Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 08:26

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 08:26

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

zmiana przełozenia

Panowie obecnie mam w sc 28 16na 45,z tego co sie orientowałem dostepne sa 14na 49 i takie z ebatki mysle załozyc,wie ktos czy po takiej zmianie da sie postawic na 2 z gazu czy trzeba na tył cos większego założyć?
Czytaj więcej : zmiana przełozenia | Odsłony : 3906 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR900RR SC33)

Jak odpalac?

Witam Panów. Moze moje pytanie bedzie banalne, ale wolałbym wiedziec: Jak odpalac moto, ze sprzegłem wciśniętym czy bez? Czy to ma jakieś znaczenie? Wiem,że w samochodach to nie ma żadnej róznicy, ale w motorach może tak...
Czytaj więcej : Jak odpalac? | Odsłony : 5418 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

SC33 Gaśnie w trakcie jazdy- przerabial ktos to?

Moj problem objawia sie w ten sposob ze podczas jazdy motocykl jakby tracil prad i gasnie, czasem trwa to ulamek sekundy ze strzeli z tlumika a czasem gasnie w trakcie jazdy wtedy wystarczy sie zatrzymac uruchomic znowu silnik i dalej mozna jechac, zdarza sie tak ze trzeba nim kilka razy zakrecic zeby zapalil. Dodam ze jak zgasnie to wciskam sprzeglo i pali sie kontrolka od oleju czyli calkowicie nie ucieka prad, cos go odlacza.

Nie ...
Czytaj więcej : SC33 Gaśnie w trakcie jazdy- przerabial ktos to? | Odsłony : 5139 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

zębatki jakie?

Panowie jakie są dostepne żebatki fabryczne,obecnie mam na przodzie 16 a tył 45,są na przód np.14?
Czytaj więcej : zębatki jakie? | Odsłony : 5003 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

MOTO PIKNIK ZAPRASZAMY :)

Witam wszystkich jak ktoś ma ochote zrobić coś dla dzieciaków to zapraszam na Moto Piknik imprezka odbędzie się na stadionie KS SLAVIA w Rudzie Śląskiej ul.Sosinki 1 gdzie odbędzie się piknik w dniach 31 LIPCA do 2 SIERPNIA .
W ramach imprezy jest przewidziana parada rowerowa no i oczywiście PARADA MOTOCYKLOWA ulicami Rudy Śląskiej , konkursy sprawnościowe , koncerty zespołów , zabawy dla dzieci

ZBIÓRKA NA PARADĘ 1.08.2009 O GODZ. 12:30 NA STADIONIE

KONTAKT KINGA ...
Czytaj więcej : MOTO PIKNIK ZAPRASZAMY :) | Odsłony : 3503 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Podróże, wypady, zloty, ustawki

Trening Supermoto

Witam
Jakiś czas temu obiecywałem pokazać fotki z treningu supermoto, niestety fotki z pierwszego treningu nie zostały nigdzie udostępnione więc zabrałem własny aparat na wczorajszy trening wyglądało to tak:
http://picasaweb.google.com/bondek4/FotyZTreningu2307#
Fotki na początku robiłem osobiście, potem robiła moja dziewczyna i jak się okazało nie ma jeszcze wprawy w obsłudze aparatu, ale obiecała że do następnego treningu nadrobi zaległości :D.
Jak pisałem ...
Czytaj więcej : Trening Supermoto | Odsłony : 3911 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Ściąga na prawo

Witam. Jak w temacie moto ściąga mi na prawo. Dzieje się to jak puszcze kierownice . Zakładałem ostatnio amor skrętu a wcześniej nie odczuwałem tego, albo niezwróciłem na to uwagi. Ściąga mi też jak jade na jednym kole , zawsze w prawo. Co to może byc? Krzywy czy co? czy opona nierówno zdarta?
Czytaj więcej : Ściąga na prawo | Odsłony : 6383 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Jak dużo zależy od opony

Koledzy, dzisiaj zmieniłem gume na dwumiesięcznego dunlopa (idealna), niestety kołkowana. W oryginalnym rozmiarze takim jak fajer powinien mieć czyli 180/55/17 wcześniej miałem średnio zużytą pirelli 170/60/17. Moto ma wyczuwalnie lepsze przyspieszenie, lepiej się prowadzi, duuuużo lepiej idzie na koło z gazu, jednak gorzej przechodzi z zakrętów prawo w lewo lub lewo w prawo. Nie spodziewałem się że aż tak dużo zależy od opony.
Czytaj więcej : Jak dużo zależy od opony | Odsłony : 3779 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

kto ma Colortune ?

Witam, kto z Katowic Mysłowic i okolicy miał by pożyczyć Colortune ?

Na gwint do świecy 10 mm, chce wyregulować skład sobie w F4, w zamian mogę pożyczyć vacumetr mam z carbtune słupkowy :-)

Moje gg: 7828381
Czytaj więcej : kto ma Colortune ? | Odsłony : 1748 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne Dyskusje

czym malować żeby uzyskać mat??

Witam!
Czy ktoś z was malował coś w macie?? Muszę pomalować boki (dolne części) na mat i nie wiem co najlepiej użyć. Wiem że można zmieszać bazę z utwardzaczem akrylowym i będzie mat ale powierzchnia będzie raczej chropowata przez co brud będzie się szybciej zbierał i będzie trudniejszy do usunięcia. Wiem że są też dodatki matujące do lakierów bezbarwnych ale widziałem efekty takiego malowania i nie przekonują mnie :/ ...
Czytaj więcej : czym malować żeby uzyskać mat?? | Odsłony : 3056 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114306 • Liczba tematów: 8523 • Liczba użytkowników: 4782