Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 03:50

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 03:50

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Przerywacz led i FI palące się przez 2 sek po odpaleniu

Panowie motórzyści! Jaki przerywacz led pasuje do hondy 929? Jeden mi gość wysłał, ale to się nie zgadza z rzeczywistością i odesłałem. Mam kierunki kupione, ale potrzebny też przerywacz.
A i po odpaleniu FI dosłownie na 2 sek się świeci i znika. Objawy? Hmm, mam wrażenie, tak jakby lekko od dołu miała muła. Czy to wina exupa ? Pozdrawiam i bardzo dziękuje, jak ktoś mi pomoże!! :D
Czytaj więcej : Przerywacz led i FI palące się przez 2 sek po odpaleniu | Odsłony : 2847 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Sonda lambda jak sprawdzić?

Z tego co sie orientuje to samochodowe mierzy sie tak ze pomiedzy dwoma bialymi kablami od sondy ma byc ok 4 ohm. Po odpaleniu ma pojawic sie napiecie takie samo jak na akumulatorze. To sa kable grzalki. A miedzy czarnym i szarym po odpaleniu ma byc ( jezeli sie nie myle) 0.001v do 0.009v. Czy w cbr 954 tak samo ma to wygladac? U mnie niby jest napiecie na jednym bialym kablu ale masy nie ...
Czytaj więcej : Sonda lambda jak sprawdzić? | Odsłony : 3169 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Wibracje przy hamowaniu

Witam mam takie pytanie po przeszukaniu forum i Internetu dochodzę do wniosku że mam luz na łożysku główki ramy . Problem polega na tym iż gdy hamuje lekko drga kierownica gdy docisne mocno to nie.Bicie czuć na całym przodzie nie na klamce hamulca klocki przód nowe tarcze też nie wyglądają na krzywe jest możliwość że to łożysko główki ramy mogło by być winne ? Jak dobrać się do niego aby je spróbować skręcić itd gdyż ...
Czytaj więcej : Wibracje przy hamowaniu | Odsłony : 2911 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Pierwsza Honda - SC59 HRC

No wiec tak, od 2 tygodni jestem posiadaczem sc59 w malowaniu HRC, uczciwie powiem, ze nigdy nie bylem fanem tej marki dlatego musze sie doksztalcic w temacie i licze na pomoc :)

Poprzednie sprzety to:

- Suzuki Bandit 600 (1998)
- Kawasaki ZX6R (2002)
- Yamaha R6 (2009)

Wiec teraz wypadalo kupic Honde :) ale szczerze poszukiwalem s1000rr lub ...
Czytaj więcej : Pierwsza Honda - SC59 HRC | Odsłony : 8032 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

sc57b gaśnie zaraz po dopaleniu

cześć
mam problem z moją 1000rr mianowicie pod odpaleniu motocykla silnik chodzi przez 1-2sekundy i gaśnie jakby coś odcinało zapłon, po zgaśnięciu wywala fi jedno długie mrugnięcie i cztery krótkie czyli błąd 14? zauważyłem że mam pękniętą jedną z linek gazu tą zamykającą - zamówiłem już nową lecz nie wiem czy ma to coś wspólnego z usterką. proszę o pomoc Marcin
Czytaj więcej : sc57b gaśnie zaraz po dopaleniu | Odsłony : 2318 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Szukam wygodnej kierowicy do cbr

Witam.
Po niedługim czasie jazdy ok.30min strasznie zaczynają boleć mnie ręce.
Nie wiem czy to wina kierownicy czy juz jestem za stary na takie moto ale
chciał bym spróbować zmienić kierownice na taką przy której jazda bedzie bardziej komfortowa.

/mogl by ktoś polecic jakąś kierownice która pasowałą by do tego modeliu i byłą wyogdna?

Dziękuje
Pozdrawiam ;)
Czytaj więcej : Szukam wygodnej kierowicy do cbr | Odsłony : 2492 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Światła mijania

Witam. Mam SC57b. Wszystko mi się wniej podoba oprócz jednego - że świeci jedno światło mijania, i jedno drogowe. Cchę zmienić, aby były dwa mijania oraz dwa drogowe. Zakupiłem żarówki H4, zakupiłem wiązki, wszystko połączyłem. Problem sięp ojawił, gdy zamierzałem żarówki wsadzić do reflektorów, całkowicie zpaomniałem, że są tam inne oprawki. MA ktoś jakiś pomysł jak sprawić, by żarówki H4 wsadzić do oprawek po tych H7? Robił ktoś to już kiedyś? PS. proszę nie pytać ...
Czytaj więcej : Światła mijania | Odsłony : 2840 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780