Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 13:35

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 17 lipca 2025, 13:35

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

CBR 929 uszczelka czy pęknięty blok

Pilne!
Dzisiaj byłem oglądać Hondę CBR 929 z 2000 roku. Wszystko jest ok, oprócz jednej rzeczy. Na przodzie silnika (tam gdzie wychodzą kolektory wydechowe) silnik się poci - olej wycieka. Nie są to duże ilości, ale po odpaleniu i jak silnik pochodził 5 minut to pojawił się nowy świeży olej na silniku (raczej w dolnej części). Motocykl jest wystawiony za 10 tysięcy, więc nie tak mało, ale ma sporo dodatków. Pytanie jest jedno: czy to ...
Czytaj więcej : CBR 929 uszczelka czy pęknięty blok | Odsłony : 7394 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zawias przedni z SC59 do SC57B

Witajcie
Czy ktoś ma pojęcie czy zawias przedni od SC59 wlazłby w półki SC57B i jak byłoby z osprzętem - Hamulce, oś, koło?
Czy następny model jest kompletnie inny?
Czytaj więcej : Zawias przedni z SC59 do SC57B | Odsłony : 2166 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

problem z regulatorem napiecia

Witam
moja honda pali regulatory napięcia
prosze o pomoc
Czytaj więcej : problem z regulatorem napiecia | Odsłony : 13610 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Kiedy opony są za stare ?

Pytanie do doświadczonych użytkowników.Kiedy opony są zbyt stare czyt.niebezpieczne.otóż dostałem od kolegi oponę Bridgestone bt 20 (tył)z roku 2007 jednak leżała większość czasu w garażu nieużywana.Moje wrażenia z jazdy na tej opinie są przerażające pozytywne,po odkreceniu na Maxa nigdy nie uswiadczylem poślizgu,głębokie złożenia również jej nie ruszają.na wyjściu z winkla przy pełnym odkreceniu Moto staje na gumie tzn.zero poślizgu.naczytalem się sporo o tym że opona w tym wieku może być zbyt twarda itd.A niechcialbym położyć ...
Czytaj więcej : Kiedy opony są za stare ? | Odsłony : 4051 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Ile wchodzi płyny chłodniczego do 1000 rr sc57

Witam,

Jak w temacie. Planuje wymienić przed wyprawą na chorwację płyn chłodniczy w mojej hondzie.
Nigdzie nie mogę znaleźć na necie ile wchodzi do chłodnicy płynu.

Podpowiecie ?

Ps. Jaki płyn chłodniczy polecacie ?
Czytaj więcej : Ile wchodzi płyny chłodniczego do 1000 rr sc57 | Odsłony : 3416 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

"Uderzenia" od silnika w klamkę sprzęgła przy redukcji

Hej,
Pacjent: CBR 1000 RR, SC59, 2008 rok produkcji.
Problem: Przy zmianie biegów "w dół" czyli przykładowo z 2 do 1, nie czuć gładkiego zasprzęglania, ale około w połowie przypadków czuć pod klamką dziwny "trzask". Nie jest to jakieś chrupotanie jak by się coś rozpadało, ale na pewno nie jest to normalne zachowanie w motocyklu.
Kolejny powiązany objaw: Takie same uderzenie na klamce sprzęgła czuć kiedy robiąc stoppie, tylne koło uderza o asfalt. W tym ...
Czytaj więcej : "Uderzenia" od silnika w klamkę sprzęgła przy redukcji | Odsłony : 3636 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Uszczelka pokrywy zaworowej

Witam, pacjent sc57b, trzeci raz wywaliło uszczelke pokrywy zaworowej, ktoś wie w czym problem? Silnik pracuje normalnie, nie stracił mocy ani nic. Dodam, że wcale nie trzeba dawać jakoś bardzo gazu bo ostatnio wydmuchało ją przy 3k obrotów.
Czytaj więcej : Uszczelka pokrywy zaworowej | Odsłony : 4125 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Hamulec blokuje przednie koło

Witam, tak jak w temacie. Dzieje się tak kiedy dosyć intensywnie używam przedniego hamulca. Motocykl nagle zwalnia i blokuje przednie koło. Tarcze są zagotowane a klamka napięta jak pladneka od żuka. Hamulec jest odpowietrzony, tloczki odbijaja.
Czytaj więcej : Hamulec blokuje przednie koło | Odsłony : 12284 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Uszczelnienie prawego dekla

Siema

Zaczęło mi ciec spod prawego dekla i mam pytanko do kolegów. Robota prosta jak drut,ale....ile nałożyć siliknu i jakiego między deklem,a blokiem.wiem, że nadmiar może nabroić (szczególnie jak się urwie i poleci do kartera). I drugie pytanie, czy ten taki duży okrągły korek na deklu jest dostępny tylko w aso?jak on jest uszczelniany?silikon?uszczelka? Spod niego chyba też cieknie. Ostatnie pytanie , czy należy spuścić cały olej przed odkręceniem dekla?czy tam jak silnik nie pracuje ...
Czytaj więcej : Uszczelnienie prawego dekla | Odsłony : 3771 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

jakie napęcie na różowym przewodzie stacyjki CBR 929 USA

Koledzy, potrzebuję pomocy.
Czy któryś z posiadaczy 929 wersji USA byłby tak uprzejmy i zmierzył miernikiem jakie napięcie na zapłonie ma cienki różowy kabel w kostce stacyjki? Walczę z wymianą ECU z wersji europejskiej na USA. Kompa mam instalację też, ale nie wiem jaką diodę zastosować w stacyjce.
Obiecuję, że jak uda mi się uruchomić moto na module USA opiszę dla innych walczących z tematem.
Z góry dzięki.
Czytaj więcej : jakie napęcie na różowym przewodzie stacyjki CBR 929 USA | Odsłony : 2013 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780