Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 05:07

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 30 lipca 2025, 05:07

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

klocki przód

Witam, skończyły mi się klocki hamulcowe na przodzie doradźcie jakie kupić bo są za 100 a są za 150 i różnią się tylko firmą. może ktoś chwali jakąś firmę? byłbym wdzięczny gdyby ktoś konkretnie polecił takie a nie inne :) ładna pogoda :okulary: a hamulca ni ma :(
Czytaj więcej : klocki przód | Odsłony : 3626 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Regulacja kierownicy.

Czy jest możliwość regulowania kierownicy? Chodzi mi o to, że jeśli na postoju skręcę kierownicę do końca w lewo to odległość rączki od ramy jest inna niż odległość prawej rączki w kierownicy skręconej w prawo. Podobno można to regulować, choć słyszałem też głosy, że nie można, gdyż są tam jakieś kołki i przestawić się nie da.

Dziękuję z góry za pomoc.
Czytaj więcej : Regulacja kierownicy. | Odsłony : 3766 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

sprężyny sprzegłą-długość

wie ktos jaką długosc maja mieć sprężyny w sc28???i gdzie na necie moge dostac przekłądki ebc?na allegro nie ma nic,na miejscu tez nic nie mają:/
Czytaj więcej : sprężyny sprzegłą-długość | Odsłony : 3159 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Praca silnika

Witam. Kupiłem niedawno nowy sprzęcik z 2005 roku. Ma przejechane 20 tys km. Mam pytanie co do pracy silnika, bo wyczytałem w pierwszej broszurce tutaj ---> http://fireblade.pl/sc50_prasa.php że w modelu sc50 silnik głośno pracuje tak jakby miało się coś urwać? Czy w tym moim sc57a ta praca też jest taka na pozór niepokojąca. Pytam dlatego, bo kumpel stwierdził że z moim silnikiem jest coś nie tak. Do niedawna jeździłem ...
Czytaj więcej : Praca silnika | Odsłony : 6617 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Alternator

Hi,

powiedzcie czy macie jakiś sposób na zdjęcie 'FlyWheel'a" odkręciłem śrubę i nie chce to łajno zejść, rozumiem że jest to na trzpieniu - próbowałem gumowym młotkiem to wybić ale nie chce puścić, jak macie jakiś tajnos sposobos to proszę o radę :) pzdr

Obrazek
Czytaj więcej : Alternator | Odsłony : 3092 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

czy to napinacz??

sprawa jest taka od jakiegos czasu zacza mi trykac motor jak sie rozgrzeje ... chodzi o to ze jak jade na biegu i dam gazu to od 3 do 6 , 7 tysi mam takie trykanie doslownie jak bys wlozyl plastikowy patyczek ... i jak motor zchodzi z obrotow dojezdzam na biegu to tez jak sie wslucham to jest takie lekkie trykanie ... czy to napewno napinacza?? bo z tego co wiem to jest hydrauliczny
Czytaj więcej : czy to napinacz?? | Odsłony : 9458 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

problem z ladowaniem

Witam. Posiadam swoja 929 juz ponad rok czasu i jak dotad nigdy mnie nie zawiodla...
Poza jednym malym incydentem tzn po ostrej ulewie nie chciala odpalic...

Wczoraj zaczelo sie...problem z ladowaniem. Polatalem chwile i zgasilem moto i juz nie zakrecila...swiatla kontrolki jeszcze ok ale juz rozrusznik nie zakrecil.Pomiar napiecia przy kreceniu rozrusznikiem 4V oczywiscie wszystkie kontrolki zegary zgazly.

Podladowalem aku przez noc i ...

Rozebralem ja dzisiaj, miernik w dlon i: Aku na dzien dobry ...
Czytaj więcej : problem z ladowaniem | Odsłony : 13238 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Śmierć na Torze Poznań!!

W niedziele na Torze Poznań był Tragiczny wypadek w którym zginął zawodnik Jakub Darecki. Tutaj wiecej na ten temat. Szczere kondolencje dla rodziny!!

http://www.scigacz.pl/Jakub,Derecki,smi ... 10232.html
Czytaj więcej : Śmierć na Torze Poznań!! | Odsłony : 2674 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Sport

PROSZE O POMOC STUKI PODCZAS SCHODZENIA Z OBROTOW i NA WOL..

Witam panowie !
Jestem tu nowy i nie wiem za bardzo o co chodzi, do rzeczy.
Kupiłem 2 miesiące temu Hondę CBR 900RR fire blade rok 98Wszytsko było ok az do tej pory zaczęły się pojawiać dziwne stukania
Stukanie pojawia się na ciepłym silniku po pewnym czasie jazdy kiedy dojeżdżam np do skrzyżowania i jest raz cichsze raz głośniejsze metaliczne pukanie z silnika,
Kiedy zmniejszę obroty po niżej 1tys obr pukanie ustaje natychmiast wtedy jak ...
Czytaj więcej : PROSZE O POMOC STUKI PODCZAS SCHODZENIA Z OBROTOW i NA WOL.. | Odsłony : 5786 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Regulacja gaźników pod dynojet stage 1 sc33 96r

Witam!!

Założyłem a raczej założył mi forumowy kolega banshee zestaw dysz dynojet stage 1 oraz sportowy filtr KM. Wszystko jest super. Bardzo wzrosła moc i moment powyżej 4 tyś obrotów a około 8-10tyś to aż strach jak na dwójce podrywa przód.
Jest jednak problem. Moto słabo się zbiera od 1100 do 3000rpm nawet ciut przerywa jakby dostawał za dużo lub za mało paliwa. Kolega banshee jest na wakacjach a ja jestem raczej laikiem więc może ...
Czytaj więcej : Regulacja gaźników pod dynojet stage 1 sc33 96r | Odsłony : 13992 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114307 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4783