Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 14:59

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Dzisiaj jest 26 lipca 2025, 14:59

Nowości Nowości dla FORUM.FIREBLADE.PL

Mapa strony FORUM.FIREBLADE.PL » Forum : FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR 1000RR | 954RR | 929RR | 900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Łancuch i Zębatki Problem

witam Panowie ostatnio bylem posiadaczem Hondy 954 przez okolo 12 miesięcy bylem z niej zadowolony chodz moc byla dla mnie za duza, niedawno ja sprzedalem i kupilem suzuki Gsxr 600 model k7 przepraszam ze tu pisze ale sadze ze otrzymam od was odpowiedz.
Wiec jestem w irlandi a tu malo kto cos robi dokladnie i dobrze . pojechalem swoim moto do Autoryzowanego salonu motocyklowego Honda na wymiane opon oraz zestawu napedowego, opony michelin pilot power ...
Czytaj więcej : Łancuch i Zębatki Problem | Odsłony : 4199 | Odpowiedzi : 8 | Forum : Ogólne Dyskusje

[954] Kilka pytań

Witam.
Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z CBR954RR, dlatego mam kilka pytań, na których odpowiedzi nie udało mi się znaleźć w dostępnej mi lekturze.
1. Moto sprowadziłem z Anglii i jedyne co mogę przestawić to prędkościomierz na km/h i spalanie km/l, ale przebieg bez względu na jednostkę (km/h, mph) jest bez zmian. Czy istnieje możliwość przestawienia go na (najprawdopodobniej) kilometry? Czy jest jakiś "master reset", gdzie wybieram sobie km lub mile?
2. Czy w ...
Czytaj więcej : [954] Kilka pytań | Odsłony : 11384 | Odpowiedzi : 20 | Forum : Usterki/awarie (CBR954RR SC50)

SC33 vs VTR1000F

Może ktoś miał do czynienia jednocześnie z tymi 2 motocyklami.

Nie nie nie, póki co nie zamierzam zmienić mojego fajerka na fałteerka, zwłaszcza że nic nie muszę przy nim robić :mrgreen: , ale zastanawiam się jak wypada porównanie obu motocykli, interesuje mnie:
- prowadzenie w złożeniu,
- stabilność,
- tendencje do shimmy (fajerem nieraz udaje mi się wyskoczyć przy wyższych prędkościach i jego stabilność wiele razy uratowała ...
Czytaj więcej : SC33 vs VTR1000F | Odsłony : 6359 | Odpowiedzi : 11 | Forum : Ogólne (CBR900RR SC33)

Szefu jedzie na wakacje ;)

Jako ze dzis (11go) wyjezdzam na wakacje i nie bedzie mine do konca czerwca to wszystkie sprawy prosze kierowac do moderatorow -> http://forum.fireblade.pl/staff.htm?g=mod

Gdyby cos grubszego sie dzialo z forum/strona prosze o mejla na tytus@fireblade.pl :)

naRRa :)
Czytaj więcej : Szefu jedzie na wakacje ;) | Odsłony : 11222 | Odpowiedzi : 10 | Forum : Informacje, pytania, błędy i sugestie

Czy ktoś zna moto

Mam pytanko czy ktoś zna ten motocykl http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1356649 bo przymierzam się do wglądu oraz może .. :/ .Jak gadałem z kolesiem to sprzedaje po znajomku który jest zagranicą miało to być dla niego ale ale też złapał go kryzys , podobno te moto jeździło w łódzkim.

Proszę o jakieś info czy opłaca się jechać czy nie ?
Czytaj więcej : Czy ktoś zna moto | Odsłony : 2973 | Odpowiedzi : 6 | Forum : Ogólne Dyskusje

kody błedów sc 57 b

witam ma ktos moze kody błedów do sc57b?chodzi mi głównie o dwa kody 1. 7 krótkich mrógnięc 2. 2 długie 3 krótkie wie ktos moze co oznaczają te błędy?i prosze nie piszcie ze są w serwisówce bo to wiem!
Czytaj więcej : kody błedów sc 57 b | Odsłony : 10398 | Odpowiedzi : 9 | Forum : Ogólne (CBR1000RR SC57)

Łożyska główki ramy - SC33

Po malutku zaczynam myśleć nad wymianą łożysk w główce ramy, jak narazie luz jest praktycznie zerowy, jednak na jesień planuję wymianę opon i przy okazji chcę porobić wszystko na cacy w przednim zawieszeniu.
A więc poczytałem troszkę na forach krajowych, zagranicznych i amerykańskich hihi: - dowiedziałem się iż dobrą alternatywą dla fabrycznie montowanych złożeń kulkowych jest łożysko stożkowe - dla dolnego w sc33 jest to 32006 - ...
Czytaj więcej : Łożyska główki ramy - SC33 | Odsłony : 5781 | Odpowiedzi : 7 | Forum : Usterki/awarie (CBR900RR SC33)

929 na popych

dziś już pytałem o polecany aku, w związku z tym spytać chce jeszcze o odpalanie na popych .. niestety byłem do tego zmuszony, 100 km od zakwaterowania(wyjazd z firmy po wygrany przetarg: ) w okół mnie las, do którego wyskoczyłem nasączyć glebę siurem prostym, i okazało się ze już nie odpali, wiec siedząc na nim odpychałem się ( licznik jeszcze dało się włączyć) do 12-15km/h i z niebezpiecznie z 1 (chyba 2 nie da się ...
Czytaj więcej : 929 na popych | Odsłony : 9328 | Odpowiedzi : 14 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

929 akumulator

witam w 929 jaki powinienem zakupić aku 4A i 12V
a 2 sprawa to jak ładowałem stary po 2h zaczął piszczeć(ok kwadransu) i to tak jak kineskopowy drewnem obity telewizor przy rozgrzewaniu się , co jest grane ? czy w ogóle go montować staruszka jeszcze?
Czytaj więcej : 929 akumulator | Odsłony : 3555 | Odpowiedzi : 5 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Problem ze śrubą spustową oleju!!!!!

Witam wszystkich,
Mam problem z odkręceniem śruby spustowej oleju.... Chcę wymienić w moim bladym olej ale nie umie odkręcić tej śruby.kluczem nie da rady trzyma jak..... już nie ma swoich pierwotnych kształtów i próbowałem dużym kluczem chydraulicznym ale tez nic z tego.... JAKIEŚ PROPOZYCJE???? BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!!
Czytaj więcej : Problem ze śrubą spustową oleju!!!!! | Odsłony : 22786 | Odpowiedzi : 38 | Forum : Ogólne (CBR929RR SC44)

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Statystyki

Liczba postów: 114282 • Liczba tematów: 8499 • Liczba użytkowników: 4782