Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 05:24

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 05:24

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Brak ładowania - alternator czy regulator napięcia mi padł?

Witam.
Padło mi po raz kolejny w ciągu 3 lat ładowanie prądu w modelu Sc57A 2005 :/ - Jak sprawdzić czy mam uszkodzony regulator napięcia, czy jednak do przewinięcia uzwojenie altka?

Zaznaczam że już raz było przewijane uzwojenie - 3 sezony temu i było aż do dziś OK. Może czas teraz na regulator napięcia nowy? Ładowanie na poziomie 12.35V czyli brak.

Nie wiem czy prawidowo mierzyłem miernikiem ...
Czytaj więcej : Brak ładowania - alternator czy regulator napięcia mi padł? | Odsłony : 2260 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Regulator napięcia DZE

witam, czy miał ktoś doczynienia z regulatorem firmy DZE, ktoś może powiedzieć jak to się sprawuje?
Czytaj więcej : Regulator napięcia DZE | Odsłony : 2437 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Cześć, witam wszystkich... potrzebna pomoc:)

Podczas przyśpieszania słyszę dziwny dźwięk jakby łańcuszka albo coś w tym stylu, praktycznie podczas każdego dodania gazu, w miejscu na "luzie" tego tak nie słychać jak przy obciążeniu. Jeśli moto już przyśpieszy i utrzumijemy stałą prędkość obrotową to jest już ok. Czy jest ktoś np z mojej okolicy (Rzeszów) kto miał podobny problem i byłby w stanie mi pomóc?
Czytaj więcej : Cześć, witam wszystkich... potrzebna pomoc:) | Odsłony : 5747 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Nie odpala po mrugnięciu długimi

Witam,

Mam taki problem. Motor stoi w garazu od jakiegoś miesiąca bo czekam na zwrot prawa jazdy i przepalam go tylko czasem. Dziś podczas przepalania na postuju mrugnełem kilka razy długimi, po chwili światła zgasły. Zgasiłem motor no i przekręcam kluczyk ponownie i teraz światła nie włączają się odrazu automatycznie jak przedtem (nie działają w ogóle) na dodatek świeci się jakaś czerwona kontrolka i motor w ogóle nie kręci... Odłączałem akumulator ale nic to nie ...
Czytaj więcej : Nie odpala po mrugnięciu długimi | Odsłony : 2651 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

komplet plastików,lampa przód

Witam wszystkich motocyklistów.Ostatnio miałem przygodę niestety zaliczyłem ślizga.Potrzebuję praktycznie wszystkich plastików,lampę przód i zbiornik paliwa cbr 954.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam
Czytaj więcej : komplet plastików,lampa przód | Odsłony : 2990 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Poratujcie czachą do 954 :)

.
Czytaj więcej : Poratujcie czachą do 954 :) | Odsłony : 2175 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

shima podczas szybkiej jazdy !!

witam, problem polega na tym iż przy prędkosci 220 w gróre na prostej równej drodze motocykl łapie shime , zaznacze że blady dostał nowe opony przód metzeler m3 tył continental roadattac , na starych oponach było wszytko ok .. , sprawdzane były łozyska kół i wahacza i głowki ramy ... pomocy !! :/
Czytaj więcej : shima podczas szybkiej jazdy !! | Odsłony : 7811 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

klikanie, tykanie w silniku

Z racji, że jestem nowy na forum, Witam !

https://www.youtube.com/watch?v=lf2UIpIp-VI&feature=youtu.be

Może ktoś ma pomysł co to może być. ?
Jak silnik się lekko rozgrzeje zaczyna być słyszalne niezbyt głośne tykanie. Najprawdopodobniej dochodzi z okolic głowicy w lewej stronie, na pewno nie w dole silnika. Nie ma utraty mocy, podczas jazdy nic więcej się nie dzieje tylko jest strasznie CENZURA bo cały czas słychać równomierne klikanie. Motocykl na filmie zalany świeżo półsyntetykiem 10w40. Przy spuszczaniu starego ...
Czytaj więcej : klikanie, tykanie w silniku | Odsłony : 4816 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Bardzo gorący regulator

Hej

Panowie potrzebuje waszego wsparcia, jak wygląda u was sytuacja? ja odpalając motocykl niestety nie zmasowałem regulatora i niestety mi się spalił, kupiłem nowy założyłem zmasowałem kostka niestety ale jest do wymiany bo jest nadpalona i w ogóle w niej jest dramat zrobię to od nowa na nowej kostce tylko pytanie czy wasze regulatory też tak mocno się grzeją bo mój po 3/4 minutach pracy silnika nie da się dotknąć bo jest tak gorący czy ...
Czytaj więcej : Bardzo gorący regulator | Odsłony : 3355 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Wyświetlacz Biegów GPT GI1001

Cześć

Kupiłem ten wyświetlacz biegów, podłączyłem wg instrukcji ale nie działa wtedy wskaźnik obrotów, albo skacze góra -dol, na dodatek moto przestało odpalać od pierwszego razu, trzeba 2-3 razu odpalać żeby zaskoczył, sam wyświetlacz działa bardzo dobrze.
Moto wersja USA, ktoś ma jakieś pomysły?
Czytaj więcej : Wyświetlacz Biegów GPT GI1001 | Odsłony : 4079 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780