Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 00:08

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 00:08

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

naklejki nie z grafnetu

Czeka mnie lakierowanie 929 bo się troszkę podrapała. Zastanawiam się czy malować na białą perłę czy robić na oryginał - jasna żółta. Ale teraz pytanie - proszę polecić mi jakiś dobry komplet naklejek bo oglądałem z grafnetu i po pierwsze są grube po drugie niekoniecznie dobrze powycinane otwory na śruby a po trzecie grafika na nich jest kiepska. Wiem że oryginały mogę mieć jak taki marudny jestem ale na pewno jest jakaś alternatywa. Pozdrawiam, Tomek ...
Czytaj więcej : naklejki nie z grafnetu | Odsłony : 4568 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

plamki z wydechu przy odpalaniu

Czesc. Postawiłem moto tyłem do ściany i po odpaleniu zauważyłem że po okolo 30 sekundach po odpaleniu, przez kolejną minutę zostają na ścianie małe czarno szare plamki, nie sadza, olej? Po tym czasie już cisza, wydech mruczy i nic za sobą nie zostawia. Sprawdziłem dzisiaj i po odpaleniu to samo.
Motocykl na 500km ostrej jazdy zjada mi około 150 ml oleju. Silnik nie dymi niebieskimi chmurami, jeżdżę ostro tym bardziej, że ostatnio cały czas szlifuję ...
Czytaj więcej : plamki z wydechu przy odpalaniu | Odsłony : 3104 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Lekka parkingówa

Witam, dziś zaliczylem lekką parkingówę, do wymiany idzie klamka przedniego hamulca oraz tylniego :( podczas gdy się przewróciłem moto jeszcze pracował ale zauważyłem lekki wyciek benzyny. Jak już postawiłem Bladego w pion to benzyna przestała ciec. Czy to cos poważnego?? Trochę się przestraszyłem :/
Czytaj więcej : Lekka parkingówa | Odsłony : 3279 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Dąbrowa Górnicza 21.08 [*]

Wczoraj po południu, ulica Kościuszki. Bmw uderzyło w czerwona Suzuki, gość nie żyje . Wie ktoś może coś dokładniej?
Czytaj więcej : Dąbrowa Górnicza 21.08 [*] | Odsłony : 3234 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Lusterka do SC33

Witam.
Kupował może ktoś z Was lusterka do SC33? Ja w swoim mam kurde pęknięte prawe szkło i chce go wymienić bo już nie moge na to patrzeć, gdy pójdę do garażu ;)
Znalazłem coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item714356364_ir_lusterka_lusterko_honda_cbr_900_rr.html
Tylko nie wiem, czy przypasuje do Fajera z 98r...
Może kupował ktoś z Was i zna jakieś pewne namiary?
Czytaj więcej : Lusterka do SC33 | Odsłony : 10885 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

śruba napinacza łańcucha (napęd)

Panowie może ktoś miał podobny problem: Wymieniłem oponkę, włożyłem felgę wszystko pięknie do momentu napinania łańcucha. Prawa śruba napinacza nawet nie drgnie. Zakładam że to korozja stal + aluminium lubi się utleniać... I teraz pytanie za 100 pkt gdzie dostać takie śruby w oryginale (obrobiony "łeb") Czy też wrzucić kwasówke na na to miejsce???
Czytaj więcej : śruba napinacza łańcucha (napęd) | Odsłony : 2507 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Chłodnica

Czy moża w jakis sposób dorobić zaczepy do chłodnicy bo ten blady którego chce kupić w niedziele ma urwane zaczepy... zastanawiam sie czy mozna je dorobić czy tez trzeba kupić nową chłodnice jesli nowa to jakie są koszta i gdzie można dostać taki suff ? jesli można zrobić to jak ?
Czytaj więcej : Chłodnica | Odsłony : 5976 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

F4 Vs Fireblade SC28-33

Który motor lepszy?nie chodzi mi o osiągi bo wiadomo, że fireblade wygra, ale o technologie, który lepiej teraz wybrać? jak wiadomo f4 młodszy, ma wtryski, a fireblade starszy i starsza technologia, a z tego co widzę to podobna technologia. pomóżcie proszę
Czytaj więcej : F4 Vs Fireblade SC28-33 | Odsłony : 4953 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

coś klenkło - chodzi jak sieczkarnia, stuka, masakra jakaś

Panowie co jest grane jade sobie do roboty, grzecznie, bez katowania, i nagle jak cos nie zacznie napierd..alać z silnika, odgłos taki jakby w kolektorze była dziura wielkości pięsci - takie 'pierdzenie powietrzem' jakby nieszczelność jakaś, do tego czasem głośno stuka, tak mocno aż czuje na baku wstrząs od każdego stukniecia :ooo: . Zaraz zgasiłem i zholowałem moto do garażu.

Zdjałem owiewki i z zewnątrz wszystko wygląda ...
Czytaj więcej : coś klenkło - chodzi jak sieczkarnia, stuka, masakra jakaś | Odsłony : 4150 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784