Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 17:31

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 17:31

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

"red Holiday" 15 Sierpień, Koncerty, pokazy, konku

Hey!

Zapraszam wszystkich na kolejna impreze motocyklową,
która odbędzie się 15 sierpnia w Red Route w Tychach przy ulicy Jaskrów 2 (przy Oświęcimskiej)

W planie koncerty zespołów
pokaz HARLEY DAVIDSON IRON HORSE
pokaz nowej Hondy Goldwing

SMASH THE CAR!
(mozliwość zniszczenia młotkiem samochodu)
http://www.youtube.com/watch?v=AEcQv31Wb0c

Zespołowe przeciąganie liny

konkursy z nagrodami!

więcej informacji o imprezie i atrakcjach wkrótce!

Zapraszają RED LABEL & RED ROUTE

WSTĘP WOLNY
Czytaj więcej : "red Holiday" 15 Sierpień, Koncerty, pokazy, konku | Odsłony : 2891 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Problem z chłodzeniem

witam, postanowiłem założyć nowy temat bo po przeszukaniu całego forum nic na ten temat nie znalazłem, a mianowicie chodzi o problem z włączającym sie wentylatorem w cbr 929. Ostatnio stojąc dłuższy czas w miejscu w baaardzo gorący dzień wywaliło mi płyn chłodzący pomimo tego że wentylator się włączał. Po uzupęłnieniu płynu sprawdziłem na postoju przy jakich temperaturach wentylator sie włącza no i lekkie zdziwko bo załączył przy 108 zbił do 106 i wyłączył sie. I ...
Czytaj więcej : Problem z chłodzeniem | Odsłony : 6715 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Czy PCIII z 954rr da się przerobić by pasowało do 1000rr?

Będę kupował 1000rr i nie wiem czy sprzedawać PCIII z 954rr. Czy jest możliwość przerobienia wtyczek tak żeby pasował on do 1000rr. Mapy można wgrać takie do 1000rr i byłoby git. Mi w 954rr PCIII bardzo poprawił osiągi i moto ciągneło już od 2500 obrotów dlatego nie chcę się pozbywać PC bo wiem jak ciężko znaleźć w dobrej cenie do 1000rr. Ciekawe czy chodzi tylko o wtyczki czy jest to raczej niemożliwe?

Darmowa hamownia w MIKOŁOWIE :-)))

Witam!!
Kto ma blisko to może sobie podskoczyć :-) ..... super sprawa ....
Firma profesjonalna ... ludzie z pasją :-) .... TYLKO POLECAM najpierw zadzwonić i sie umówić co by nie było kolejek i zgrzytów

http://www.ratka.com.pl/tydzien-bezplat ... i,d26.html

ja śmignę jakoś pod koniec tygodnia ....
Fajnie by było porównać kilka motorków .. wiem ...
Czytaj więcej : Darmowa hamownia w MIKOŁOWIE :-))) | Odsłony : 5292 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Ogólne Dyskusje

poszukiwany mechanik

witam szukam w okolicach krakow-dabrowa gornicza mechanika godnego oddania moj sprzet !!!!!!!!!!!!
Czytaj więcej : poszukiwany mechanik | Odsłony : 4574 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Diagnostyka 954

Witam, czy istnieje możliwość diagnostyki w cbr 954, przez komputer? Aby np. wykryć korektę licznika.
Na tym bardzo mi zależy, w jaki sposób można wykryć korektę licznika w co się trzeba podłączyć, czy po prostu ingerować w sam zegarek.
Czy w złącze diagnostyczne wkłada się tylko zworkę ? czy podłącza się tam jakiś czytnik czy komputerek.
Na rynku sa dostępne kalibratory prędkości może one cos pokażą więcej ?
Czytaj więcej : Diagnostyka 954 | Odsłony : 4260 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

problem z bezpiecznikami

witam
Mam fajera z 92 roku przerobionego na streeta, jeździłem ostatnio na gumie i przy opadaniu urwała mi się klapka z pudełka od bezpieczników i kilka ich wypadło :| mógłby ktoś podać jakie są bezpieczniki po kolei w pudełku bo teraz nie wiem jakie mam włożyć albo wysłać linka z instrukcją do tego modelu aby można było sobie to sprawdzić..
Z góry dzięki ...
Czytaj więcej : problem z bezpiecznikami | Odsłony : 2361 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Swieca osmolona.

Pomocy!!! Witam Was. mam problem z sc33 ze swiecami a konkretnie z jednna swieca pierwsza z prawej strony siedzac na moto. po wymianie wsyzstkich swioec sytulacja sie powtorzyla i to pare razy przestaje grac na ten gar a po wykreceniu danej swiecy jest osmolona. czym to moze byc spowodowane zaowarzylem ze poprzedni wlasciciel zle zalozyl filtr powoerza w sensie ze nie byl sktecony dobrze i lapal lewe powietrze czy to moglo miec znaczenie. Dzieki za ...
Czytaj więcej : Swieca osmolona. | Odsłony : 4233 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

929 czy 954

witam wszystkich
wlasnie sie zapisalem do forum, od dawna czaje sie do kupienia firebl;ade, najpierw to mialo byc 918, pozniej 929 a teraz 954.
Ale niedawno cos przeczytalem ze te 954 maja awaryjne skrzynie. Iteraz juz sam nie wiem, waham sie pomiedzy 929 a 954. Tym bardziej ze cena niewiele sie rozni. No i 954 wyglada lpiej, ale jak mam sie pozniej meczyc z wyskakujacymi biegami albo jakimis zgrzytami to moze lepiej kupic 929.
Jak ...
Czytaj więcej : 929 czy 954 | Odsłony : 4850 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Naciąg Łańcucha

WItam,
jakiś czas temu zauważyłem, że napięcię łańcucha zmienia się ( i to dość znacznie) w zależności od teg, czy silnik jest gorący, czy zimny. W efekcie, łańcuch wyregolowany "na zimno" po rozgrzaniu silnika jest mocniej napięty (ok 1,5 cm odchyłki góra-dół) podczas gdy "na zimno" odhcyłka wynosi ok. 3 cm.
Jakieś sygestie, czy to normalne i jak powinno się regulować napięcie aby w trakcie eksploatacji nie zniszczyć łożysk na zębatce zdawczej przez zbyt silnie ...
Czytaj więcej : Naciąg Łańcucha | Odsłony : 10155 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114307 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4783