział i wyrywa do końca bez problemów.Jednak czym dłużej jadę tym jest gorzej, kilkakrotnie zdarzyło mi się że nagle zgasła, np podczas wyprzedzania.Dzieje się to na każdym biegu ale mam wrażenie ...
Czytaj więcej : SC57 2007 Rozgrzana przerywa gaśnie pomiędzy 7 - 9 rpm | Odsłony : 11651 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Przełączniik lewy

Cięzko dostać do tego modelu...Może ktoś ma na sprzedaż??
Czytaj więcej : Przełączniik lewy | Odsłony : 3655 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Przełączniik lewy

Cięzko dostać do tego modelu...Może kto
Czytaj więcej : Przełączniik lewy | Odsłony : 1673 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Nóżka zmiany biegów sc57a

Witam
Złamałem nozke od zmiany biegów w sc57a i mam pytanie czy dało by ja radę zamienić na nozke z sc59 albo od czegoś innego ?? Bo na necie nigdzie nie ma do kupienia akurat do tego modelu a nowa 350 zł

Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Nóżka zmiany biegów sc57a | Odsłony : 1409 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Problem z ładowaniem po wymianie aku, statora i regulatora

Po jeździe wieczornej na długich światłach motocykl nie odpalił. Wymieniłem akumulator. Pojeździł kilka dni i znowu padł. Tym razem sprawdziłem ładowanie i okazało się że jest uwalony stator. Wymieniłem, bo faktycznie po wyjęciu byl uwalony. Okazało się że regulator nie daje prądu ładowania. Wymieniłem. Sytuacja z dzisiaj wygląda tak:
- prąd wychodzi ze statora
- prąd wychodzi z regulatora
- akumulator ładuje (sprawdzone na innym motocyklu)
- po podłączeniu na luty innego akumulatora do układu ...
Czytaj więcej : Problem z ładowaniem po wymianie aku, statora i regulatora | Odsłony : 2545 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

929 szarpie podczas przyspieszania na drugim biegu

u znajomego w 929 wystąpiło coś takiego że tylko na drugim biegu gdy trzymasz gaz odkręcony na maxa lub mocno, moto przyspiesza obroty rosną i nagle przy 6 -7 tyś obr mega szarpnięcie i jedzie dalej do konca już obrotów. miał ktoś może taki przypadek? ja obstawiam skrzynie bo moim zdaniem działo by się podobnie na innych biegach a tu tylko na dwójce.
Czytaj więcej : 929 szarpie podczas przyspieszania na drugim biegu | Odsłony : 7353 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wyciek oleju SC57a

Witam i mam takie zapytanie do użytkowników :P SC 57a hmmm na zdjęciu z forum pozwoliłem sobie zaznaczyć miejsce skąd u mnie jest wyciek i teraz pytanie ?? co za zadanie ma ten kabel ?? czy trzeba wymienić cały kabel wraz z tą uszczelką przy obudowie silnika czy tylko rozebrać i zapodać silikon....i czy ściągnięcie prawego dekla jest konieczne ?? i jaka tutaj uszczelka przychodzi ...
Czytaj więcej : Wyciek oleju SC57a | Odsłony : 7374 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Regulacja luzów zaworowych.

Witam. Jako że mój blady miał nakręcone 23 tys km oddałem go na warsztat na regulację luzów zaworowych. Nie wybierałem podrzędnych warsztatów garażowych tylko oddałem go do warsztatu który ma dość dobre opinie i jest autoryzowanym serwisantem Kawasaki. Gdy odbierałem motor doznałem szoku bo silnik nie chodził równo i czuć było szarpanie. Odczułem też spadek mocy. O ile delikatny spadek mocy bym przełknął to to szarpanie wyprowadzało mnie z równowagi. Właściciel serwisu najpierw ściemniał że ...
Czytaj więcej : Regulacja luzów zaworowych. | Odsłony : 5313 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780