Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 08:17

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 08:17

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Luz na teleskopach? (nie na lagach)

Gdy podniose przód, chwyce od przodu za obie lagi i poruszam przód/tył to czuje ze teleskop ma wyraźnie wyczuwalny luz. Chodzi o te "pracującą" część lagi - od uszczelniaczy w dół (przypominam że to upside down).

Czy to normalne a jesli nie to czym to może być spowodowane? Pytam bo coś ostatnio moto mi sie niestabilnie prowadzi w zakrętach i szukam przyczyny...

Na wiosne wymieniali mi uszczelniacze + jakieś podkładki metalowe numerki 9/10 na tym ...
Czytaj więcej : Luz na teleskopach? (nie na lagach) | Odsłony : 3943 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

3-4 sierpień ternig wolny brno

Jak w temacie czy ktoś się wybiera na tor pojeździć
Czytaj więcej : 3-4 sierpień ternig wolny brno | Odsłony : 2925 | Odpowiedzi : 1 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

zablokowana regulacja amora skrętu

Hey
zablokował sie mi amor skrętu hyperpro i nie da sie przekręcić regulacją> Ma ktoś na to jakiś pomysł?
Czytaj więcej : zablokowana regulacja amora skrętu | Odsłony : 1515 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Amor problem mocowanie harris !!!!

witam mam problem a mianowicie po zalozenu amora na mocowaniu harris przy skrecie amor dotyka mi do kierownicy to znaczy do tego mocowanja niebieskiego nie wiem jak to fachowo sie nazywa wszystko pokazalem na fotkach nie wiemczy w 929 tak musi byc ??? moze ktos mi rozwiaze moj problem :) czy amor powinien byc prostopadle do baku w 100 % czy delikatnym kontem jak umnie ...
Czytaj więcej : Amor problem mocowanie harris !!!! | Odsłony : 3482 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Sprzęgło...

Witam,

przy odkręcaniu centralnego sprzęgła od kosza sprzęgłowego urwałem szpilkę przy samym dole, jak myślicie czy jak to skleję specjalistycznym klejem UHU Zielony który wymaga wypalenia w 180 stopniach, to da rade na tym bezpiecznie latać ?
na allegro nikt tego niema
w sklepie nowy element 400zł i 2 tyg czekania :/

pzdr

M
Czytaj więcej : Sprzęgło... | Odsłony : 3267 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

[motoGP] GP UK, Donongton - Pierwsze zwycięstywo Dovizioso!

Piekny byl wczorajszy wyscig motogp :) emocje do konca i pierwsza wygrana Dovizioso - nalezala mu sie po ostanich niepowodzeniach, szkoda ze Pedrosa, Stoner i Lorenzo tak slabo bo emocje bylyby jeszcze wieksze

----------

http://fireblade.pl/index.php?id=83

Dzisiejszy wyścig motoGP zakończył się dość nieoczekiwanymi rezultatami. Swoje pierwsze zwycięstwo w klasie motoGP a zarazem też pierwsze podium jeżdżąc w zespole Repsol Honda odniósł Andrea ...
Czytaj więcej : [motoGP] GP UK, Donongton - Pierwsze zwycięstywo Dovizioso! | Odsłony : 2129 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Sport

przednie koło- pytanie

Witam mam pytanko. Ostatnio po wymianie opon zauważyłem iż patrząc na moto od przodu widzę różnicę w odleglosci od opony do widełki przedniego zawieszenia. I tak z lewj strony odległośc ta wynosi 0,9 cm a z prawej strony 1,5 cm. Tak jak na foto:

co może być tego przyczyną? Tak ma być czy czegoś brakuje? Na kole nie ma luzu łożyska wydają sie wporządku.
Czytaj więcej : przednie koło- pytanie | Odsłony : 4273 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

mikropęknięcia, skrzynia... gdzie naprawić...

Witam,

popękała mi skrzynia i miska, a raczej chodzi mi o mikropęknięcia, najlepiej by było to jakoś wypełnić lub pospawać, jeśli znacie jakiś dobry zakład który się tego podejmie proszę o info.

Może być do 200km od Wawy w każdym kierunku :)
Czytaj więcej : mikropęknięcia, skrzynia... gdzie naprawić... | Odsłony : 2741 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne Dyskusje

Dlaczego tak tanio ?

Dlaczego tak tanio ?

http://otomoto.pl/honda-cbr-954-rr-perf ... 26233.html

Gość się pomylił ? co do ceny ? ten moto jest wart co najmniej 20 kół, zobaczcie.
Czytaj więcej : Dlaczego tak tanio ? | Odsłony : 15711 | Odpowiedzi : 26 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Czy oglądał ktos to cudo może???

Witam ponownie,
chciałem Was zapytac o opinie na temat motocykla z Allegro. To uszkodzony FAJER. Na pierwszy rzut oka wydaję że można go bezproblemowo reanimowac. Jak sądzicie czy układ jezdny, lagi będa w porządku. Popracowałbym troszke przy nim i może jeszcze w tym sezonie nakręciłbym jeszcze pare kilometrów. Proszę o opinie. Chyba że ktoś z Was mieszka gdzies w tej okolicy i byłby uprzejmy go wstępnie obejrezć zanim wybiore sie z KRAKOWA. Dzięki i pozdrawiam ...
Czytaj więcej : Czy oglądał ktos to cudo może??? | Odsłony : 7941 | Odpowiedzi : 15 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114306 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4782