Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 00:39

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 00:39

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Chciałem pokazać swój nowy nabytek !!!

Witam chciałem pochwalić się swoim nowym motorkiem z którego jestem bardzo zadowolony motorek kupiłem w opłakanym stanie ale udało mi się go doprowadzić do ładu , czeka go jeszcze parę dodatków nie seryjnych oczywiście .Ale narazie oddaje go waszej ocenie.
Czytaj więcej : Chciałem pokazać swój nowy nabytek !!! | Odsłony : 8151 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki

gdzie tego szukać

Hej

Chciałbym wziąć się jutro za synchronizację przepustnic i nie mogę znaleźć w moto tego dekla z podpiętą rurką. Jakby ktoś napisał gdzie tego szukać.
Obrazek

Jeszcze pytania do kogoś kto już synchronizował przepustnice w 954.
1. Jaki jest klucz (rozmiar lub rodzaj) potrzebny do regulacji przepustnic?
2. Czy do regulacji trzeba użyć czterech śrub? Pytam bo w gaźnikach (np. CBR F4) są trzy śruby do synchronizacji.
Czytaj więcej : gdzie tego szukać | Odsłony : 4791 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Jak powinien reagować moto na maxymalne odkręcenie manetki

Jak powinien rareagować sc33 na gwałtowne odkręcenie manetki na 1 biegu tak przy 1100rpm. Mnie rozpędza on się dobrze ale z samego dołu nie idzie aż tak jak otwieram manetke stopniowo do maxa.

Kolejna sprawa jadąc 60-70 na 6 biegu i otwierając manetkę na maxa wydaje mi się jak by się lekko dusił, gdy trochę odpuszcze przyspiesza lepiej.

Dodam że na jałowym reaguje błyskawicznie, jak miałem fzr 600 to jak dałem na maxa i zaraz ...
Czytaj więcej : Jak powinien reagować moto na maxymalne odkręcenie manetki | Odsłony : 10823 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Ucieczka przed policja

Witam mam pytanko jakie sa konsekwencje nie zatrzymania się do kontroli policyjnej bądz ucieczki ? Kolega mial zagieta blache ale nie wie czy nie spisali mu nr ja sie zatrzymalem (normalne tablice) i dostalem 500zl i 6pk i nigdy wiecej juz sie nie zatrzymam.
Czytaj więcej : Ucieczka przed policja | Odsłony : 43237 | Odpowiedzi : 98 | Forum : Ogólne Dyskusje

Lampa przednia SC28 - co jest grane??

Kompletujemy Młodego SC28... I kupiliśmy lampe... W starej lampie obie części są identyczne... Obie maja też kieliszki na żarówki...

Zakupiona lampa ma obie części inne... Jedna jest przesłonięta takim plastikiem załamującym światło (coś jak w starym mondeo) a druga wygląda jak w lampie starej ale brak w niej kieliszka...

Czy druga lampa ma działać jak stara?? Mają palić się obie części?? Czy dołożyć kieliszek (bo da się go wykręcić) ze starej lampy?? Co zrobić?? Bo ...
Czytaj więcej : Lampa przednia SC28 - co jest grane?? | Odsłony : 2671 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC28)

sprawa techniczna

witam wszystkich
jestem z kraśnika / woj lubelskiei potrzebuje namiar na
fachowca od motorków z okolic mojej wioski co by mnie
oblukał moją niunie,co tam trzeba i gdzie trzeba- bo nie
znam sie ,a na serwisy mnie nie stac - mój tel 608 369 437
oddzwonie i dzięki wielkie.
Czytaj więcej : sprawa techniczna | Odsłony : 2332 | Odpowiedzi : 2 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

Zdławiona??

Witam. Panowie jak sprawdzić czy moje 954 jest zdławione?? Pomijam opcje jazdy na hamownie. musze sie jeszcze przejechać znajomego sprzętem i może jakoś to porównam ale na samym moim sprzecie moze jakoś się da.ewentualnie jak tak to moze być zdławione i jak się tego pozbyć?:D
Czytaj więcej : Zdławiona?? | Odsłony : 8441 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR954RR SC50)

REGULATOR NAPIECIA W 929:(

CZEŚĆ
Mam pytanko w 929 mam problem z ładowaniem trochę za niski prąd, sprawdzałem zgodnie z lekturą z forum alternator i jest oki. Wczoraj po przejechaniu ok 60km zauważyłem, że regler jest praktycznie zimny(letni) a pamiętam z mojej VFR, 800 że tam sie grzał, nawet porównywaliśmy temperaturę na dotyk, bo razem śmigaliśmy i różnica temperatur jest ogromna. A więc to będzie regler do wymiany>?? Można to jakoś sprawdzić?
Pozd….
Czytaj więcej : REGULATOR NAPIECIA W 929:( | Odsłony : 5439 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

RR po wypadku ..

Witam!!
Mam pytanie do was bo może się ktoś z tym spotkał ... dzisiaj podjechał do mnie kolega nowo zakupionym sprzętem SC-57B ... i mówi że coś mu się dziwnie jeździ, coś to koło przednie za blisko chłodnicy .. ja się tak patrze a tu szok .... faktycznie .. zmierzyliśmy moje moto i jego i okazało się że jego jest od ośki do końca wahacza 4 cm KRÓTSZE !!!!
No nic .. dzwon był i ...
Czytaj więcej : RR po wypadku .. | Odsłony : 6842 | Odpowiedzi : 12 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

ALTERNATOR 929 - istnieją symularne ?

mam przepalony alternator - na 2 kablach jest napięcie na jednym bardzo słabe.
- czy istnieje możliwość założenia - stojana -alternatora z innego modelu? (sc33,f4,inne)
- przewijać alternator
- kupić nowy? ok 1800 (taką dostałem dopowiedz od serwisu)
- jak wygląda oryginał - znalazłem na e-bay taki

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-CB ... ccessories

i koleś z allegro oferuje
http://allegro.pl/item657938622_alterna ... ml#gallery

twierdzi ze nie ma końcówki ...
Czytaj więcej : ALTERNATOR 929 - istnieją symularne ? | Odsłony : 19900 | Odpowiedzi : 29 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782