Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 01:26

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 01:26

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Kranik / Pokrętło

Kupię pokrętło kranika palia do SC 33
Czytaj więcej : Kranik / Pokrętło | Odsłony : 2190 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Odcinkowy pomiar prędkości jak to działa ?

Powiedzcie mi czy ktoś z Was ma wiedzę lub kogoś żeby spytać o takie rzeczy jak

czy każdy pomiar dokonany czy to przekroczenie czy też nie, jest analizowany i przesyłany gdzieś do centrum obsługi?
czy są doliczane wykroczenia za np podwójną ciągłą (gdy sie akurat kogos wyprzedza pod kamerami)
czy możliwy mandat za pasy i np rozmowe przez telefon komórkowy?

pytam bo mam pod samym domem cholerny odcinek ponad 6km i teraz jak tablica nie ...
Czytaj więcej : Odcinkowy pomiar prędkości jak to działa ? | Odsłony : 3507 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Uszczelniacze lag.

Witam, jaki jest wymiar uszczelniaczy lag do Cbr sc33 1998r? Na allegro sprzedawcy piszą, że sc28 i sc33 mają taki sam rozmiar.
Czytaj więcej : Uszczelniacze lag. | Odsłony : 2998 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Problem z serwerem

Dzisiaj wywalił się serwer hostingowy i padła cała baza forum, więc wgrałem ostatną jaką miałem z 21 czerwca, wszystkie posty od tego czasu do dzisiaj przepadły... :wnerwiony: naRRka
Czytaj więcej : Problem z serwerem | Odsłony : 7607 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Informacje, pytania, błędy i sugestie

SC44 EXUP

Witam, otóż okazało się że mój silniczek od EXUPA się zfajczył. Po rozebraniu go okazało się, że winowajcą jest on: https://pl.aliexpress.com/store/product ... 47707.html.
I tu pojawia się pytanie, czy konstrukcja EXUPów w innych modelach Hondy/Yamahy etc jest podobna ? Nie widzi mi się płacić 350 zł za nowy silniczek kiedy zawinił ten mały badziew za 7$. Z kolei nigdzie w PL nie idzie go dostać a czas oczekiwania na ...
Czytaj więcej : SC44 EXUP | Odsłony : 3033 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Przy wysokich obrotach źle wchodzą biegi

Przy niskich i średnich obrotach biegi dobrze wchodzą
Ale kiedy dam pod czerwone pole jest masakra i już prawie zawsze dwójka wogole nie wchodzi trójka też źle a reszta w miarę często wskakuje na luz... Pomoże ktoś? Skrzynia do wymiany CBR 1000RR sc57
Czytaj więcej : Przy wysokich obrotach źle wchodzą biegi | Odsłony : 2098 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Dziwna praca przedniego zawieszenia 954

Witam.Mam problem z przednim zawieszeniem w moim 954.Otóż reguluje go na różne sposoby a zawieszenie ciagle jest nisko.Tak nisko ze jak usiada na moto i wcisne kierownicę to nic sie prawie nie ugina tak jak byl widelec byl na samym dole.Co z tym moze byc nie tak? Wymieniłem olej ale dalej bez zmian.
Czytaj więcej : Dziwna praca przedniego zawieszenia 954 | Odsłony : 7418 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Światła długie

Czy ktoś może miał taki przypadek lub wie dlaczego tak się dzieje.
Obojętnie czy są włączone postojówki czy światła jak nacisnę sprzęgło słyszę pyknięcie przekaźnika i zapalają się światła długie,jak puszczę klamkę gasną.
Przy wyłączonych światłach po wciśnięciu sprzęgła nie zapalają się długie.

Nikt z obecnych tu na forum nie miał takiego przypadku czy nikt tu nie zagląda ?
Czytaj więcej : Światła długie | Odsłony : 4813 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

łańcuch

Witam, jakie są wymiary zestawu napędowego? Chodzi mi o łańcuch, ilość ogniw, oraz zębatki ilość zębów. Kto poleca jaki zestaw?
Czytaj więcej : łańcuch | Odsłony : 1567 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Shimmy po długiej gumie.

Witam, od niedawna mam problem z shimmy w mojej sc33. Zaczęło się kiedy gwałtownie zszedłem z ok 600 metrowej gumy i przyśpieszyłem, przy ok 180-200 km/h kierownica zaczyna latać na boki. Zacząłem od wyważenie koła, okazało się, że przednia felga jest krzywa ( zauważyłem to wcześniej lecz nie miało to wpływu) ale mimo to kazałem wyważyć. Niestety bez efektu, zamówiłem drugą już prostą felgę, wyważyłem i dalej tak jak było tak jest. Sprawdziłem łożysko główki ...
Czytaj więcej : Shimmy po długiej gumie. | Odsłony : 17421 | Odpowiedzi : 25 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780