Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 12:53

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 12:53

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

stelaż przód

witam. ostatnio po mniej lub bardziej udanych próbach gumowania uderzyłem mocno w ziemie, trochę się narobiło, większość naprawiona, ale mam jeszcze do was pytanie: czy stelaż na poniższym zdjeciu tez się poddał i jest bardziej krzywy niż powinien, bo trochę mi czasza nie wchodzi dokładnie w boczki i przez to być może pękła.

Obrazek

poproszę o pomoc=)
Czytaj więcej : stelaż przód | Odsłony : 2466 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Pęknięty zacisk przedniego hamulca.

Witam,

Wstawiłem motor do serwisu Hondy na akcję serwisową wymiany sprzęgła. Przy okazji wizyty w serwisie wymieniłem olej i klocki hamulcowe. Wszystko było fajnie do momentu telefonu z Serwisu i informacji o "pękniętym zacisku hamulcowym" z przyczyn niewiadomych. Moto ma dopiero rok, podlega akcją serwisowym Unijnym (moto z Hiszpanii).

Czy ktoś orientuję się czy taki przypadek podlega wymianie bezpłatnej. Z informacji jakie uzyskałem w serwisie, wynika że brak książki serwisowej nie upoważnia mnie do "darmowej" ...
Czytaj więcej : Pęknięty zacisk przedniego hamulca. | Odsłony : 8762 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

skrzynia i silnik 929

WItam.Mam problem typu palaca sie kontrolka oleju podczas gdy moto chodzi na wolnych obrotach.Jesli tylko odkrecam manetke to kontrolka gasnie.zapalila sie w momencie gdy siadl akumulator i odpalilem go z popychu.Naladowalem akumulator i kontrolka zgasla bylo ok. natomiast po 15 km zapalila sie zpowrotem.ogolnnie akumulator jest raczej juz detka bo ladowalem go juz 3 raz i siada po jakims tygodniu.Ale czy myslicie ze to wina akumulatora??Bo krecic niby kreci teraz po naladowaniu ale jednak kontrolka ...
Czytaj więcej : skrzynia i silnik 929 | Odsłony : 7333 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

gdzie najbliżej ogólny przegląd i serwis (Pleszew, wlkp.)

Kupiłem CBR954RR 2003 i chciałem aby ktoś ją przejżał i powiedział mi co w trawie piszczy, czy coś wymienić, wyregulować itd. no i chciałem standardowo wymienić oleje i to co się wymienia przy kupnie motocykla przed sezonem, może znacie kogoś kto by mi to zrobił ewentualnie myślałem o serwisie Hondy w Poznaniu Moto-Rex, ale może jest jakiś dobry mniej znany warsztat lub spec w okolicy co by mi maszynę sprawdził. mam też dużo jakichś wtyczek ...
Czytaj więcej : gdzie najbliżej ogólny przegląd i serwis (Pleszew, wlkp.) | Odsłony : 3934 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

[motoGP] GP USA - Laguna Seca

http://fireblade.pl/index.php?id=81

W pięknym stylu Dani Pedrosa wygrał zmagania na amerykańskim torze Laguna Seca.
Zwycięstwo to jest o tyle niespodzianką żę nikt nie spodziewał się że zawodnik Repsol Hondy jest w stanie dorównać świetnie spisującym się w ostatnich wyscigach Rossim, Lorenzo i Stonerowi.
Po atomowym starcie z pozycji nr 4, Dani zameldował się w t1 pierwszy i nie oddał miejsca do końca wyścigu. Z jednej strony radość w teamie Hondy ...
Czytaj więcej : [motoGP] GP USA - Laguna Seca | Odsłony : 2216 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Sport

Słaby tylni hamulec SC33

Witam wszystkich (wypadało się przywitać w końcu to mój pierwszy post:) )

Od trzech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem CBR 900, 1999 r. Problem jaki mam z cbr to taki że strasznie słaby jest tylni hamulec, żeby zachamować z piskiem trzeba praktycznie stanąć na nóżce. Postanowiłem wymienić płyn okazało się że był czyściutki, klocki są praktycznie nowe, tłoczek sprawdziłem chodzi dobrze (jeszcze go cały wyczyściłem). Kumpel w swojej CBR ma rownież taki słaby tylni hamulec.

nie ...
Czytaj więcej : Słaby tylni hamulec SC33 | Odsłony : 8772 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

MIAL TAK KTOS

Witam a mianowicie dzis zauwazylem przy predkosc 140 gdy puscilem kierownice,kierownica wpadla mi w shimy zaczela telepotac i nie wiem dlaczego na prostym odcinku drogi ale gdy probowalem tak zrobic w innym miejscu nic sie nie dzialo wina asfaltu czy czegos innego? dodam ze zmienilem opone,ustawlem zawieszenie na twardsze,podczas szybkiej jazdy nic nie czuc zadynch nie pokojacych wibracji nic :/
Czytaj więcej : MIAL TAK KTOS | Odsłony : 4310 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

Wypadek w Ojcowie

Wczoraj wracaliśmy z latania przez Ojców koło godziny 15-16, ktoś na pomarańczowo-czarnej CBR 900RR miał wypadek, niestety śmierć na miejscu z tego co mówiła policjantka, gość uderzył w auto czołowo na zakręcie, na przeciwległym pasie, wie ktoś coś więcej o zdarzeniu???
Pozdraiam i bezpiecznej jazdy życze, a rodzinie wyrazy współczucia...
Maly
Czytaj więcej : Wypadek w Ojcowie | Odsłony : 9988 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

954 anglik

cze :)

jest ktos dzisiaj czy wszyscy w Augustowie na nocach motocyklowych?? :)

mam mozliwosc zakupu w dobrej cenie 954 sciagnietej z anglii (cena na poziomie ok. 13 tys zl) - tylko chcialbym sie upewnic co do kosztow pozniejszych, bo pewnie bedzie ich troche :)

więc tak:
- czy musże wymienic ...
Czytaj więcej : 954 anglik | Odsłony : 9618 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

kontrolka rezerwy - NIE DZIALA !!!

Witam Wszystkich zmotoryzowanych braci ;]

Otoz mam mapy problem z moja 929, jak sie okazalo w neizbyt milych okolicznosciach (m.in. brak paliwa na autostradzie:P) juz od samego zakupu w moim motorze nie dziala kontrolka rezerwy i jezdze na przejechane km, w warsztacie chlopaki sprawdzali mi istalacje od zbiornika do samego licznika i wszystko gra takze przyczyna jest sam czujnik w zbiorniku, przymierzam sie wlasnie do rozbebeszenia zbiornika ...
Czytaj więcej : kontrolka rezerwy - NIE DZIALA !!! | Odsłony : 12356 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782