Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 23:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 23:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

SC59 dołaczyło do mojej 954rr >> chwale śię:)

troszeczkę pochwale się ... stało się zakupiłem sc59 z 2008r kolor czarny>> przebieg 1500km,na gwarancji, tyle się osłuchałem o nim złych rzeczy o tym braniu oleju i wizualności ... okazja zakupu przyczyniła się wypróbowania tego sprząta na swojej osobie:)

- wszystko się okaże w praniu:)
... fotki zrobię po pierwszej przejażdżce i wrzucę,,zresztą każdy wie jak to wygląda:)
..motocykl kupiłem w salonie hondy w Hamburgu,,, i tam stoi..
Czytaj więcej : SC59 dołaczyło do mojej 954rr >> chwale śię:) | Odsłony : 10859 | Odpowiedzi : 21 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Dziwne stukanie po wymianie oleju

A wiec dziś zmieniłem w swoim fajerze olej na Castrola GPS (nie wiem czy ma to jakiś związek) i zauważyłem nasilenie dziwnego, dosyć głośnego pukania na niskich obrotach. Wcześniej ów pukanie było słyszalne, ale wydaje mi się że mniej. Te dziwne stuki pojawiają się przy ciepłym silniku i na obrotach poniżej 2,5 tyś.

Mam fajera od jakichś 4 miechów i jest to pierwsze moto w mojej karierze tak więc nie znam się na tym zbytnio ...
Czytaj więcej : Dziwne stukanie po wymianie oleju | Odsłony : 15939 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

swieci zielona kontrolka, nie zalacza sie pampka

czekam na porade co to moze byc swieci kontrolka zielona jakby imobilajzer nie zalacza pompki paliwa i nie chce odpalic
Czytaj więcej : swieci zielona kontrolka, nie zalacza sie pampka | Odsłony : 5702 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Wypad do Ułężą

Witam w najbliższy weekend, chyba w niedzielę 23.08 odbędzie się całodzienny trening fastbike'ów i supermoto jak chłopaki dopiszą (mnie niestety nie będzie) w Ułężu (okolice Ryk około 100km od Warszawy przy trasie na Lublin). Koszt z tego co wiem to około 150 - 170 zł. Trening będzie prowadil Artur Wajda. Kontakt do niego znajdziecie w temacie supermotowym, który jaiś czas temu zakładałem lub wpisując jego nazwisko w google. Więcej szegołów na obecną chwilę nie znam. ...
Czytaj więcej : Wypad do Ułężą | Odsłony : 2560 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Czy sc33 96r posiada katalizator?

Proszę kolegów o odpowiedź? Widzę u mnie w miejscu łączenia się kolektórów puszk na wydechu? Czy to katalizator?
Czytaj więcej : Czy sc33 96r posiada katalizator? | Odsłony : 4673 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

TP sensor

Witam ostatnio zapalała mi sie kontrolka błedu przy wysokich obrotach. Zrobiłem zworke i okazało sie ze mam uszkodzony TP sensor. Orientuje sie ktos czy moze to jakos znaczaco wpływac na moc przy wysokich obrotach?? Wydaje mi sie ze górny zakrs obr powinienem miec lepszy bo moto rozkrece do 275 km/h niemal w moment a później to juz ma problem ale tak do 285 dojdzie i ta kontrolka sie zaswieci i wrazenie jakby mu obr sie ...
Czytaj więcej : TP sensor | Odsłony : 2176 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Który wydech wybrać (foty)?

Koledzy który wydech lepszy wg Was? Bo nie wiem którego sobie zostawić...

Oba gadają podobnie, więc kwestia wyglądu i producenta - ten srebrny a'la rybia łuska to MIG HRC a ten drugi to MICRON.

Co radzicie?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czytaj więcej : Który wydech wybrać (foty)? | Odsłony : 8917 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Kontrola_POLICJI

Witam panowie..
Jak to zwykle bywa po kontroli drogowki przychodzi kilka refleksji. Mielismy okazje miec kontrole jak sie okazalo mnie trafili sie bardziej skrupulatni policjanci z cywilnego Mondeo.

Zaczeli sprawdzac chomologacje, rzucac paragrafami itd, dlatego mam kilka pytan..
Pierwsze podstawowe moze iglupie dla niektorych ale odnalazl mi paragraf ze pojazdy samochodowe (tutaj podkreslil mi ze motocykl jest pojazdem samochodowym) musze miec minimum 600mm odleglosci miedzy prawym a lewym kierunkiem. U mnie sytuacja przedstawia sie nastepujaco: ...
Czytaj więcej : Kontrola_POLICJI | Odsłony : 12349 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Ogólne Dyskusje

Najszybsze samochody i motocykle w Polsce!

Wybiera sie ktoś na tą impreze. Więcej info : http://www.sss.org.pl/event.php?view=230809
Czytaj więcej : Najszybsze samochody i motocykle w Polsce! | Odsłony : 3436 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Tor Lublin

Witam
W niedzielę 16.08 był otwarty wjazd na tor cartingowy w Lublinie dla wszystkich motocykli w cenie 60 zł za około 5h. Zapakowaliśmy na pakie kilka supermoto i pojechaliśmy na tor. Oczywiście były różne motocykle ale jedno dało się zauważyć, tor w Lublinie jest idealny dla supermoto. Wyprzedzanie kolesi spinających się na ścigaczach było jak kopanie leżącego. Mimo, że nikt z nas nie reprezentował bardzo wysokiego poziomu (oprócz kolesia na CRF) to sama specyfika toru ...
Czytaj więcej : Tor Lublin | Odsłony : 6620 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784