Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 05:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 05:16

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

LICZNIK CBR 929

Hondziarze!!!! Pomocy. Mam mojego zajebistego fireblade 929 sc44 od miesiąca i dwa dni temu stała się typowa dla tej hondy usterka, czyli licznik. Nie nabija km, nie pokazuje nic, oprócz luzu i kierunków, świateł, obrotomierz też nie pokazuje nic. Raz na jakiś czas się załączy i wszystko działa, ale po zgaszeniu motocykla i ponownym odpaleniu, jest znów to samo. Od czego zacząć? W którym miejscu jest zamontowany czujnik prędkości ? ...
Czytaj więcej : LICZNIK CBR 929 | Odsłony : 5518 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Dorobienie przewodów hamulcowych w stalowym oplocie

Witam,
chcę dorobić przewody hamulcowe na przód w stalowym oplocie w 954. Oryginalne przewody to jeden przewód, który wychodzi z pompy potem jest rozgałęzienie (trójnik) na dwa zaciski (lewy, prawy). Moje pytanie brzmi: Czy lepiej dorobić tak samo jak jest oryginalnie czy może tak jak większość sprzedawanych przewodów, czyli dwa oddzielne przewody na lewy i prawy zacisk połączone śrubą przy pompie hamulcowej?
Czy ten oryginalny trójnik to zwykły trójnik, czy może jakiś rozdzielacz?
Czytaj więcej : Dorobienie przewodów hamulcowych w stalowym oplocie | Odsłony : 2170 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

Ile płacicie za regulacje zaworów i synchronizacje gaźników

Oddaje do mechaniora i nie wiem jakiego kosztu się spodziewać. Chce zrobić komplet czyli zawory i gaźniki (czyszczenie, regulacja i synchro).
Czytaj więcej : Ile płacicie za regulacje zaworów i synchronizacje gaźników | Odsłony : 4503 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Odświeżenie naszej sc57a :D :D

Hej hej

Moto mamy z bratem od 2013r. i generalnie moto zajebiste. Brat miał przygodę w 2014 i korba wyszła bokiem ale na szczęście się nie wyłożył :clap: i poza silnikiem nic nie ucierpiało.
Część może będzie pamiętało mój wątek z mojej ex 929, którą również dopieszczałem. Miałem ją od 2009-2012.

Pisałem już w 2014 o wymianie silnika w innym wątku. Założyłem motor z sc57B i śmiga ...
Czytaj więcej : Odświeżenie naszej sc57a :D :D | Odsłony : 8412 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

malowanie osłony wydechu org.

witam tak troszke myslalem sobie i sie zastanawiam bo w sumie nie moge nigdzie znalesc org.wydechu czy tez samej osłony/nakładki w kolorze czarnym. wszedzie tylko te lekko złotawe. i moje pytanie czy jest mozliwosc pomalowania tego na czarny mat. tak zeby temperatura nie stopiła farby.
Czytaj więcej : malowanie osłony wydechu org. | Odsłony : 2247 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

Zdławienie przy 8tyś obrotów

Hej

Nasz sc57 od niedawna ma problem z mocą a dokładnie dławi się przy 8tyś obr. Popuszczę gazu i jedzie ale przy 8tys to samo.
Jak popuszczę gazu i delikatnie go odkręcam to obroty rosną do max 10,5tyś i to samo...

Od dołu moc jest ok ale przy dawaniu w palnik coś jest nie halo i kończy się przy 8tyś.

Myślałem, że może to być górna listwa paliwowa - sprawdziłem i wtryski chodzą ok.

Jak ...
Czytaj więcej : Zdławienie przy 8tyś obrotów | Odsłony : 4720 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Oznaczenie koloru SC57 Repsol

Mógłby ktoś podrzucić oryginalne oznaczenie w bagażniku jakie ma malowanie repsola ?
Pozdro
Czytaj więcej : Oznaczenie koloru SC57 Repsol | Odsłony : 2081 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

zaczynamy zabawe w stunt

siema, napewno nie jeden z was bawil sie w stunt i wie co jest pięć, mianowicie zaczynam zabawe i czas na modyfikacje, pierwsze co poszla klatka własnorobiona, spawaczem nie jestem wiec pewnie po dwóch glebach bedzie trzeba spawać na nowo ale trudno, mam kilka pytań odnośnie tej zabawy, jak już przeczytalem sc33 to sprzęt stworzony do tego by latać na gumie, i pytanie do was, moze ktoś podrzuci jakieś zdjęcia jak przerobione maszyny wyglądają, i ...
Czytaj więcej : zaczynamy zabawe w stunt | Odsłony : 7983 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780