Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 04:36

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 04:36

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Wymiana kabli alternatora - kto chętny?

Hej, poszukuję chętnych osób do wymiany żółtych kabli od altka na grubsze teflonowe. Dla tych co nie wiedzą, to właśnie kable a nie regulatory są przyczyną problemów z ładowaniem w Hondach. Nawet jeśli teraz nie macie takich problemów to warto mieć takie kable w zanadrzu, tym bardziej że następna okazja do kupna prędko się nie trafi. No chyba że macie luźne 2 kafle żeby wyłożyć za całą szpulę 100-metrową. Bo tego typu kabla zwyczajnie nie ...
Czytaj więcej : Wymiana kabli alternatora - kto chętny? | Odsłony : 5357 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

Jakie klocki hamulcowe na przod

Witam wszystkich, z racji tego ze przyszedl czas na wymiane klockow z przodu w mojej hondzie postanowilem napisac i zapytac jakie klocki polecacie do tego modelu? Jazda glownie w ruchu ulicznym ale na tor wybiore sie zapewnie kilkukrotnie w sezonie. Poki co na allegro wpadly mi oko nissiny ST oraz brembo SA. Wciaz nie moge sie przekonac do marki SBS, co o niej sadzicie? Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Czytaj więcej : Jakie klocki hamulcowe na przod | Odsłony : 3629 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Czujnik temperatury

Witam. Niestety po raz kolejny Honda zawiodła mnie. W komputerze wskazuje na błąd czujnika temperatury. Wykonując pomiar według serwisówki. Przy 15* czujnik temperatury miał rezystancje około 4kOhm, co wskazuje, że jest wadliwy. Co dziwne Wskazania temperatury na silniku są poprawne, wentylator poprawnie się załacza, nie ma przegrzań itp. Ale idąc tym tokoiem zamówiłem nowy czujnik temperatury, który przy takiej samej temperatrze wskazywał 2,5 kOhm(powinno między 2,3 a 2,6).Po podpięciu czujnika i włączeniu zapłonu błąd czujnika ...
Czytaj więcej : Czujnik temperatury | Odsłony : 2211 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Akumulator

Witam. Jakie powinno być napięcie akumulatora po przekreceniu stacyjki? U mnie spada z 12,95v bez prxekreconej stacyjki na 11,9. Czy to może być przyczyną że rozrusznik słabo kręci ?
Czytaj więcej : Akumulator | Odsłony : 9192 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Do oceny - sc33 Bełchatów

Jak w tytule, czy ktoś z forumowiczów jest może z Bełchatowa lub okolic ? Potrzebuje pomocy odnośnie weryfikacji motocykla czy ktoś zna ten motocykl ?
Link :
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-cbr-cbr-900rr-sc33-ID6z9mtJ.html
Czytaj więcej : Do oceny - sc33 Bełchatów | Odsłony : 4399 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Dolot 929, katalizator

Witam! Przeszukałem już pełno stron i nadal nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, więc gdzie jak nie na tym forum powinienem zapytac :D Sprawa wygląda następująco: kupiłem dominatora hp1 do mojej sc44, oczywiście jest to tylko końcówka, którą przykręca się w miejsce starego slip-ona i po temacie. Mnie jednak interesuje, gdzie i czy wogole w tym motycyklu znajduje się katalizator?! Jeśli chodzi o zawór exup to nie ...
Czytaj więcej : Dolot 929, katalizator | Odsłony : 15849 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Bład 34

Witam. Panowie błagam pomóżcie. Od wielu miesięcy walczę z moto i po wymianie wszystkich części ekspoatacyjnych( w tym moje wyszarpane nerwy) w koncu po diagnozie ogarnąłem, że brak mocy na wyższych obrotach to bład 34 i 35 w moto. Obszukałem zagraniczne fora i nasze też i nigdzie nie jest konkretnie napisane jak usunąć ten błąd. Wydech mam akcesoryjny i silniczka w ogóle nie ma i raczej założenie go z powrotem ze wszystkim nie wchodzi w ...
Czytaj więcej : Bład 34 | Odsłony : 3875 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

954 nie odpala po zimie

Witam.

954 nie chce odpalić po zimie, kręci ale nawet się nie odezwie. Wymieniać świece?
Czytaj więcej : 954 nie odpala po zimie | Odsłony : 11817 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Pęknięty kluczyk

Panowie jak w temacie pękł mi kluczyk orginalny. Naszczescje miałem drugi dorobiony i teraz odpala tak że ten oryginalny trzymam blisko stacyjki żeby pompa zazalapala a drugi odpalam. Podobno jest możliwość kupienia jakiegoś kluczyka odrobienia to i przełożenia z tego .org czegoś żeby złapał. Gdzie kupić taki kluczyck jak by mógł ktoś podesłać i co nalezy przelozyc. Dzięki za informację. Pozdrawiam
Czytaj więcej : Pęknięty kluczyk | Odsłony : 4931 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zmiana manetek

Witam, mam zamiar zmienić manetki (same gumy), bo po ostatnim szlifie się trochę poszarpały. Zależy mi na mocnym chwycie, ale też żeby się nie kleiły mocno do rękawicy. Myślałem nad Domino, tylko że one są chyba wszystkie uniwersalne. Ktoś je montował? Są jakieś problemy? Może ktoś poleci jakieś inne? Od razu zaznaczam, że Rizomy i inne Barracudy mi sie nie podobają. :)
Czytaj więcej : Zmiana manetek | Odsłony : 2358 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780