Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 09:22

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 09:22

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Problem z montażem przedniego koła

Witam,

Ostatnio ściagałem koło i lagi i teraz coś nie moge dojść do ładu z właściwym zmontowaniem tego spowrotem.

schemat:

http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Mod ... RONT_WHEEL

Jak wkładam te dwie tulejki 4 i 5 tak jak manual każe (grubsza nr 4 z lewej, ciensza nr 5 z prawej) to tarcza nie jest na środku w zacisku (niemal dotyka zacisku), przez co klocek z jednej strony cały czas trze o nią (bo tłoczek ...
Czytaj więcej : Problem z montażem przedniego koła | Odsłony : 16115 | Odpowiedzi : 24 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Winkle na Obidowej

Witam!!
Małą grupką wybieramy się na Obidową w tą niedzielę ... już w sumie trzeci raz bo albo pada, albo jakoś nam nie po drodze .. ale tym razem mamy dotrzeć tam ok. 13.00-14.00 ....
JEŚLI KTOŚ Z OKOLIC lub Krakowa np. ma ochotę się spotkać to fajnie by było jak by podjechał .... Grupka będzie miała blachy z SC ... więc łatwo poznać .... !!! :-)
Czytaj więcej : Winkle na Obidowej | Odsłony : 11932 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

UWAGA !! MINA !! Ku przestrodze chcącym kupić ten motocykl

Chciałbym wszystkich ostrzec przed oszustem o nicku z allegro
boystoyssport1 i stronie internetowej prowadzonej przez niego
www.boys-toys.pl.Kupiłem od niego tylną felgę z opona od sc33
(link http://www.allegro.pl/ite...33_rok_99.html) która miała być
idealna, gostek przysłał mi pomalowaną felgę z odpryskami od modelu sc28 z inną oponą
gdy do niego zadzwoniłem na początku upierał się ze to właśnie ta potem zmienił zdanie że ma
dużo takich ...
Czytaj więcej : UWAGA !! MINA !! Ku przestrodze chcącym kupić ten motocykl | Odsłony : 187163 | Odpowiedzi : 324 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Gniazdo licznika CBR 1000 RR

Witam,
Prosiłbym Was o pomoc, mógłby ktoś zrobić mi zdjęcie całego złącza wraz z przewodami które wchodzi do zagarów (wystarczą dwie fotki od góry i od dołu). W serwisówce nie ma opisanych poszczególnych pinów:/ A jeżeli byście mieli trochę więcej czasu, to można opisac mi kolory poszczególnych przewodów które wchodzą do licznika i przesłać na PRV. Byłbym bardzo za to wdzięczny. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Czytaj więcej : Gniazdo licznika CBR 1000 RR | Odsłony : 4773 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Eskorta motocyklisty

Witam
Mój serdeczny kolega motocyklista 1 sierpnia zmienia swój stan cywilny.

Postanowiłem zrobić eskortę z motocykli. Zapraszam wszystkich z Grójca, Mogielnicy, z okolic i z daleka do towarzyszenia NASZEMU koledze.

Ślub odbędzie się w Goszczynie o godz. 17.00

Ustawkę planuje zrobić o godz. 17.30 na stacji w Kozietułach.

Z A P R A S Z A M
Czytaj więcej : Eskorta motocyklisty | Odsłony : 3029 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

szkoda majatkowa z OC sprawcy

Witam,
niestety przytrafila sie mala stluczka z puszka, szkoda z oc sprawcy (Hestia). W zderzeniu ucierpial oczywiscie moto (ale to pomijam) i odziez motocyklowa moja i mojej pasazerki, czyli kaski, kurtki, spodnie, rekawice, buty, plecak. Wczoraj zadzwonil do mnie gosciu z Hestii, stwierdzil ze niektore rzeczy nie sa do narawienia i przedstawil mi 2 opcje:
1. Wyplaca mi odszkodowanie za naprawe tych rzeczy pomniejszajac wartosc rzeczy o ich zuzycie od momentu zakupu (amortyzacje), tylko po ...
Czytaj więcej : szkoda majatkowa z OC sprawcy | Odsłony : 3987 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

wasz ranking

mam takie male pytanko wiem ze honda to honda :) ale takze mozna powiedziec np vmax to vmax albo no wiesz masz fajera objechales mnie ale ja mam ducati a ducati to klasa a jak jest u was bo u mnie to tak

1honda
2yamaha,suzuki
3kawasaki

choc znam niektorych ktorzy yamahe na 1 miejsce daja albo po prostu muwia ze to prawie jeden czort ze japonia to ...
Czytaj więcej : wasz ranking | Odsłony : 1598 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Ogólne Dyskusje

Autostrada A4 - blokada

jak w temacie:

http://forum.motocykle.sl...showtopic=32569

przeklejone ze slaskich:

ogolnie chodzi o to, zeby obnzyc koszty przejazdu A4 lub w ogole zlikwidowac dla moto.

w Czwartek zbieramy podpisy na slasku na chudowie (zamek Chudow miedzy mikolowem a gliwicami).

a piatek o 11:15 wreczamy zarzadowi stalexport petycje, o 17:30 spotkanie na 3 stawy w katowicach, o 17:50 wyjazd i na bramki :))

z Krakowa ...
Czytaj więcej : Autostrada A4 - blokada | Odsłony : 8448 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Protektory osi koła LSL do CBR 954 RR- oś przednia

Witam . Czy wie ktoś jak montuje się Protektory osi koła LSL do Honda (CBR600 RR / 900 RR) - oś przednia. Takie można dostać na scigacz.pl?
http://sklep.scigacz.pl/protektory-kola ... 21089.html
Czytaj więcej : Protektory osi koła LSL do CBR 954 RR- oś przednia | Odsłony : 5038 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

pare pytan

witam nabylem bladego 93r moto ok bez owiewek tudziez z wypadajaca 2ka ale czytalem na forum o tym i juz wiem o co chodzi. maszyna chodzi na olejku texaco valvoline 10w40 w pelnym syntetyku taki zalalem i jest ok. mam pytanka dwa a mianowicie

1.trykanie w silniku z lewej str tak jakby w glowicy na walkach nie wiem objawy jak odpalam siadam na nia i jade to tak mi tryka przy przyspieszaniu byc moze lancuch ...
Czytaj więcej : pare pytan | Odsłony : 3352 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114306 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4782