Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 08:23

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 08:23

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Zmiana zębatek

Witam. Z racji tego, że nie bawię się w vmax a lubię porzadne przyspieszenie chciałbym zmienić ilość zębów na zębatkach. Na stronie https://www.gearingcommander.com/ policzyłem ile stracę vmaxa, więc nie jest źle. Oryginalnie jest 16/42 i 114 ogniw łańcucha. Interesuje mnie przełożenie 15/42 lub 15/44. Moje pytanie brzmi czy już kiedyś zmieniał na takie i jeździł? Czy nie będzie to przesadą? Oraz czy mój obecny łańcuch 114 udźwignie takie przełożenie, ...
Czytaj więcej : Zmiana zębatek | Odsłony : 6310 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

sc33 99r kuleje...

Witam wieki mnie tu nie bylo az pojawil sie problem i potrzebuje pomocy;) tak wiec bede sie streszczal moj blady stal jakies czas od czasu do czasu go przepalalem ostatnio zaczal kulec i gasl jak spuscilem ssanie... pomyslalem ze moze swiece wiec wymienilem dzisiaj odpalam i strasznie kuleje na ssaniu a jak tylko spuszcze ssanie odrazu gasnie tak samo jak tylko rusze manetka... ktos powie mi co to moze byc bede wdzieczny stawiam piwkoo ...
Czytaj więcej : sc33 99r kuleje... | Odsłony : 10286 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Kończące się łożysko kosza sprzęgłowego?

Cześć, zauważyłem, że mojej hondzinie przy gazowaniu na biegu jałowym czuć na manetce taki niby stuk. To samo jak zrobię tyle, że z wciśniętym sprzęgłem jest ok nic się nie dzieje. Obstawiam na łożysko kosza sprzęgłowego, dobrze myślę?
Czytaj więcej : Kończące się łożysko kosza sprzęgłowego? | Odsłony : 2230 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Skrzynia biegów sc33 a sc 50 jakie różnice?

Witajcie, jako że znalezienie skrzyni z 954 graniczy z cudem szukam innych rozwiązań. Skrzynia biegów z 900rr. Wygląda identycznie, przeglądałe i porównywałem mnóstwo zdjęć. Czy ktoś wie czym się różnią? Czy można dopasować jakieś zębatki do 954?
Czytaj więcej : Skrzynia biegów sc33 a sc 50 jakie różnice? | Odsłony : 3740 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Witam i przedstawiam moje SC28

Cześć wszystkim!

Co prawda nie znalazłem tu żadnej powitalni (może słabo szukałem) ale ponieważ właśnie sobie sprawiłem bladego w malowaniu Urban Tiger to mam nadzieję że ten dział będzie ok. Fotek chwilowo nie mam ale za parę dni coś wrzucę. Parę słów o mnie - mam 35 wiosen, na moto śmigam od 12 lat, z czego ostatnie 9 na poczćiwej CBR 600. Myślę że ten blady zostanie już ze mną do końca ...
Czytaj więcej : Witam i przedstawiam moje SC28 | Odsłony : 1806 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Czy moduł od sc28 pasuje do sc33

Siema jak wyżej czy moduł od sc28 pasuje do SC33 widziałem różne na allegro i teraz dylemat jaka różnica między nimi mój ma takie napisy
MASA EC
971N 1
6105 to obstawiam nr seryjny ale te dwa powyżej mnie zastanawiają bo widziałem np 821r, 976U, 825k, 971U czy jest jakaś różnica? Mój blady to 1996r sc33
Czytaj więcej : Czy moduł od sc28 pasuje do sc33 | Odsłony : 5369 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Śruba pompy hamulcowej

Jaki skok ma śruba nr 23? 1,0 czy 1,25 ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/0e828f31ec3220f4
Czytaj więcej : Śruba pompy hamulcowej | Odsłony : 2593 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Jeansy motocyklowe

Siemka

Jeżeli już było to sorki nie znalazłem w szukajce. Czy ktoś z Was użytkował/użytkuje jeansy motocyklowe? W związku z tym, że ostatnio czasu mało, to postanowiłem w tym roku do roboty na fajerze polatać. Przynajmniej coś więcej pojeżdżę niż w zeszłym sezonie.a że garaż mam jakieś 15min z buta od domu (pod domem jednak boję się go na noc zostawiać) to pomyślałem, że zamiast zacierać się w skórze , w drodze po Moto ...
Czytaj więcej : Jeansy motocyklowe | Odsłony : 2998 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Lagi używka czy nowa?

Podczas wymiany uszczelniaczy i oleju w lagach okazało się że jedna goleń była ściśnięta w imadle (lub czymś zbliżonym) i ewidentnie jest odkształcona od owalu. Wypadało by wymienić całą goleń i teraz pytanie do osób które to testowały, poszukać używki (cena około 600zł) z ryzykiem, że kupię coś po wypadku (na pytanie czy prosta można tylko usłyszeć "trzeba pomierzyć") czy zamówić jednak nową z serwisu (1300zł)? Robimy pełen serwis więc komplet uszczelniaczy, olej i panewki. ...
Czytaj więcej : Lagi używka czy nowa? | Odsłony : 1359 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Uszkodzona 4, szarpie. Co robić? Składać po zębatce czy cało

Witajcie, padł mi 4 bieg. Pod obciążeniem szarpał ale nie wyskakiwał. Nie wiem jak się za to zabrać? Co mierzyć i jak? Kupić całą skrzynię czy pojedyncze tryby oglądać i wymieniać?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czytaj więcej : Uszkodzona 4, szarpie. Co robić? Składać po zębatce czy cało | Odsłony : 4716 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780