Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 00:41

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 27 lipca 2025, 00:41

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Honda to Honda :-)

Witam!!
Heheh ..... no nie mam pytań
http://www.youtube.com/watch?v=zsPjNYY5 ... re=related
Czytaj więcej : Honda to Honda :-) | Odsłony : 17903 | Odpowiedzi : 30 | Forum : Filmy, Humor i Media

Luz gdzieś na sprzęgle

Po krótce: jak odejmuję gazu i dodaję (obojętnie na jakim biegu), to najpierw słychać takie trzaśnięcie, a potem moto dopiero zaczyna przekazywać moc na tylne koło. Przy spokojnej jeździe zawsze to ładnie wysprzęglam, ale u mnie ma wsio chodzić na cacy. Doszliśmy z kumplem gdzie znajduje się luz, bo on ma to samo, tylko że w R1, a akurat wymieniał ostatnio tarcze sprzęgłowe i nakręciliśmy filmik jaki on ma luz "na sprzęgle". Filmik znajduje się ...
Czytaj więcej : Luz gdzieś na sprzęgle | Odsłony : 8878 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Moto zgasło przy wyprzedzaniu i potem jeszcze kilkakrotnie.

Hello. Wracałem do domu z wyprawy w Czechach i Słowacji i tak 150km przed domem jak wyprzedzałem TIR-a to mi moto zgasło. Zaraz go odpaliłem i skończyłem wyprzedzanie. Z początku myślałem że niechcący wcisnąłem Kill Swich-a. Niestety sytuacja powtórzyła się kilkakrotnie. Moto gasło lub dławiło się (wskazówka obrotomierza spadała do zera i powracała z powrotem do odpowiednich obrotów). Czasami moto dławiło się ale nie gasło ale to chyba tylko dlatego że koło tocząc się napędzało ...
Czytaj więcej : Moto zgasło przy wyprzedzaniu i potem jeszcze kilkakrotnie. | Odsłony : 5324 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

łożyska i uszczelniacze - przód

może ktoś z Was zna rozmiar, albo kod produktu łożysk na przód??
Czytaj więcej : łożyska i uszczelniacze - przód | Odsłony : 4687 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

tablicje rej z przodu moto

koledzy wlasnie ogladalem wiadomosci i w polsce maja (chca) wprowadzic obowiazek umieszczania na moto 2 tablic :ooo: :ooo: :ooo: :ooo: jedna z tylu :| druga z przodu rotfl2: ...
Czytaj więcej : tablicje rej z przodu moto | Odsłony : 11671 | Odpowiedzi : 26 | Forum : Ogólne Dyskusje

Piękne brzmienie :)

Witam ;) znalazłem sposób na piękne brzmienie 954 i nie potrzebny tu akrapovic czy Yoshimura tylko skróciłem swojego scorpiona i efekt jest zajebisty hihi: oczywiscie jak skracac to tylko wydech przelotowy ktory jest nitowany Polecam osoba które są nie zadowolone ze swojego sportowego komina Pozdrawiam
Czytaj więcej : Piękne brzmienie :) | Odsłony : 16900 | Odpowiedzi : 28 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Zębatka tył

Ludziska chce wsadzić do swojego fajera z 2005r zebatke 42 zeby. Fabrycznie w rocznikach 2004 05 sa o dwa zeby mniej( jak ogolnie wiadomo). jestem ciekaw czy ktos z was robil juz taka zmiene i czy cos sie zauwazalnego zmienilo. Licze na zetelne odpowiedzi, anie typu kup sobie PC :)
Czytaj więcej : Zębatka tył | Odsłony : 5579 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)

Uszczelnienie dekla alternatora

Witam
mam taki drobny problem z szcelnoscia dekla alternatora
zaliczlem kiedys slizg na lewej stronie , niestety ucierpiał dekiel , po rozlozeniu okazalo ze rowniez dostalo ostatnie mozowanie sruby w bloku (wykruszyl sie kawal aluminum) , jakies spece pospawali mi to ale wiadomo jak to ze spawanie gdzies troche sciagnie , ruszy sie itp . PO spawaniu zlozyli mi to ale okazalo sie ze z oryginalna uszczelka olej leci, wiec wywalili oryginalna uszczele i zapodali ...
Czytaj więcej : Uszczelnienie dekla alternatora | Odsłony : 28164 | Odpowiedzi : 35 | Forum : Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

piszczące klocki hamulcowe

witam wszystkich,kupilem nowe klocki hamulcowe niestety nie oryginalne i strasznie piszczą podczas hamowania.co z tym zrobic?nie ma sensu przeciez kupowac nastepnych,dodam ze zrobilem na nich juz z 500km i nie chca sie dotrzec.
Czytaj więcej : piszczące klocki hamulcowe | Odsłony : 4354 | Odpowiedzi : 3 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Uszkodzone sprzęgło podmianka na kosz z SC28

Witam dordzy Koledzy

Mam problem z moim nowym nabytkiem zwanyma dalej zlepkiem, ponieważ kupiłem go nie dawno i człowiek który go sprzdawała zapewniał mnie żę sprzegło jest wymienione na nowe po czy po zrobieniu 20km rozsypało sie całkwoicie pekł docsik i środkowa cześc kosza, zamówiłem inne sprzęgło ale koleś wysyłał mi od sc28 generalnie wszystko wygląda tak samo poza jednym szczególem zębatka na koszu jest jakby podzielona na dwie części z xczego jedna jest ruchoma ...
Czytaj więcej : Uszkodzone sprzęgło podmianka na kosz z SC28 | Odsłony : 2512 | Odpowiedzi : 0 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782