Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 08:37

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 08:37

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Odszedł kolejny z Braci....

Po nocnym wypadku motocyklowym w Wa-wie, odszedł nad ranem nasz serdeczny kolega Darek (GSXR-1000).....
Czytaj więcej : Odszedł kolejny z Braci.... | Odsłony : 8201 | Odpowiedzi : 16 | Forum : Ku przestrodze, wypadki, oszuści

skrzynia biegow... wypada dwojka :(

witam... tak jak w temacie... przy spokojnym odkrecaniu manety nic sie nie dzieje (probowalem do ok 6000tys ) przy gwaltownym odwinieciu bieg wyskakuje... dzieje sie tak tylko na drugim biegu... chyba czas na remont skrzyni lub jej wymiane... wie ktos ile moze kosztowac naprawa? jesli ktos ma jakies inne teorie odnosnie usterki prosze o uwagi:P pzdr

jesli ktos ma skrzynke na sprzedaz do sc33 w dobrej ...
Czytaj więcej : skrzynia biegow... wypada dwojka :( | Odsłony : 15401 | Odpowiedzi : 23 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

problem z 6 biegiem sc 33 96r

Witam potrzebuje porady a mianowicie mam problem z 6 biegiem, dzisiaj kupiłem motor i wszystko super fajnie biegi nie wyskakuja ale gdy wrzuca sie 6 i przy ok 4 tys dodaje gazu jest przeskok tak jak by przeszkocył lancuch na zembatce i moto jedzie dalej ale niestety problem tkiw w silniku, poczym to samo sie dzieje przy stalych obrotach, z zadnym innym biegiem nie ma takich problemow, po prostu przeskok raz na jakis czas(czasem raz ...
Czytaj więcej : problem z 6 biegiem sc 33 96r | Odsłony : 6382 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

wymiana sprzęgła

panowie wymieniał ktos tarcze w sc28?poradze sobie z tym sam?
Czytaj więcej : wymiana sprzęgła | Odsłony : 3331 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Problem z korekiem spustu oleju w moto ....

jak w temacie, miesiac temu dzieki moim zdolnascia albo wyrobiona podkladka, uszczelka pod korek spustu oleju , wkrecajac owy korek rozwalilo mi w 3 miejscach miske olejowa,o dziwo podkladke wkrecila sie razem ze sruba w gwint i rozsadzilo w kolo gwintu, pospawalem to, kabinowalem z oringiem, zamiast uszczelki ( podkladki ) - cieklo, potem na szybko zrobilem z twardego plastiku podkladke - tez cieklo, ale mniej, z braku czasu mieisac niejezdzilem, studia, praca itd,wzialem sie ...
Czytaj więcej : Problem z korekiem spustu oleju w moto .... | Odsłony : 2912 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

[SC33] Apetyt na olej

Mój drugi sezon na SC33 w pełni i ostatnio po przejechaniu w sumie około 2,5kkm musiałem dolać w jakieś 650 - 700 ml oleju ( rozłożone na dwie dolewki co około 1250km) . Ilość może nie jest super wielka - wychodzi około 250 - 300 ml/1000 , ale w sumie na 6.000 wyjdzie jakieś 1,5 litra - co jak dla mnie na okres między wymianami jest dość sporo wartością. Praktycznie połowa oleju zostanie zmieniona zanim ...
Czytaj więcej : [SC33] Apetyt na olej | Odsłony : 8014 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

pomocy! po wymianie silnika nie działa prędkościomierz

mam takie zapytanie? posiadam model z 98 roku i mam w nim teraz silnik z roku 97!wczesniej czujnik prędkościomierza miałem w karterze a teraz takowego tam nie ma!!! dokupiłem dekielek z czujnikiem na zębatke zdawczą ale żle zlicza kilometry(mile)a na prędkościomierzu pokazuje maks 20 mile/! ma któs może pomysł jak zrobić z tym porządek??? :/
Czytaj więcej : pomocy! po wymianie silnika nie działa prędkościomierz | Odsłony : 6074 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Wibracje podczas hamowania

Wiam,

jakiś czas temu wymieniałem tarcze w swojej SC33 na nowe - stare były tak krzywe, ze nie dalo się jeździć.
Na nowych przejechałem około 3500 - 4000 km.
Obecnie podczas mocniejszego hamowania z większych prędkości przód zaczyna wpadać w wibracje. Nie jest to tak masakrycze jak przy starych (krzywych) tarczach, ale dość odczuwane.
Co to może być? Łożysko główki ramy padło (przez krzywe tarcze)? Łożysko w kole?
Spotkał się może ktoś z takim zjawiskiem? ...
Czytaj więcej : Wibracje podczas hamowania | Odsłony : 4928 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

profil opony 190/55 a 190/50

Czy ktoś zakładał do fajerów 190/55/17 ? Czemu każda honda ma profil 50 a yamaha i suzuki 55 ? Pytam bo mam fajną oponkę 190/55 i nie wiem czy ją zakładać a szkoda żeby nie. Ktoś jeździł już na 190/55/17 i może się wypowiedzieć? nie umiem tego zrozumieć jak to wpływa na warunki jezdne, komfort jazdy, łatwość pokonywania zakrętów itd.
Czytaj więcej : profil opony 190/55 a 190/50 | Odsłony : 7890 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Naklejki

Witam. Wiecie może gdzie dostane te dwie naklejki na zadupek jak na zdj ??
Czytaj więcej : Naklejki | Odsłony : 5971 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782