Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 08:48

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 08:48

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Jesli nie Arai Viper GT to co?

Mam juz taki odlozony w sklepie: http://www.helmetcity.co.uk/Arai-Viper- ... AGEDR.aspx , ale jeszcze zapytam zanim zaplace. Jesli ktos podzieliby sie jakimis ciekawymi opiniami, podrzucil test albo jakies porownanie z tym garnikem, bylbym wdzieczny :one: Myslalem, jeszcze o Soumy'u, inne marki raczej nie wchodza w gre.
Czytaj więcej : Jesli nie Arai Viper GT to co? | Odsłony : 5451 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

Spalanie oleju SC33 96r

Mam pytanko do was. Jak kupiłem moto wlałem agipa 10w40 pod górna kreske. Zrobiłem 700 mil i oleju jest dokladnie na dolnej kresce. Wsumie przyznam się że go katuje. Praktycznie nie używam wyższych biegów trzymam go cały czas na 7 - 11 tyś. Petuje go ostro czesto do odcinki czy to normalne że tak duzo oleju pali?
Czytaj więcej : Spalanie oleju SC33 96r | Odsłony : 5012 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

regulator-alternator

panowie moze mi pomozecie z naprawa mojego bladego...jak mozna sprawdzic regulator czy dziala sprawnie i alternator dobre napiecie daje ??? cbr 900 z 1993 roku !!! jak podlanczam 3 zolte kable od alternatora do wtyczki to po chwili grzeja sie strasznie i zaczynaja topic sie!!! nie wiem tez jaka ma byc ich kolejnosc we wtyczce poniewaz kable byly uciete....PLEASE HELP!!!
Czytaj więcej : regulator-alternator | Odsłony : 17371 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

łożyska

Witam, orientuje sie ktos czym różnią się te łożyska http://www.allegro.pl/item664523515_loz ... t_vfr.html
od łożysk które można kupic w sklepie z cześciami do maszyn rolniczych? W sklepie pytałem to takie łożtyska kosztują 8 zł za szt, a na allegro 130.
Czytaj więcej : łożyska | Odsłony : 3114 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Arai RX7 pytanie

Mam pytanko do uzytkownikow kasku Arai RX7. Chce kupic takie cudo i mierzylem sobie baniak i wyszlo mi, ze powinienem wziac rozmiar M no i tak sie trafilo, ze kolega sobie kupil nowke w tym rozmiarze. Przymierzylem jego kask i strasznie ciezko wszedl mi na glowe i dosc mocno uciskal. Teraz pytanko: czy ten kask sie jeszcze rozejdzie i dopasuje w miare uzytkowania tak zebym w miare komfortowo sie w nim czul czy lepiej wziac ...
Czytaj więcej : Arai RX7 pytanie | Odsłony : 31320 | Odpowiedzi : 18 | Forum : Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)

czy wymieniać Swiece iridium?

J.W. pytanie czy irydy trzeba wymianiac mam juz prawie 40tys km przejechane na nich troche osmolone na czarno ale podobno je sie tylko czysci i smiga dalej dziadek w sklepie mowi ze 10tys km i wymieniasz jak to wyglada w praktyce? i jak sie zahowuje moto ktore ma swiece do wymiany?
Czytaj więcej : czy wymieniać Swiece iridium? | Odsłony : 10051 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ogólne Dyskusje

Zestaw Kluczy

Witam
Mam już dość jeżdżenia do zakładów "mechanicznych" i wracania popem do nich na niekończące się poprawki, wykłócania o kasę, pilnowania i patrzenia na ręce. Dodam jeszcze żeby nie było niedomówień że do jakiegoś czasu korzystam z usług tego samego zakładu i o ile do zeszłego sezonu wszystko było ok to w tym sezonie wszystko co robią jest analne. Z kolei nie mam aż tyle kasy żeby ze wszystkim jeździć do serwisu i bulić im ...
Czytaj więcej : Zestaw Kluczy | Odsłony : 3700 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne Dyskusje

SISI1623 nie zyje.?????

przepraszam ze sie nie przedstawilam ale dopiero sie zalogowalam. dal mi kumpel ta stronke. ale slyszalam dzis od kolegow ze koles z dublina ktory jezdzi czarna cbr mial dzis wypadek. ktos wymusil mu pierszenstwo i uderzyl w auto. nie jestem pewna na 100% czy to on. wykonam pare tel i sie dowiem bo znalam go z widzenia. wieczorem bedzie wiecej info.
Czytaj więcej : SISI1623 nie zyje.????? | Odsłony : 4942 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

Znowu tragiczny wypadek z udziałem motocyklisty

:( http://wiadomosci.wp.pl/gid,11268955,ti ... leria.html

Szkoda słów ....Nie wiem co się dzieje już mi się nie chce śmigać ... Czy ktoś coś więcej wie co się stało dokładnie ??? Szkoda ....wielka szkoda :/
Czytaj więcej : Znowu tragiczny wypadek z udziałem motocyklisty | Odsłony : 20330 | Odpowiedzi : 41 | Forum : Szkoła jazdy, stunt, tricki

Które klocki hamulcowe

Przejrzałem tematy dotyczące klocków i dość często pojawiały się tam pochlebne opinie o Ferodo ( Sinter Grip - ST), Ferodo Platinum i EBC HH.
Nie mam pojęcia które z nich wybrać. Wszystkie wychodzą cenowo prawie tak samo (około 200zł z przesyłką).

Co do stylu jazdy to sporo turystyki (równa jazda trasą na jakiś dalszych dystansach), trochę polatam po mieście (zdarzy się wtedy i jakiś stopal czasem itp i ogólnie więcej ostrzejszych hamowań się wtedy zdarzy), ...
Czytaj więcej : Które klocki hamulcowe | Odsłony : 9372 | Odpowiedzi : 13 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782