Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 18:39

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 18:39

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Regulator Alternator Ładowanie

Hej koledzy mam duzy problem spalil mi sie 2 Alternator i to w bardzo krutkim okresie czasu i nie wiem gdzie lezy przyczyna ;/ moze ktos mial cos podobnego i mi pomoze usunac ta usterke ??? Bo ja jzu sam nie wiem gdzie szukac czy moze byc przyczyna tego Regulator ??? bo zastanawiam sie nad kupnem nowego zeby znowu nie spalic nastepnego alternatora ;/ sprawdzalem ladowanie zanim sie spalil i bylo ok tak jakby regulator ...
Czytaj więcej : Regulator Alternator Ładowanie | Odsłony : 15248 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

CBR 900rr fireblade sc 33 99rok :)

Witam! dziś kupiłem fajera 99 rok link do aukcji http://moto.allegro.pl/item723009138_ho ... artoo.html wrociłem nim 70 km wszystko ładnie pieknie. Jedyną wada jest szumiący kosz sprzegłowy, i wydaje mi sie że tarcze są już słabe jak sprawdzić czy tarcze są dobre ? jaki jest koszt nowych tarcz ? Gdzie je można dostać(taniej) :D
Czytaj więcej : CBR 900rr fireblade sc 33 99rok :) | Odsłony : 5514 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

KOSZ SPRZĘGŁOWY PILNIE POMOC I RADY!

Dziś zakupiłem szpeja sc33 99 rok dzwoni kosz sprzegłowy co z tym zrobić co wymienic ile to kosztuje ? mniej wiecej ? gdzie oddac moto ?
Licze na szybką odp :) bo puki mam kase to chce zrobić
Czytaj więcej : KOSZ SPRZĘGŁOWY PILNIE POMOC I RADY! | Odsłony : 10590 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

200/50 17', podejdzie do sc33??

hello,trafila mi sie fajna oponka konkretnie sportmax 08r, chcialbym ja zalozyc tylko nie wiem czy da sie na tym bez stresowo jezdzic,nie schodze na kolano,na tor tez sie nie wybieram ,weekendowy spacer ogolnie(czasem na gume) ,probowal ktos zakladac taki wymiar??,szukalem podobnego tematu ale nie widze, moze ktos pomoze.pozdro.
Czytaj więcej : 200/50 17', podejdzie do sc33?? | Odsłony : 9357 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Moto testowe...

Witam, ma ktoś może namiary na salony Hondy (albo jakiś inny?) , gdzie mają moto testowe - 600rr 2007 - 2008 ?

W Woj. Lubuskim - Brak Salonów
Wielkopolska - 2 salony i brak moto testowych
Zachodnio Pom - Brak moto
Dolnośląskie - nic nie mają

Macie jeszcze jakieś propozycje, gdzie blisko Zielonej Gory, mozna cos takiego znalesc?
Czytaj więcej : Moto testowe... | Odsłony : 4929 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

hiss

witam wyglada na to ze nie wlasciwe odłaczenie alarmu zablokowało mi hiss moze ktoś wie jak to zmostkowac albo obejść by został tylko funkcja kluczyka?
Czytaj więcej : hiss | Odsłony : 4039 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Prawy dekiel sciaganie !!!!!!!!!!

witam potrzebuje informacji na temat scigania prawego dekla bo lekko mi sie poci a chcialbym go uszczelnic i nie wiem czy jak go odkrce i sciagne to nic mnie nie zaskoczy i nic mi nie wyskoczy zebym jakis czesci nie pogubil i spowrotem moto skrecil ;) olej mam spuszczony tylko chcialbym wiedziec czy spokojnie moge go odkrecic i sciagnac ??????
Czytaj więcej : Prawy dekiel sciaganie !!!!!!!!!! | Odsłony : 3390 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

CBR Fireblade a CBR racing

Jak w tytule. Moja SC57b jest ze stanów i ma oznaczenia CBR RACING zamiast CBR FIREBLADE. Czy różnica jest tylko w nazwie czy też różnią się technicznie?
Czytaj więcej : CBR Fireblade a CBR racing | Odsłony : 3848 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Modyfikacja świateł

Witam
Kupiłem SC57B ze stanów i wkurza mnie to że na światłach mijania świeci tylko jedna lampa. Stąd moje pytanie czy może ktoś już to przerabiał tak żeby świeciły obydwie. Jeśli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki. Z góry dzięki.
Czytaj więcej : Modyfikacja świateł | Odsłony : 25536 | Odpowiedzi : 32 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

lagi i uszczelniacze - 2 pytania

Dzisiaj zabrałem się za kolejną wymianę uszczelniaczy i podczas zakładania miałem dylemat, którą strona je założyć. Tak jak były oryginalnie (nie wiem czy przed moja pierwsza wymianą były od nowości) czy właśnie odwrotnie. Patrząc na budowę lagi wewnątrz i budowę uszczelniacza założyłem na próbę odwrotnie niż było i... minimalnie się poci. A kiedyś sie nie pociło. Także wniosek nasuwa sie sam.
No właśnie - jak wymieniacie uszczelniacze to sprężyna w uszczelniaczu jest od spodu czy ...
Czytaj więcej : lagi i uszczelniacze - 2 pytania | Odsłony : 5913 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784