Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 18:32

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 18:32

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Nie chce ospalic????

Witam,
Rozbierałem dzisaj cała czache i lampe do spawania, po załoezeniu z powrotem nie chce odpalic! nie słychac zapłonu i pompki do paliwa. zdjąlem znowu cała czache, przjzałem cała elektryke , wszytskie bezpieczniki i wygląda ze jest ok, czy to pompa siadła??? wszystko było ok. a moze zrobilo sie jakies zwarcie i immobilajzeer zeswiroał i odcina zapłon?ale to by nie było słychac pompki???moze jest jakis mechanik w okolicy Warszawy który mi pomoże jakos na dniach???
Czytaj więcej : Nie chce ospalic???? | Odsłony : 3165 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

jakie ciśnienie ??

witam, mam dylemat jakie cinienie w oponach powinienem miec, sprawdzalem ostatnio w miejscu gdzie sie kolesie znaja, bylo 1,9 przod i 2.2 tyl, przód wiadomo za malo, koles mowil ze ogolnie z takiego klubu u nas w bdg daje po 2.8 atmosfery przod i tyl, jechalo sie inaczej , jakby lepiej ale dziko, innych pytalem to mowili ze po 2.4 powinno byc,nielatam na kole zeby miec mniej z tylu. chodzi o ostrzejsza jazde itd, ile ...
Czytaj więcej : jakie ciśnienie ?? | Odsłony : 4381 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zmulone wyższe biegi??

Witam jak w temacie na wyższych biegach to jest 5,6 po zamknięciu manety i ponownym otwarciu łapie strasznego muła jak trochę odpuszczę to powoli się rozkręca i niby idzie ale kiepsko! V-max solo 250km/h. Na 4 biegu jest tez jakby słaba. Na gume idzie z gazu na 1 na 2 czasem uniesie koło delikatnie! Ogólnie zapi---dala jak głupia tylko te wysokie biegi coś nie bardzo i spalanie raczej wysokie jak na 9-sete! Drodzy koledzy macie ...
Czytaj więcej : Zmulone wyższe biegi?? | Odsłony : 8313 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zegary awaria

Witam, mam taki o to problem z zegarami: przekręcam kluczyk i na wyświetlaczu LCD tym od prędkości jak temperatury nic się nie wyświetla. Podświetlenie działa i wszystkie diody od kierunkowskazów, luzu itp. zegar jest doby ponieważ ostatnio podszedłem przekręciłem kluczyk i zaskoczył, ucieszony wyłączyłem zapłon i ponownie włączyłem tyle że wyświetlacz już nic nie pokazywał:( help
Czytaj więcej : Zegary awaria | Odsłony : 4070 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

padl aku moto nie gada

:| było tak :mam bladego z 2001 z hissem i alarem data tool Veto Evo odpinajac aku do ładowania nie przeszedlem w tryb alarmowy i moto kręcilo a nie palilo nawet po naladowaniu aku i zmostkowaniu alarmu (zgodnie z doświadczeniami innych uzytkowników) spawdzilem hissa dzala spawdzilem czujnik przepustnicy dzała komputer nie koduje zadnych bledów słychac ze pompka podaje rozusznik kreci - brak ciagle iskry :< moto nie ...
Czytaj więcej : padl aku moto nie gada | Odsłony : 3239 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

mała awaria

Hej witam wszystkich,wczoraj podczas wypadu do Czech padł mi alternator dzisiaj to stwierdziłem wracałem bez świateł ogólnie jakos dałem radę.Mam pytanko czy ktos posiada do sprzedaży taki alternator do sc 57,albo wiecie gdzie dostać można patrzyłem na alegro nic nie ma.
Czytaj więcej : mała awaria | Odsłony : 10235 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

600 RR vs 1000 RR

Witam, brać motocyklową! Jest to moj 1 post i na pewno nie ostatni. Obecnie śmigam na DL650K7, przesiadlem sie z niego ze sportowej maszyny i teraz po roku ponownie wracam do sporta...

Mam dylemat co wybrać, zastanawiam się konkretnie nad:

600RR z 2007 czy 1000RR 06-07. Stawiam na te, ponieważ w porównaniu z poprzednimi modelami, przeszly dosyć istotne modyfikację. I jedna i druga ma jakieś plusy i minusy.

Przede wszystkim zależy mi na porecznosci ...
Czytaj więcej : 600 RR vs 1000 RR | Odsłony : 5736 | Odpowiedzi : 4 | Forum : CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125

głosne stukanie podczas odkrecania do 4 tys

Witam raz jeszcze .
w ostatnim czasie sprzedałem wydech yoshimury bo był za głośny i założyłem na czas szukania innego seryjny , i teraz takie pytanie silniczek ogólnie pracuje idealnie wszystko jest oki tylko wtedy podczas odkręcania do 4,5 tys występuje jakieś dziwne stukanie praktycznie na każdym biegu chyba ze przy redukuje do 5,6 tys obr i chce odkręcić to stukanie jest mniejsze im wyżej na obr tym mniej słychać .ewidentnie słychać wtedy gdy przykłada ...
Czytaj więcej : głosne stukanie podczas odkrecania do 4 tys | Odsłony : 7034 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

zębatka 15z w bladym..

siemanko , mam pytanie ..
noszę sie z zamiarem zmiany zębatki z przodu na 15z oryginalnie mam 16z poprawi sie znacznie przyśpieszenie ?
ogólnie co zmieni jeśli założę zębatkę z 15nastoma zębami>? :)
Czytaj więcej : zębatka 15z w bladym.. | Odsłony : 12662 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Olej w filtrze powietrza

czy to prawda ze olej w filtrze powietrza oznacza to ze silnik juz sie konczy???
Czytaj więcej : Olej w filtrze powietrza | Odsłony : 3423 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784