Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 00:22

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 00:22

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wymiany

Cześć wszystkim, mam do wymiany uszczelniacze na lagach no i olej oczywiście w nich, klocki przód i tarcze również. Doradzi ktoś jakich firm te rzeczy naprawdę warto kupić? Wiadomo jakość i żywotność tych elementów chciałbym żeby była jak najlepsza.
Czytaj więcej : Wymiany | Odsłony : 1900 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

czarna kontynuacja czyli 1000rr sc59

Siema :)
Po 3 latach przerwy przyszedł czas na powrót. Na początku szukałem sc57b,ale nic ciekawego nie było. Trafiło się sc59 od szeryfa to długo nie czekałem, telefon,zaliczka i po tygodniu jestem po niunie :D
Tak wygląda aktualnie :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na początku wleciał nowy olej,filtr kn i płyn chłodniczy
Obrazek
Obrazek

W między czasie znalazł ...
Czytaj więcej : czarna kontynuacja czyli 1000rr sc59 | Odsłony : 7451 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Pompa wody

Czy ktoś z Was miał może problem z pompą wody? Mam problem z chłodzeniem motocykla. W trasie wszystko ok Ale jak tylko z niej zjade i stanę na światłach to temp bardzo szybko rośnie nawet do 120. Gdy przygazuje troszkę temp z np 118 potrafi w sek spaść do 108. Termostat sprawny więc wygląda może na pompę?
Czytaj więcej : Pompa wody | Odsłony : 13265 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Gumka na popychaczu pompy sprzęgła

Mam takie zapytanie do was forumowicze :D zauważyłem że mam pękniętą gumę na popychaczu pompy sprzęgła. Sprawa ma się następująco czy ktoś z was już kiedyś wymieniał tą gumkę? Czy to jest trudna sprawa ? Czy po zdjęciu klamki sprzęgła będzie można bez problemu wyjąć starą i założyć nową bo chyba pełni ona zadanie żeby się brud nie dostawał do środka , a może się mylę ...
Czytaj więcej : Gumka na popychaczu pompy sprzęgła | Odsłony : 3915 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Wymiana czachy z przed lift na po lift jak podłączyć lampe ?

Witam, wymieniłem czachę na poliftowa i z tego co wiem w poliftowej wersji swieca się 2 żarówki mijania h4 a w przed 1, w jaki sposób mogę to zrobić ? Jakiś moduł jest mi potrzebny ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Prośba o ocenę

Witam kolegów. Mam pytanie a zarazem prośbę. Znalazłem ofertę cbrki która mi się podoba. Oferuje ją handlarz i po wstępnej rozmowie niby cała jest w oryginalnych plastikach nic nie naprawiane ,stan niemal idealny, sprowadzona z Angli do rejestracji. Mam do niego 300km ,niby nie dużo lecz wiadomo trzeba brać dzień wolny, pożyczyć od kogoś auto z hakiem, wyporzyczyć przyczepkę itd. Biorąc pod uwagę że ostatni motocykl ,który kupiłem był 15nastym z oglądanych mam mieszane uczucia. ...
Czytaj więcej : Prośba o ocenę | Odsłony : 4928 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Licznik zaniża

Witam. Posiadam CBR 1000RR SC57A Z 2004 roku w wersji USA. Problem polega na tym, że licznik mi bardzo zaniża prędkość, np jadąc 100km/h mój licznik pokazuje 76, a jadąc 299 mój pokazuje 220. Odrazu mówię, że przełożenia są oryginalne. Miał ktoś podobny problem ? Z góry dzięki za pomoc
Czytaj więcej : Licznik zaniża | Odsłony : 2412 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Przerywa, odcina , przy wyżśzych obrotach.

mam problem z 929 moto przerywa pomiędzy 8000obr a 9000obr
kiedy jade motocykl jakby odcinał zapłon wcześniej niż to fabryka przewiduje ale czasami odcina przy 8000 a czasami przy 10000. Na luzie jest normalna odcinka. wpinam bieg obojętnie który (trzymam sprzęgło) i moto kreci sie do 7-8 tys i jak by jej odcinało zapłon. Spróbowałem wpiac bieg i przeciągnąć do odcinki na stojaku to również odcięło przy 11000 mniej więcej. i to nie takie odcięcie ...
Czytaj więcej : Przerywa, odcina , przy wyżśzych obrotach. | Odsłony : 3265 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wymiana świec

Witam, możecie podpowiedzieć jak dobrać się do świec? Przeszkadza mi osłona i nie mogę jej wyciągnąć? Jak to ogarnąć?
Czytaj więcej : Wymiana świec | Odsłony : 11292 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Honda psuje akumulatory

Witam drogich forumowiczów bardzo chciał bym was prosić o wsparcie bo sam już sobie nie daje rady.
Ostatnio podczas jazdy poluzowała mi sie masa tutaj w załupku przy przekaźniku spalił sie tam bezpiecznik który wymieniłem i było ok
Motorem normalnie jeździłem przez 2 dni po czym chciałem rano troszkę polatać przekręcam kluczyk a tam nawet kontrolki sie na zapaliły nie majac duzo czasu podładowałem troszke akumulator prostownikiem i odpaliłem moto z popychu zrobiłem 20 km ...
Czytaj więcej : Honda psuje akumulatory | Odsłony : 2950 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780