Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 23:31

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 23:31

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

PROBLEM Z ODPALENIEM!!

Witam !!!
Mam pewien problem z odpaleniem cebry. Rozrusznik kręci a silnik milczy.Czy to może być przyczyna zalanych świec? Nie ukrywam że po jednodniowym postoju przed odpaleniem niechcący nacisnąłem na rozrusznik. Silnik przekręcił. A potem jak próbowałem go właściwie odpalić to milczy. Mam już zamówione świeczki i mam nadzieję że je zalałem (chodz 250 Pln pojdzie sie jeb....ć), i że nie bede musiał wozić cebry do Pomirskiego w Gdyni .
Czytaj więcej : PROBLEM Z ODPALENIEM!! | Odsłony : 4083 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

SC33 rozrząd, etc. Pilnie potrzebna pomoc!

Upatrzyłem sobie CBR sc33 98 rok http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1473018 Gadałem długo i namietnie moto było po glebie na stopie niby od tego pekł dekiel alternatora ale został wymieniony, plastki gdzieniegdzie porysowane posklejane koles mówił o tym odrazu ,głowki ramy uszczelniaczy etc. mówi ze nie ruszał zamieniony był tylko akumulator wszystkie czesci tuningowe było już jak ją kupił, przyprowadzona z angli była posiada ją 3 lata żaden bieg nie wypada etc. chicho ...
Czytaj więcej : SC33 rozrząd, etc. Pilnie potrzebna pomoc! | Odsłony : 14632 | Odpowiedzi : 32 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Kontrolka oleju podczas jazdy na kole!

Koledzy dziś jadąc na kole postawiłem troche mocniej niż zawsze (aż się przestraszyłem hihi: ) zapaliłą mi sie na sekunde kontrolka oleju!!! :ooo: Sprawdziłem i było pół stanu, teraz dolałem do pełna. Czy to normalne? Czy coś mogło się stać?
Czytaj więcej : Kontrolka oleju podczas jazdy na kole! | Odsłony : 4728 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Pomoc przy zakupie moto

Witam
Mam takie pytanie.
Chce kupić honde cbr 954rr, strasznie mi sie podoba i nie widze innego scigacza procz tego.
Czy ogarne motor bez wiekszego doświadczenia?
Jezdziłem ostatnio na cbf 250 ale to nie to co 900 .
Z gory dziękuje za odpowiedz...
pozdrawiam :)
Czytaj więcej : Pomoc przy zakupie moto | Odsłony : 9828 | Odpowiedzi : 19 | Forum : Ogólne Dyskusje

Problem z alarmem datatool

Witam. Kupiłem niedawno moto z alarmem datatool i za h**** nie moge go rozkminic :/ ma ktoś może instrukcje po polsku ?? Mianowicie chce żeby motor sam się uzbrajał ( bez tego pikania jak bomba) oraz żeby dezaktywowac czujnik ruchu....bo teraz mam tak ze sam się aktywuje ale pika jak bomba.....a jak sam go aktywuje to jest wlączony czujnik ruchu.....Wiec jak ktoś ma taki alarm i wie ...
Czytaj więcej : Problem z alarmem datatool | Odsłony : 6808 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne Dyskusje

dusi się, muli przy ruszaniu

Witam!
Mam taki problem. Śmigam sobie po mieście, temperatura silnika wzrasta i gdzieś tak powyżej 90 stopni jak stanę na dłuższy czas na skrzyżowaniu, zapala się zielone, zapinam 1, chcę ruszyć i nie mogę... zaczyna go jakby dusić, zalewać czy coś w tym rodzaju. jak puszczam powoli sprzęgło i dodaję gazu to obroty nie rosną tak jak powinny tylko od razu jakby go dławiło, prawie gaśnie. jak wcisnę znowu sprzęgło i przegazuje to już normalnie ...
Czytaj więcej : dusi się, muli przy ruszaniu | Odsłony : 6057 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Problem z odpaleniem

Witam wszystkich Forumowiczów. Jestem nowym forumowiczem. Fajera sc 28 (92) mam już ponad dwa lata. Motocykl kupiony był jako okazja. Bez problemu odpalał i jeździł. Tak przejeździłem kilka set kilometrów. Później przyszedł czas ciężkiej pracy i szkoły nie miałem czasu nawet na jazdę. Jednak regularnie przepalałem motocykl. Na początku tego sezonu też całkowity brak czasu na cokolwiek lecz przepalanie regularne (przy wystawianiu samochodu z garażu raz na tydzień). Teraz nie było mnie dwa miechy. Przyjechałem ...
Czytaj więcej : Problem z odpaleniem | Odsłony : 5635 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Pytanie do posiadaczy Fireblade - prosze o pomoc!!!

Witam, mam małe pytanko do posiadaczy Fireblade , a mianowicie, posiadam Triumpha Daytone 600, i chciałby go obniżyc bo wysoki nie jestem a moto jak na 600 dość rosłe, na angielskim forum koleś obniżał to właśnie moto za pomoca linku zawieszenia tylnego pochodzacego właśnie z Blade z 2001 ( link ten jest dłuższy niz w seryjnie montowany w moim motocyklu a ma tą samo szerokość) na ebay.co.uk jest kupa "łączników" ale do starszych modeli Blade ...
Czytaj więcej : Pytanie do posiadaczy Fireblade - prosze o pomoc!!! | Odsłony : 6149 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

Sprawdzanie oleju >?

koledzy jeszcze jedno pytanko .. olej sprawdza sie na ciepłym silniku czy zimnym??
bo z rana jak przytrzymam prosto fure gdy jest zimna to nie pojawia się wcale olej w okienku a jak się zagrzeje to jest akurat stan ..
jak to jest ?
Czytaj więcej : Sprawdzanie oleju >? | Odsłony : 6387 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Co o tym sądzicie Białe siedzonka w bladym ?:)

siemanko wszystkim w ostatnim czasie mi sie troche nudziło i chciałem siee zapytać czy nie zrobiłem jak by to nazywać wieś tuningu czy cos w tym stylu bo mi sie np zajebisccie podoba lukajcie na foto ;) i proszę o opinie .. jak będą mizerne to wstawiam seryjne obszycia siedzenia,.. :)
Czytaj więcej : Co o tym sądzicie Białe siedzonka w bladym ?:) | Odsłony : 6744 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114308 • Liczba tematów: 8524 • Liczba użytkowników: 4784