Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 17:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 17:49

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Naklejka 929

Witam, Panowie poszukuje naklejki do 929 blue, tej co znajduje się na czaszy. Gdzie taką mogę dostać??
Czytaj więcej : Naklejka 929 | Odsłony : 2626 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Zgubiona śrubka

Siema

Wyciągałem dzisiaj filtry powietrza do czyszczenia i jedna śrubka od opaski mocującej komputer na obudowie filtra powietrza, wleciała mi w głąb motocykla.najpierw widziałem ją na przewodach w okolicy główki ramy i próbując ją wyciągnąć poleciała dalej. Sprawdzałem od przodu w dolocie do airboxa i w środku kanału jej nie ma.wydaje mi się, że leży na kanale.no i pytanie czy rozkręcać Moto i jej szukać, czy tam nic nie powinna nabroić?
Potrząsałem motocyklem na boki ...
Czytaj więcej : Zgubiona śrubka | Odsłony : 3010 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Dziwny dźwięk przy odpalaniu

Witam, pacjent to s59 2014, 14tys przebiegu. Podczas odpalania tak jakby z rozrusznika wydobywa się metaliczne stukniecie. Jak jest ciepły i kręci krótko to stuknie raz, przy odpalaniu na zimnym potrafi stuknąć dwa razy. Wydaje mi się też, że po samym przekręceniu kluczyka słychać też takie trykanie, jakby jakiś stycznik. Ogólnie motocykl pali bez problemu, silnik chodzi super, nie ma żadnych innych objawów. Problem jest tylko jak krece rozrusznikiem, jak juz odpali to nie ma ...
Czytaj więcej : Dziwny dźwięk przy odpalaniu | Odsłony : 4274 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

nic

:)
Czytaj więcej : nic | Odsłony : 3494 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Giełda / ogłoszenia : Zamienię

Pompa paliwa

Witam, najprawdopodobniej pada mi pompa paliwa w sc57b. Posiada ktoś pompe paliwa sprawną, by od niego kupić,/sprawdzić czy faktycznie to moja kończy żywot? :D
Czytaj więcej : Pompa paliwa | Odsłony : 9300 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Jak to jest z tą synchronizacją przepustnic ?

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum !
Mimo iż do tej pory nie byłem zarejestrowany to przekopałem cały dział SC50 i nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi na temat synchronizacji klapek przepustnic w 954 :>

Ostatnio czyściłem z nagaru części wymienione powyżej i uznałem że obowiązkiem jest po tym zabiegu je wyregulować.
W manualu są zaznaczone 3 śruby - screw 3 i 4 raczej znalazłem (odpowiednik 1 i 2 ...
Czytaj więcej : Jak to jest z tą synchronizacją przepustnic ? | Odsłony : 6269 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Wysoka szyba

Mam turystyczna kierownice w SC57b. Wyzej glowa - bardziej wieje. Czy ma ktos moze fote max wysokiej szyby. Cos tam znalazlem na allegro, ale to tylko centymetr czy dwa wiecej niz oryginał. Zaslaniam tez lusterka rękoma, moze i je wymienie na odrobinke wyzsze.
Czy ktoś uturystyczniał SC57 ?
np tu jest cos takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=3xOna5RYnkM
Czytaj więcej : Wysoka szyba | Odsłony : 3059 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Wymiana kierunkowskazow 929

Witam, Panowie o ile z tyłu kierunkowskazy wymieniłem bez problemu to z tymi przednimi nie wiem jak się za bardzo za to zabrać i tu proszą o podpowiedz idzie to jakoś rozebrać bez ściągania owiewek? czy trzeba zrzucać owiewki jeśli tak to które bo za bardzo z tymi owiewkami nie ogarniam. Pozdrawiam rotfl2:
Czytaj więcej : Wymiana kierunkowskazow 929 | Odsłony : 3849 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Ginie prąd z regulatora

Witam,
przeczytałem już sporo tematów o problemach z prądem w sc57 jednak swojego przypadku do końca nie znalazłem:

zmierzony alternator wszystko jest ok,
regulator na wyjściu (2 pinowa wtyczka) ma ok 16V w momencie gdy nie jest spięta z instalacją w momencie jej podłączenia do obwodu wartość spada do ok 12V i tyle samo jest na akumulatorze..
co to może być? dobrze wnioskuje że regulator jest ok tylko coś po drodze pobiera sporo prądu albo ...
Czytaj więcej : Ginie prąd z regulatora | Odsłony : 5568 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780