Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 08:11

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 18 lipca 2025, 08:11

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Serwisówka

Witam
Posiada ktoś serwisówkę do Hondy 929
W języku polskim ?
Czytaj więcej : Serwisówka | Odsłony : 2169 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

K8 1000

Siema!
Moto chyba nie trzeba przedstawiać - większość wie co to potrafi :diabel2:
Co tu pisać? - stara (żona) jak zobaczyła to wygoniła z domu... miał być Bandit 1250 na wycieczki a wyszło jak zawsze :)
Felgi i sety przemalował poprzedni właściciel.
W majówkę moto przygotowane do jazdy:
Chciałbym aby to moto służyło tak dobrze jak 929 przez te ...
Czytaj więcej : K8 1000 | Odsłony : 5448 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Prędkościomierz nie działa

Witam, w moim rumaku nie działa prędkościomierz. Obroty i cała reszta jest normalnie, natomiast nie pokazuje predkości. Jak go kupowałem gościu mówił, że jeśli przestanie wskazywać prędkość to mam naciśnąć przycisk od klaksonu.....i rzeczywiście jak nie pokazywało to naciskałem i prękosciomierz się załączał. od pewnego czasu już wogóle nie reaguje
Jaka może być przyczyna??? Czy walniety jest czujnik prędkości, czy problem może leżeć gdzie indziej??
Czytaj więcej : Prędkościomierz nie działa | Odsłony : 6543 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Nowy nabytek & prośba o pomoc

Witam
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Hondy CBR RR Fireblade (929) z 2000 roku.

To pierwsza moja Honda na dwóch kołach i na pewno zostanie zemną na długo.
W związku z powyższym pomimo jej naprawdę dobrego stanu chciałbym ją bardziej spersonalizować.

Proszę o wskazówki dotyczące moich pytań ...

Przeglądałem już forum ale jeśli przeoczyłem już poruszany wątek to sorki i proszę o odnośnik do źródła.
.
1. Gdzie można dostać oraz w jakiej cenie podobną lampę ...
Czytaj więcej : Nowy nabytek & prośba o pomoc | Odsłony : 3407 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/

Witam , mam problem w swojej 954 z rezerwa i obrotomierzem , mianowicie kontrolka zapala sie kiedy chce a przewaznie jak jest duzo paliwa , gdy jest go mniej nie zapala sie juz prawie wcale . . . (zdazylo mi sie juz 2 razy ze mi braklo paliwa na trasie bo wcale sie nie swiecila) . Obrotomierz pokazuje mniejsze obroty niz te na ktorych pracuje silnik , mozna to nawet na sluch wylapac , 1 ...
Czytaj więcej : Problem z kontrolką rezerwy i obrotomierzem ;/ | Odsłony : 1928 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

Ustawienie zawieszenie sc59

Witam, jeśli się ktoś orientuje jakie ustawienia producenta odbicia i dobicia przedniego i tylnego zawieszenia posiada honda sc59 2008r. Moja waga to 75kg jak prawidłowo ustawić zawieszenie, poprzedni właściciel miał ustawione na bardzo twarde, czy jest jakaś regulacja sprężyny tylnej. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Czytaj więcej : Ustawienie zawieszenie sc59 | Odsłony : 4819 | Odpowiedzi : 4 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC59)

Świecąca podczas postoju kontrolka oleju

Witam, dzisiaj po gwałtowniejszym przyspieszeniu do około 130 km/h zapaliła mi się informacja FI oraz informacja o oleju wraz z czerwoną lampką.
Po zjechaniu na postój sprawdzeniu stanu oleju i wyłączeniu silnika sprawa wygląda następująco: Kiedy odpalam silnik nie są widoczne żadne błędy ani kontrolka oleju się nie pali, natomiast kiedy zgaszę silnik w motocyklu zapalają się dwie informację : FI oraz Olej, po czym FI gaśnie i w jej miejsce zapala się na stałe ...
Czytaj więcej : Świecąca podczas postoju kontrolka oleju | Odsłony : 7613 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Silnik 929 do 954

Niestety panewka mi się skończyła i trzeba piec wymianic. Znalazłem z 929, czy i ewentualnie jakie przeróbki trzeba zrobić żeby silnik zamontować? Do 929 łatwiej silnik znaleźć i chyba są mniej awaryjne.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czytaj więcej : Silnik 929 do 954 | Odsłony : 2859 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)

JAKI AKUMULATOR DO SC59 Z 2011R POLECACIE

witam moj akumulator zaczyna powoli nie domagac i nie trzyma mocy rozruchowej. obecnie mam JMTTZ7S-BS był kupiony w pazdzierniku 2015 i powoi musze sie przygotowac na jego wymiane co polecicie ?
Czytaj więcej : JAKI AKUMULATOR DO SC59 Z 2011R POLECACIE | Odsłony : 2137 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Stukanie z okolic napędu

Witam,

Na początek przepraszam, jeśli nie ten dział - temat dotyczy cb1000r 2012r.
Do rzeczy: co to może być?
Dźwięk pochodzi z okolicy silnika, w której napęd wchodzi na koło zębate.
Będę wdzięczny za sugestie.

https://www.youtube.com/watch?v=jAXk-ttwp_Y
Czytaj więcej : Stukanie z okolic napędu | Odsłony : 8842 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114279 • Liczba tematów: 8497 • Liczba użytkowników: 4780